Saturday, 26 November, 2022

Cum îți poți ajuta părintele în urma mutării într-un camin bătrâni?


În urma luării unei decizii urmează cea mai complicată parte: mutarea și acomodarea seniorului. Este greu să lași tot ce cunoști și să ai parte de un nou început într-un centru bătrâni. Așadar, părintele tău va avea nevoie de ajutorul și sprijinul tău pentru acomodare.

Ce poți face pentru a-i ajuta să aibă parte de o experiență cât mai plăcută și să nu se simtă copleșiți?

  • Vizite cât mai dese. Cazarea într-un cămin nu ar trebui să fie un motiv să-i acorzi părintelui tău mai puțină atenție. Mai ales după mutare, asigură-te că menții o relație apropiată cu ei și nu îi lăsa să se simtă abandonați. Nu uita să-ți iei și copiii în vizite, îi va face mult mai fericiți, iar vizitele tale îi va menține conectați cu vechea lor viață.
  • Să îi ții la curent cu viața din afara unui camin de ingrijire pentru batrani. Este important să vorbești cu ei, să le povestești despre ce se mai întâmplă în exterior. De asemenea, să nu eziți să le povestești aspecte din viața ta de zi cu zi. Pentru tine poate nu sunt importante, dar pentru ei pot reprezenta o adevărată bucurie și o amintire a tinereții.
  • Asigură-te că realitatea corespunde cu așteptările vârstnicului. Unele lucruri pot fi diferite în realitate, așadar fii atent dacă părintele tău este dezamăgit de experiența din centru. Nu uita să discuți și cu personalul și să verifici dacă se acomodează, dacă are o stare bună chiar și după ce pleci. Poate exista posibilitatea ca el să mimeze fericirea pentru a nu te îngrijora.

Cămin bătrâni este o soluție ce vine atât în beneficiul tău, cât și în cel al persoanelor vârstnice din viața ta. Bătrânețea este o perioadă complicată în care vârstnicul începe să aibă din ce în ce mai multă nevoie de supraveghere. Multiplele schimbări ale vieții îi pot face pe seniori să se simtă abandonați și izolați. Nu-ți lăsa părinții să fie cuprinși de sentimentul singurătății!