Trabucul este un simbol la masculinitatii care refuza sa se demodeze si deseori este asociat cu oamenii puternici, responsabili si influneti. Trabucurile nu sunt pentru toata lumea, deoarece pentru a savura un trabuc de calitate este necesara o anumita cunoastere si un buget care sa nu se limiteze. Procesul prin care este realizat trabucul isi va lasa amprenta pe gustul si aroma acestuia, deoarece fermentarea tutunului este unul din aspectele cele mai importante!
Fermentarea este comuna producatorilor de vin si bauturi spirtoase, definita ca un proces care transforma zaharurile din material organic in alcool, adesea cu utilizarea drojdiei. In industria tutunului, este mai degraba o fermentatie microbiana – una care descompune frunza organic prin utilizarea apei, presiunii si oxigenului. In fermentatia tutunului nu se produce alcool, dar procesul elibereaza caldura, deoarece modifica compozitia chimica si trasaturile fizice ale frunzei prin umiditate si oxidare.
Tutunul este supus fermentatiei dintr-un motiv simplu: face ca tutunul sa aiba un gust mai bun. Procesul afecteaza aroma si mirosul tutunului, facandu-l mai putin astringent si reducand amaraciunea in timp ce scoate in evidenta aspectele sale mai florale, de nuci si mai dulci.
Fermentarea este destul de simpla. Odata ce tutunul a fost uscat intr-un hambar, frunzele sunt aranjate in gramezi mari, cunoscute sub numele de pilónes. Singurul lucru adaugat este apa. Greutatea gramezilor produce presiune, in timp ce descompunerea enzimatica si microbiana produce caldura. Pilónele sunt verificate zilnic si temperatura este monitorizata. Cand temperatura interna a acestor pilóne atinge un anumit punct, gramada de tutun este demontata, rotita manual si reasamblata cu grija.
In mod ideal, tutunul este ingramadit si fermentat in functie de dimensiune si tip. Frunzele de dimensiuni diferite si soiurile diferite de tutun vor fermenta in ritmuri diferite, asa ca gramada trebuie sa fie cat mai omogena posibil. Ideea este de a modifica in mod natural gustul tutunului si de a-l transforma din starea sa cruda, amara, in ceva afumat si placut. Tutunul subfermentat va avea adesea un gust aspru si miros de amoniac. Nu este un proces care poate fi sarit sau grabit si este esential in lumea trabucurilor premium de la trabuc-store.ro .
Tutunul maturat joaca un rol vital, atat inainte, cat si dupa fabricarea trabucului. Nu numai ca frunza proaspata este maturata inainte de a fi rulata intr-un trabuc, dar un trabuc nou terminat in cele mai multe cazuri este apoi trimis intr-o camera de maturare unde tutunurile se amesteca si nivelul de umiditate al trabucului se poate stabiliza.
Frunzele de tutun sunt maturate dupa fermentare. In timpul imbatranirii, frunzele sunt impachetate in pachete stranse numite baloturi, unde sufera o descompunere lenta si constanta a carotenoizilor, ceea ce ajuta la evidentierea proprietatilor dorite din tutun. Invechirea ofera, de asemenea, un pic de lustruire si maturitate, ajutand la eliminarea tutunului de notele vegetale sau „verzi”. Ati fumat vreodata tutun care are gust de iarba proaspat taiata sau de fasole verde cruda? Acel tutun nu a fost complet maturat. Daca fumul de trabuc miroase mai mult de migdale, stafide si floare de portocal, acesta a fost maturat corespunzator.
Dar exista o maturare tertiara, iar aceasta este facuta de consumator. Odata ce trabucul este ambalat si trimis la magazine, un consumator poate dori sa matureze trabucurile si mai mult. Asemanator vinului de invechire, acest proces ajuta la disiparea in continuare a oricarei aciditati din tutun si permite personalitatii sale sa fie mai nuantata.
Persoanele care prefera arome mai dulci pot incerca produsele din categoria TIGARA ELECTRONICA DE UNICA FOLOSINTA FUME VAPES 1500 FUMURI FARA NICOTINA- AROMA FRUCTE TROPICALE, de pe site-ul trabuc-store.ro !