Sunday, 14 April, 2024

Cum sa alegem cortul pliabil cel mai potrivit?


Toamna este perioada in care corturile plibile sunt cautate pentru participare la targuri de producatori, expozitii, dar si pentru a asigura protectie impotriva intemperiilor pentru roadele gradinii, lemne de foc, sau pentru a crea un garaj temporar pentru masina inainte de apropierea iernii.

Alegerea pavilionului cel mai potrivit insa nu intotdeauna este usoara. Criteriile care ar fi trebuit sa fie luate in considerare la cumpararea cortului de regula devin evidente doar in cursul utilizarii. De aceea, v-am pregatit o lista cu aspectele pe care sa le aveti in vedere cand cumparati cortul pentru ca sa va puteti bucurati pe deplin de decizia luata.

Scheletul cortului

Chiar daca corturile din plastic sunt mai ieftine, va recomandam sa cumparati un cort cu structura din otel sau aluminiu. Scheletul din otel este de regula mai ieftin fata de aluminiu, acest lucru il face mai popular. Are totodata si avantajul ca fata de aluminiu, este mai dur,  tratat anticoroziv este durabil. Totusi, dupa un timp se poate rugini. Structura din aluminiu nu se rugineste, este estetic si usor. Dezavantajul corturilor din aluminiu este pretul lor relativ ridicat. Daca bugetul va permite, scheletul din profil de aluminiu hexagonal ese cel care pe termen lung cu siguranta nu va va dezamagi. Diametrul picioarelor corturilor este un criteriu care influenteza atat pretul, cat si stabilitatea si implicit, durabilitatea cortului. Ca sa fiti siguri, ca aveti toate informatiile necesare luarii deciziei, recomandam sa cumparati cortul de gradina cu sistem de deschidere tip acordeon de la magazin specializat, unde puteti cere sfaturi si recomandari pentru gasirea solutiei optime.

Acoperis si pereti

Acoperisul este partea cea mai expusa la intemperii, este important sa fie impermeabil. Greutatea acoperisului este un criteriu care va poate indruma. Chiar si un acoperis ales cu grija, se deterioreaza in timp. De aceea, chiar din momentul cumpararii cortului este bine sa va informati daca sunt accesibile piese de schimb pentru cortul respectiv.

Peretii laterali sunt folositi de regula doar la nevoie. Veti dori sa utilizati cortul atat cu pereti laterali, cat si fara acestea. De aceea, criteriul de urmarit este ca peretii laterali sa fie detasabili.

Dimensiune

Dimensiunile 2x2m, 2x3m, 3x3m sunt potrivite pentru suprafete mai mici. Corturile mai mici pot fi instalate chiar si de catre o singura persoana cu usurinta. Dimensiunile mai mari de 3×4,5m, sau 3x6m sunt potrivite pentru evenimente cu mai multe persoane sau expozitii de anvergura. Daca aveti nevoie de spatiu si mai mare, este bine sa stiti, ca mai multe corturi pot fi conectate cu ajutorul jgheaburilor de conectare fara sa curga apa printre ele.

Accesorii, ancorare

Fiecare cort pliabil trebuie ancorat. Solutia de ancorare difera in functie de suprafata pe care se monteaza cortul. De aceea, este bine, sa aveti posibilitatea de a alege dvs. accesoriile necesare ancorarii. Daca veti monta cortul pe asfalt sau pe beton, nu o sa va fie de folos tarusii de ancorare, ci aveti nevoie de gretutati cu apa sau nisip de exemplu. Pentru protectia si transportul cortului pliat puteti alege huse protectoare sau geanta pentru transport cu roti.

Odata luata decizia, nu va mai ramane decat sa va bucurati pe deplin de versatilitatea cortului pliabil cumparat: il veti folosi in numeroase ocazii la care nici nu v-ati gandit la momentul cumpararii.