Wednesday, 20 January, 2021

Cum sa-ti alegi firma de contabilitate


expert contabil timisoara

Daca te gandesti sa renunti la jos si sa incepi un business propriu trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte de care te vei lovi in viata de antreprenor. Dupa cum stiti contabilitatea este esentiala in dezvoltarea oricarui afaceri, te ajuta analizezi cu usurinta datele financiare ale afacerii tale si sa urmezi directii strategice potrivite pentru afacerea ta.

Contabil angajat sau firma externa?

Un contabil poate fi angajat cu norma intreaga sau cu norma redusa, in functie de volumul de activitate al societatii tale. De multe insa o singura persoana poate fi depasita de situatiile cu care se confrunta, toata responsabilitatea pica pe umerii sai si este destul de greu sa faca fata. In plus fiind ata de ocupat, probabil ca-i va fi foarte greu sa mearga la specializari, care sunt atat de utile.

Contabilul angajat nu poate asigura activitate continua, poate pleca in concediu medical, de odihna, o firma de contabilitate are insa mai multi angajati poate asigura activitate continua.

expert contabil timisoara

Este mult mai avantajos sa apelezi la o firma care presteaza servicii de contabilitate, sau la un expert contabil timisoara care este in permanenta la curent cu legislatia fiscala. O firma are personal angajat si autorizat de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania ( C.E.C.C.A.R ) care zilnic se confrunta cu foarte multe situatii avand in portofoliu societati din diverse domenii de activitate, deci cu siguranta au si mai multa experienta in acest domeniu.

Intr-o firma de contabilitate tot personalul urmeaza cursuri de perfectionare si este instruit pentru a raspunde cerintelor actuale, fiind indrumati de experti contabili care fac parte din echipa si participa activ in activitatea de zi cu zi.

Ideal ar fi sa gasesti o firma de contabilitate care ofera mai multe servicii: infiintari firme timisoara servicii de evidenta contabila, servicii de resurse umane si salarizare, servicii de audit, servicii de consultanta fiscala sau servicii de consultanta in afaceri sau servicii de expertiza contabila, sa ai toate serviciile intr-un singur loc. Verifica daca necesitatile firmei tale vor fi acoperite de firma pe care doresti sa o angajezi.

Colaborand cu o firma de contabilitate externa sunt eliminate riscurile unor declaratii nedepuse la timp, in plus responsabilitatea evidentei contabile revine integral firmei de contabilitate.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de weburban.ro