Thursday, 18 July, 2024

Cum scapi de soareci si cum previi o infestare cu rozatoare?


Soarecii reprezinta unul dintre cele mai mari pericole pentru toti cei care au o gradina de legume, o casuta de vara sau alte spatii care nu sunt foarte bine izolate si adapostesc mancare. De asemenea, soarecii pot fi un pericol si pentru locuintele slab izolate, acestia putand ajunge sa isi faca cuiburi si sa se adaposteasca in pereti, sub podele sau in orice spatii care le ofera confort si acces rapid catre o sursa de mancare.

Din pacate, desi sunt animalute simpatice, soarecii pot produce pagube insemnate. Acestia infecteaza alimentele cu diversi agenti patogeni si pot transmite boli infectioase. De asemenea, pot provoca pagube insemnate, rozand cabluri electrice sau alte bunuri.

Cum scapi de soareci si cum previi o infestare?

Cea mai buna solutie pentru a scapa de soareci este deratizarea. Apeland la servicii de deratizare poti elimina in totalitate soarecii de pe proprietatea ta, protejand locul impotriva surselor de boala.

Cei de la Solution Atac reprezinta una dintre cele mai bune solutii de deratizare in Bucuresti, Ilfov Ploiesti sau Brasov, deoarece vin la pachet cu o experienta vasta si cu garantia unor rezultate excelente.

Exista si alte solutii prin care poti preveni aparitia rozatoarelor sau poti incerca sa le elimini:

  • Pisica. Este una dintre cele mai bune solutii pentru prevenirea aparitiei soarecilor. Mirosul de pisica tine la distanta micile rozatoare iar animalul de companie iti poate aduce si o multime de alte beneficii;
  • Fecalele de sarpe. Soarecii sunt izgoniti si de mirosul fecalelor de sarpe. Nu trebuie sa iti cumperi un sarpe, ci doar sa mergi la un vivariu de unde sa achizitionezi fecale uscate pe care sa le pui in zonele in care stii ca se afla soarecii;
  • Curatenia. Daca tii alimentele foarte bine organizate, in asa fel incat micile vietati sa nu aiba acces la ele, sunt sanse mari sa nu fie tentate sa ajunga la tine in casa;
  • Diverse alte mirosuri. Mirosurile de menta, balsamul de lamaie, citricele sau alte mirosuri puternice pot tine soarecii la distanta;
  • Capcanele. Capcanele clasice de soareci sunt ideale pentru momentul in care ai descoperit prezenta unei rozatoare. De asemenea, poti folosi raticide, sprayuri sau aparate cu ultrasunete.

Cea mai buna solutie insa, daca vrei sa scapi definitiv de rozatoare, este sa apelezi la o firma de deratizare care poate elimina intr-un timp scurt toate vietatile nedorita din spatiile pe care vrei sa le protejezi.

Ce trebuie sa stii despre soareci?

Soarecii sunt fiinte foarte inteligente, care exploreaza curios toate gaurile micute pe care le gasesc. Acestia au dinti puternici si isi fac loc aproape oriunde, rozand o multime de tipuri de materiale. In general, isi fac culcusul la 3-8 metri de o sursa de hrana. Aceste mici vietati impresioneaza prin faptul ca pot sa escaladeze fara probleme suprafete verticale, pot sari de la inaltimi de pana la 4 metri fara a se rani si se inmultesc extrem de repede. Un singur cuplu de soareci poate face pana la 16 pui pe an.