Saturday, 13 April, 2024

Cum mentii buna functionare si cresti durata de viata a unei instalatii frigorifice?


 

Instalatiile frigorifice sunt esentiale afacerilor, mai ales atunci cand peste 50% din produsele sau marfa acestora trebuie tinute la rece. Pe scurt, cele mai multe afaceri nu pot supravietui fara instalatii frigorifice intretinute corespunzator. Ultima parte de aici este cea mai importanta.

Ca si administrator al unei afaceri, indiferent de industrie, trebuie sa asiguri buna functionare a acestui tip de instalatii. De ce? Ei bine, pentru ca acestea au cel mai mare consum de energie raportat la toate celelalte elemente ale unei afaceri. Mai mult, costul reparatiilor sau inlocuirii unei asemenea instalatii poate fi destul de mare.

Iata, asadar, cum poti mentine buna functionare si creste durata de viata a unei instalatii de tip frigorific.

Curatarea periodica a instalatiei si echipamentului aferent

Desigur, primul pas spre eficienta si buna functionare este curatarea periodica a intregului sistem. Personalul tau trebuie sa se ocupe atat de exteriorul, cat si de interiorul unei instalatii frigorifice. Totodata, nu trebuie sa uite nici de echipamentul aferent acesteia – precum rafturi, lazi si asa mai departe.

Verificarea setarilor temperaturii instalatiei frigorifice

Majoritatea oamenilor nu verifica setarile temperaturii, nici macar in cazul frigiderului personal. Este de preferat sa nu eviti acest tip de verificare. Daca temperatura este setata la un nivel mai jos decat cel necesar, atunci motorul instalatiei va consuma mai multa energie.

Apoi, daca temperatura nu este indeajuns de scazuta, produsele tale se vor altera. Asadar, temperatura trebuie sa fie mereu setata la valoarea corespunzatoare.

Eliberarea unei instalatii frigorifice

Astfel de instalatii nu sunt concepute sa fie umplute pana la refuz. Desi capacitatea lor efectiva este destul de mare, scopul acesteia este de a lasa loc fluxului de aer printre produse si a asigura o temperatura egala la fiecare nivel al instalatiei.

Totodata, daca instalatia nu este plina de produse, iti va fi mult mai usor sa o cureti sau sa observi alte probleme.

Eliberarea locatiei in care este plasata instalatie

Spatiul liber din jurul instalatiei functioneaza exact ca si spatiul liber din interiorul sau. Anume, asigura un flux de aer favorabil unei raciri eficiente si uniforme. Prea multe obiecte in jurul instalatiei pot bloca gurile de aerisire sau, pur si simplu, pot preveni indepartarea aerului cald.

Drept rezultat, aceste instalatii frigorifice plasate intr-un mediu aglomerat au o durata de viata mai mica decat de obicei.

Verificarea garniturilor si oprirea scurgerilor

In timp, garnituriile si alte tipuri de sigilii se uzeaza, aparand astfel scurgeri de aer. Daca aerul rece generat de instalatie iese din aceasta pe unde nu ar trebui, atunci produsele tale nu vor fi pastrate la temperatura corespunzatoare, chiar daca motorul va munci in plus pentru a compensa pierderile de aer. Pe scurt, facturile vor creste, iar calitaea produselor tale va avea de suferit.

Mentenanta preventiva vs. Service specializat

Tot ce a fost mentionat tine de mentenanta preventiva a unei instalatii frigorifice, mentenanta care poate fi realizata de majoritatea echipelor de tehnicieni din domeniu. Totusi, trebuie sa retii faptul ca unii specialisti nu pot detecta problemele majore pe care le-ar putea avea instalatia ta frigorifica.

Daca vrei sa te asiguri ca tot ce faci pentru a garanta buna functionare a instalatiei tale nu este in zadar, poti apela cu incredere la FrigoTehnics, service autorizat complet pentru toate tipurile de instalatii frigorifice. In plus, echipa FrigoTehnics poate veni cu solutiile ideale pentru business-ul tau, asigurand proiectarea, montarea si verificarea intregului sistem frigo de care ai nevoie.