Sunday, 14 April, 2024

Cumpara doar seminte de legume care iti garanteaza o recolta imbelsugata!


seminte legume

Inainte de a-ti face griji pentru conditiile meteorologice sau pentru lupta cu eventualii daunatori, primul pas in obtinerea recoltei dorite consta in alegerea unor seminte legume de cea mai buna calitate. Daca acestea au toate calitatile necesare, atunci sansele de a produce o mare cantitate de plante sanatoase si bune la gust cresc exponential.

Caracteristici ale unor seminte de legume de buna calitate

Potrivit specialistilor magazinului online www.plantmaster.ro, o calitate obligatorie este reprezentata de viabilitate, adica de capacitatea de a germina si de a produce plante sanatoase. Aceasta caracteristica este afectata in cazul semintelor vechi sau care au fost pastrate in conditii necorespunzatoare.

Alta calitate obligatorie este puritatea. Cu alte cuvinte, in punga sau recipientul cumparat nu trebuie sa fie prezente niciun fel de corp strain sau de impuritate, deoarece este normal sa primesti doar ceea ce ai cumparat, fara ca la gramaj sa apara produse de care nu ai nevoie si care nu ar fi vreodata capabile sa germineze.

seminte legume
seminte legume

Rezistenta la boli si daunatori este o alta caracteristica necesara. Din acest punct de vedere, regula este una destul de simpla: acele seminte de legume care provin din plante rezistente au sanse foarte mari ca, la randul lor, sa ofere o recolta bogata formata din plante la fel de puternice.

In fine, trebuie tinut cont si de adaptarea la conditiile specifice in care urmeaza sa fie plantate, precum clima, tipul de sol si nivelul de lumina. De exemplu, daca urmeaza sa fie plantate pe camp vor avea nevoie de calitati diferite decat in cazul in care urmeaza sa fie cultivate intr-o sera.

Daca aceste criterii sunt indeplinite, cand va veni momentul recoltei vei avea cu siguranta numeroase motive de satisfactie, indiferent daca le plantezi doar intr-o mica gradina, pentru placerea proprie, sau pe terenuri de mari dimensiuni, pentru a le comercializa.

Tipuri de seminte de legume ce asigura o recolta bogata

Ardeiul gras este preferat de multe gospodine si e folosit in bucatarie in salate, garnituri sau chiar ca fel principal, in preparate precum ardeiul umplut. Daca iti place aceasta leguma, poti sa cultivi specia Capsicum Annuum Getic, un soi romanesc timpuriu, cu fructe uniforme si cu greutatea medie cuprinsa intre 150 si 170 de grame. Se cultiva pe camp sau in spatii protejate, iar plantele sunt viguroase, cu foliaj bogat, si au un aspect placut. La recoltare sunt galbene, pentru ca apoi sa capete o nuanta rosiatica.

Libelle F1 este un hibrid semitimpuriu de castraveti, cu fructe mici, crocante, de culoare verde. Plantele sunt viguroase, cu flori preponderent femele, iar recoltarea se realizeaza esalonat, atunci cand ajung la dimensiunea dorita. Pot fi cultivate in spatii acoperite, dar si pe camp.

Ceapa rosie Rossa Lunga di Firenze este un soi timpuriu, cu productivitate foarte ridicata. Se cultiva in camp deschis sau in gradini. Bulbul obtinut este de marime mijlocie, de culoare rosie, cu pulpa de culoare roz si are un gust placut, fara a fi iute. Se consuma in stare proaspata, dar poate fi pastrata cu succes si pe termen mai lung.

Cu seminte legume potrivite, recolta obtinuta va fi intotdeauna pe masura asteptarilor, cu plante aspectuoase si, in acelasi timp, sanatoase!