Thursday, 18 July, 2024

Cum întreții corect rulourile exterioare, plasele de țânțari și ușile de garaj


Orice locuință are nevoie de personalitate, dar și confort și utilitate. Printre toate elementele care îndeplinesc cele trei cerințe de mai sus se află și folosirea de rulouri exterioare, usi garaj, și pentru cei care locuiesc în zonă de câmpie sau prin preajma apelor, plase tantari. În afară de aspectul practic al acestora, nu trebuie să neglijăm faptul că oferă locuinței un plus de siguranță, protecție și chiar un aer modern. Prin urmare, nu este de mirare că tot mai mulți sunt românii care apelează la ele. Printre ei, probabil că te afli și tu! Dar, știi cum trebuie să se facă întreținerea corectă a acestora? Hai să descoperim împreună câteva mici detalii, care fac diferența.

Plasele de țânțari

De regulă sunt foarte ușor de curățat. Ai nevoie de o lavetă din microfibră umezită ușor, și gata, totul este simplu! În cazul în care ai neglijat în ultima vreme această operațiune, s-ar putea să fie nevoie să le demontezi – se face foarte ușor, după care rezolvi problema rapid, cu apă călduță, detergent și o clătire perfectă.

Ușile de garaj

Respectă recomandările pe care le-ai primit atunci când ai decis să montezi ușile de garaj, dar de regulă rezolvi rapid cu apă, o perie bună și ceva produse clasice de curățat. Dacă este nevoie de ceva special, cei de la care ai cumpărat produsul îți vor oferi toate informațiile necesare.

Rulourile exterioare

Aici lucrurile se complică puțin, dar nu cu mult. Când sunt încă atașate de ferestre, să cureți rolurile exterioare pare o misiune imposibilă. Așa și este. De aceea, trebuie să le îndepărtezi și după aceea, în cabina de duș sau chiar în cadă, cu un jet de apă călduță și o lavetă bună scapi rapid de problemă. Dacă îți este teamă că nu vei reuși să le montezi corect înapoi, poți încerca să le cureți pe poziție, folosind în acest sens o sticlă cu pulverizator, încărcată cu apă călduță. Pentru murdăria persistentă, poți folosi și un detergent obișnuit, și în niciun caz nu apela la soluții abrazive sau corozive. Nici solvenții organici nu reprezintă o alternativă mai bună.