Saturday, 20 July, 2024

Curatarea si igienizarea spatiilor de servire a mesei


Curatenia si igiena sunt esentiale acolo unde mancam. Apreciem localurile care stralucesc de curatenie si stam departe de cele in care se zvoneste ca sunt muste sau alte insecte. Necesare atat din motive estetice, cat si sanitare, curatenia si igiena sunt cartea de vizita a unui restaurant. Tu stii cum se face curatarea si igienizarea spatiilor de servire a mesei?

De ce este importanta igienizarea spatiilor in care se serveste mancare

Nu este usor sa mentii o curatenie la cele mai inalte standarde, asa cum se cere in restaurante si alte spatii de servire a mesei. Aici, igiena trebuie sa fie mereu de nereprosat, iar daunatorii precum insectele, bacteriile sau rozatoarele pot inchide definitiv intreaga afacere. Daca vrei sa fii sigur ca esti ferit de aceste potentiale amenintari, trebuie sa inchei un contract de servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare cu Anti Insect.

Noi intelegem ca sanatatea si siguranta clientilor sunt o prioritate in restaurant. De aceea curatarea si igienizarea sunt operatiuni ce au loc frecvent. Resturile alimentare sunt indepartate, suprafata podelei este aspirata si curatata, iar mesele sunt permanent igienizate. Astfel, se reduce riscul aparitiei microorganismelor, iar insectele si rozatoarele nu sunt atrase de firimituri, bucatele de carne sau mici resturi de legume.

Daca aceste spatii de servire a mesei nu sunt atent curatate si igienizate, bacteriile se pot dezvolta si raspandi, iar sanatatea angajatilor si clientilor poate fi afectata. Odata cu aceasta, va fi afectata si reputatia restaurantului – ceea ce va atrage pagube financiare si multe eforturi de recastigare a statutului. Pentru un spatiu dezinfectat si fara insecte sau rozatoare, apeleaza cu incredere la profesionistii de la Anti Insect.

Cum se curata si se dezinfecteaza restaurantele

Chiar daca servesti cea mai buna mancare iar preturile sunt excelente, clientii tai nu vor reveni daca in zona de servire a mesei igiena si curatenia sunt la nivel scazut. Specialistii de la Anti Insect recomanda curatarea atenta a spatiului si suprafetelor inainte de efectuarea operatiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare.

Asadar, trebuie curatate temeinic aparatele, echipamentele, zonele pentru gatit si peretii in incaperile in care se stocheaza si se prepara alimentele. Apoi, trebuie folositi detergenti speciali pentru curatarea blaturilor, meselor, podelelor si geamurilor. In baie, se dezinfecteaza toate suprafetele si se indeparteaza calcarul, iar mucegaiul este tratat cu solutii specifice inca de la primele semne ale aparitiei sale.

Dezinfecteaza frigiderele, curata cuptoarele si acorda o deosebita importanta zonelor din spatele acestora. Spala tavanul din bucatarie pentru a elimina depunerile de grasime, curata hotele si dezinfecteaza intregul mobilier folosit de clienti sau angajati. Dupa ce este aruncat gunoiul, interiorul si exteriorul cosurilor trebuie igienizate, iar manerele usilor sunt dezinfectate cat mai des.

Toate aceste sarcini zilnice, saptamanale sau lunare trebuie efectuate utilizand detergenti speciali si eficienti. Abia dupa ce locul este curatat si igienizat, poti chema specialistii de la Anti Insect pentru dezinfectare, dezinsectie si deratizare – servicii ce trebuie prestate in orice restaurant sau unitate de servire a mesei. Cere acum o oferta la Anti Insect si beneficiaza de consultanta gratuita!