Thursday, 18 July, 2024

Cum te pot avantaja serviciile cu servere VPS  ?


VPS inseamna Virtual Private Server – Server Privat Virtual in romana. Gazduirea VPS este unul dintre cele mai populare servicii pe care le puteti alege pentru site-ul vostru. Utilizeaza tehnologia de virtualizare pentru a va oferi resurse dedicate (private) pe un server cu mai multi utilizatori.

Este o solutie mai sigura si mai stabila decat gazduirea ieftina (partajata) unde nu obtineti un spatiu de server dedicat. Cu toate acestea, aceasta este o optiune la scara mai mica si mai ieftina decat inchirierea unui server intreg.

Gazduirea VPS este de obicei aleasa de proprietarii de site-uri web care au un trafic mediu care depaseste limitele planurilor de gazduire partajata – dar totusi nu necesita resursele unui server dedicat.

Solutiile VPS ofera adesea mai mult de un plan de gazduire. De exemplu, aici, la Hostclub, avem sase planuri de server VPS pentru a raspunde diferitelor cerinte de afaceri, permitandu-va sa va scalati site-ul rapid si convenabil atunci cand aveti nevoie de mai multe resurse.

Gazduirea VPS va ofera un server virtual care simuleaza un server fizic. Cu toate acestea, in realitate, masina este partajata intre mai multi utilizatori.

Folosind tehnologia de virtualizare, furnizorul vostru de gazduire server instaleaza un strat virtual peste sistemul de operare (OS) al serverului. Acest strat imparte serverul in partitii si permite fiecarui utilizator sa-si instaleze propriul sistem de operare si software.

Prin urmare, un server privat virtual (VPS) este atat virtual, cat si privat, deoarece aveti control complet. Este separat de serverele altor utilizatori la nivel de sistem de operare.

De fapt, tehnologia VPS este similara cu crearea de partitii pe propriul computer, atunci cand doriti sa rulati mai mult de un sistem de operare fara a reporni computerul.

Rularea unui VPS va permite sa va configurati site-ul intr-un container securizat cu resurse garantate pe care nu trebuie sa le partajati cu alti utilizatori.

Cu gazduirea VPS, obtineti acelasi acces la nivel de radacina ca si cu un server dedicat, dar la un pret mult mai mic.

Gazduirea partajata este solutia pentru site-uri web la inceput de drum sau cu trafic redus. Este un punct de plecare pentru majoritatea micilor afaceri si bloggeri care sunt abia la inceput.

Cu gazduirea partajata, partajati acelasi server fizic cu alti clienti ai unui furnizor de gazduire. Nu aveti resurse dedicate, deoarece site-ul ruleaza pe acelasi sistem de operare ca site-urile altor utilizatori.

Din acest motiv, memoria si puterea de care are nevoie site-ul vostru web pentru a functiona corect pot fi afectate de nevoile altor utilizatori. De exemplu, daca exista o crestere a accesarilor la un site gazduit pe acelasi server, timpul de incarcare a paginii site-ului vostru poate creste.

Nu puteti alege ce sistem de operare sau ce server sa utilizati, precum si alte setari. La sfarsitul zilei, furnizorul  de gazduire controleaza fiecare aspect al mediului  de gazduire partajata.

Va puteti gandi la gazduirea partajata ca la o inchiriere in care impartiti acelasi apartament cu un numar de colegi de camera. Gazduirea VPS este inca un tip de apartament comun (sau apartament in comun).

Oricum, fiecare are in continuare propriul mediu, unde isi poate personaliza spatiul in functie de nevoi. De exemplu, puteti alege tabloul, mobilierul, decorul etc. Cu Cloud Hosting, nu folositi un singur server, ci un cluster de servere VPS Hostclub.ro care ruleaza in cloud. Fiecare server pastreaza o copie actualizata a site-ului vostru. Cand unul dintre servere este foarte ocupat, grupul redirectioneaza automat traficul cel mai putin utilizat.

Ca urmare, Cloud Hosting nu are timp de nefunctionare, deoarece exista intotdeauna un server disponibil pentru a raspunde solicitarilor vizitatorilor site-ului vostru.

Cloud Hosting si VPS Hosting nu se exclud reciproc. In schimb, multe companii de gazduire prefera sa ofere gazduire VPS pe o infrastructura cloud.

Aceasta este o solutie pe care am adoptat-o si la Hostclub, deoarece am constatat ca combinarea acestor doua tehnologii duce la cea mai buna performanta si fiabilitate posibile pe serverul virtual.

WordPress Hosting este un serviciu oferit in special utilizatorilor WordPress. Vine cu propriile sale caracteristici de care doar utilizatorii CMS se pot bucura. De exemplu, instalare cu un singur clic, pluginuri preinstalate si o interfata de linie de comanda.

Serverele sunt configurate conform nevoilor WordPress. Din acest motiv, furnizorii de gazduire ofera gazduire WordPress ca parte a unui serviciu de gazduire partajata.

Desi este posibil sa configurati un site WordPress pe un VPS, nu aveti acces la servere personalizate care au fost configurate cu WordPress.

Cu toate acestea, daca alegeti un VPS pentru WordPress, veti putea instala si configura mediul  de gazduire in functie de nevoile afacerii  online.

Cu gazduire dedicata, inchiriati un server fizic pentru afacerea voastra. Daca aveti un site web cu trafic foarte mare, aceasta ar putea fi cea mai buna solutie, deoarece este mai rapid, mai flexibil si complet personalizabil.

Cu toate acestea, serviciul vine cu siguranta la un pret mai mare. Prin urmare, nu este recomandat tuturor tipurilor de utilizatori. Mai ales daca abia incepeti calatoria voastra de succes pe internet si aveti un site web sau un blog mic.

In timp ce cu VPS alegeti cum sa va configurati sistemul de operare si aplicatiile server, cu gazduirea dedicata puteti merge mai departe. Puteti configura nu numai software-ul, ci si hardware-ul, deoarece serverul este tot al vostru si nimeni altcineva nu are acces la el.

De asemenea, puteti rula un server dedicat oriunde doriti, cum ar fi din biroul vostru. Marea problema este ca nu mai aveti sprijinul unei echipe de gazduire profesionale in acest caz.

Gazduirea VPS ar putea fi o solutie ideala pentru voi daca acesta este serviciul de care aveti cu adevarat nevoie.  Pentru a rezuma avantajele unui server VPS aceste este mult mai  rapid si mai fiabil decat un server de gazduire partajata.