Friday, 25 November, 2022

Cum sa cumparati o masina sh: sfaturi si pasi de urmat


Pentru a recunoaste o masina folosita buna, nu este suficient sa ai incredere doar in propriul nas sau in sfaturile unui vechi prieten cunoscator. Un vademecum bun despre cum sa cumparati o masina uzata poate fi o busola utila pentru a naviga intre anunturi si oportunitati catre alegerea corecta si convenabila.

De ce sa cumparati o masina folosita?

Cumpararea de masini second hand va permite sa cumparati la preturi foarte accesibile alegand, in functie de nevoile noastre, dintre diverse tipuri. De fapt, sa consideram ca masinile de astazi sunt construite sa parcurga pana la 150.000 / 180.000 de kilometri si sa reziste pana la 15 pana la 18 ani. O masina la mana a doua poate oferi performante excelente, atata timp cat a fost intotdeauna intretinuta si intretinuta corespunzator.

Cumparati de la dealer sau online?

Cumpararea unei masini second hand poate fi adevarata afacere. Dar atentie: nu va puteti gandi sa cumparati o masina la un cost cu 60% mai mic decat pretul pietei! Foarte des poti intalni reclame online care ofera chilipiruri reduse pentru masini cu kilometraj similar cu cele ale masinilor noi. Acestea sunt reclamele de care trebuie sa fiti cel mai atenti! Pentru a cumpara online masini second hand, va recomandam sa navigati doar pe paginile web ale unor companii cunoscute si de incredere.

Cea mai clasica indoiala care ne poate asalta, insa, se refera cu siguranta de la cine sa cumparam. Este mai bine sa cumparati de la o persoana fizica sau sa va bazati pe dealer? Cumpararea unei masini de la o persoana fizica va permite cu siguranta sa reduceti pretul de achizitie al acesteia. In acest caz vom renunta la garantie, care este obligatorie si recunoscuta in cazurile de cumparare de la un dealer oficial.

In plus, achizitia de la o persoana fizica implica sarcina pentru cumparator de a urma in mod independent toate procedurile, practicile si costurile asociate cu transferul de proprietate.

Dealerul autorizat ne va oferi nu doar garantia, ci si asistenta post-vanzare. Detaliul nu este nesemnificativ! De fapt, vanzatorul unei anumite marci ne va putea asigura piesele de schimb originale. Ne vom putea bucura si de acoperire la motorul masinii, care prin lege este intotdeauna garantat cel putin un an.
Sfaturi pentru achizitionarea unei masini second hand

Starea buna de sanatate a unei masini poate fi usor de verificata urmand cateva criterii foarte utile.

In Italia, principalul organism de informare pentru cotatia de masini second hand este Quattroruote .

Datorita revistei puteti identifica foarte usor valoarea vehiculului folosit de cumparat. La baza cotatiilor din revista se afla criteriile standard precum: kilometrajul, optiunile si intretinerea efectuata.

In acest moment, dupa ce ne-am documentat, nu mai ramane decat sa constatam personal cateva aspecte ale masinii pe care am dori sa o cumparam.

Pentru a intelege uzura reala si vechimea vehiculului este intotdeauna bine sa verificam masina uzata si starea de intretinere a acesteia, poate vizualiza masina impreuna cu un mecanic de incredere care ne poate ajuta sa evaluam toate aspectele care scapa adesea unui simplu cumparator.

In primul rand, trebuie facuta o evaluare vizuala analitica. Prin urmare, vom verifica cu atentie daca exista lovituri, imperfectiuni sau urme de vopsire pe caroserie. De asemenea, este important sa verificati semnele de rugina, mergand pana la o cautare atenta a partii inferioare a masinii.

Pentru verificarea mecanica, experienta mecanicului nostru de incredere va fi mai necesara ca niciodata. In primul rand va trebui sa ne asiguram ca din capul motorului nu se scurge lichide, vom verifica si starea bateriei si ca cureaua de transmisie este intacta.

De asemenea, este foarte recomandat sa luati masina pentru un test drive, mai ales daca o cumparati de la persoane private. La ce sa fii atent in acest util ,,test de turnesol”? In primul rand, zgomotul motorului, fluiditatea vitezelor si, in final, functionarea corecta a intregului sistem electric al masinii.

Atentie la documentele de achizitie!

Daca cumparati o masina de la persoane fizice, trebuie sa solicitati mai intai un certificat de la PRA. Acest lucru va face posibila verificarea informatiilor juridice si patrimoniale asupra cumparatorului si asupra autovehiculului in sine, deoarece ipotecile sau opririle administrative vor cadea asupra cumparatorului care nu a informat neglijent. De asemenea, este necesar sa se verifice daca toate informatiile introduse in certificatul de inregistrare sunt adevarate. Vom verifica cu atentie interventiile de intretinere efectuate prin carnetul de intretinere si stampilele de interventie aferente. Atentie: cupoanele trebuie sa fi fost efectuate de un dealer oficial!
Cat de mult sa platesti pentru o masina uzata? Pretul este corect… in functie de kilometrii parcursi

Setarea corecta a valorii si pretului masinii second hand de cumparat este esentiala pentru a ghida achizitia tinand cont de toate criteriile.

Unul dintre cei mai importanti parametri pentru a intelege cat trebuie sa platiti pentru o masina uzata este cu siguranta kilometrajul. Adesea, odometrul poate fi, de asemenea, inselator, deoarece poate fi usor manipulat de vanzator pentru a creste pretul de vanzare al vehiculului. In orice caz, poate fi utila verificarea uzurii pedalelor si a pozitiei de conducere. De asemenea, nu strica sa analizezi cu atentie datele cupoanelor masinii, pentru a avea o privire veridica asupra istoriei masinii.
Sunt unele masini mai garantate decat altele?

Masinile de companie, provenite din inchirierea pe termen lung si cu zero kilometri pot reprezenta o adevarata chilipir. Fata de costuri ceva mai solicitante, se pot obtine garantii mult mai solide in aceste cazuri.

In primul si al doilea caz vorbim de masini folosite de profesionisti sau din flote de firme, intotdeauna in stare buna. In aceste cazuri, kilometrajul este intre 15.000 si 80.000 comparativ cu o inregistrare recenta si cu o intretinere regulata. Acestea sunt intotdeauna masini garantate de firma care le pune la dispozitie sau, adesea, si de producator.

In ceea ce priveste masinile cu kilometru zero, vorbim de masini gata de livrare la care se pot obtine reduceri semnificative fata de cel nou. Vorbim de economii de 20/25% in medie, dar si pana la 40%! In acest caz ne referim la masini second hand pentru ca sunt deja inmatriculate si inmatriculate la reprezentante, dar cu foarte putini kilometri de kilometraj.

Care este cel mai bun moment pentru a cumpara o masina folosita?

In general, in comparatie cu cumpararea unei masini noi, nu este posibil sa se identifice o perioada mai buna pentru a cumpara o masina uzata. In ceea ce priveste masinile cu kilometru zero, in schimb, perioada de aur este cu siguranta toamna, sezonul in care producatorii de masini isi inchid conturile. Celalalt moment de privilegiat va fi perioada premergatoare lansarii unui nou model. Acesta va fi momentul sa castigam modelul anterior al masinii visurilor noastre, folosit la 0 km, la o reducere formidabila!

Inainte de a pleca la drum nu uitati sa incheiati un contract sau sa aveti contactul unei firme care ofera servicii de tractări auto non stop .