Sunday, 14 April, 2024

De ce ai nevoie de automatizari electrice intr-o fabrica?


Orice fabrica moderna are instalate automatizari electrice in diferite puncte ale unitatilor sale de productie. Unele tipuri de automatizari afecteaza strict utilajele si modul in care acestea functioneaza, pe cand altele au rolul de a imbunatati nivelul de siguranta din interiorul fabricii respective.

Evident, cele doua beneficii mentionate sunt deja suficiente pentru a te convinge de faptul ca ai nevoie de automatizari in cadrul fabricii tale. Totusi, daca ai nevoie de cateva motive in plus, continua sa citesti acest articol!

Imbunatatirea nivelului de siguranta la locul de munca

De regula, atunci cand asupra unui echipament se instaleaza automatizari electrice care au rolul de a imbunatati productia acestuia, se instaleaza si automatizari de tip oprire de urgenta si nu numai. Dupa cum bine stii, multe echipamente vechi nu prezinta sisteme de oprire de urgenta, motiv pentru care acestea sunt un pericol real in orice fabrica.

Din fericire, automatizarile electrice sunt modul perfect de a reduce riscul de accidente la locul de munca – anume prin echiparea fiecarui echipament sau utilaj cu un sistem de actiune in caz de urgenta (prin intermediul automatizarilor).

Inlocuirea si reducerea operatiunilor si sarcinilor de tip manual

Atunci cand te gandesti la automatizari electrice, te gandesti implicit la reducerea numarului de angajati si la automatizarea cat mai multor sarcini de tip manual. Aceste doua lucruri au loc in cadrul oricarei fabrici care incepe procesul de automatizare.

automatizari electrice

Totusi, nu uita faptul ca fiecare tip de automatizare electrica poate necesita un expert care sa o gestioneze. Intr-adevar, acesta nu va avea responsabilitati de durata, precum un angajat care efectueaza o operatiune manuala, dar tot reprezinta un cost pe care trebuie sa-l suporti, mai ales pentru a garanta buna functionare a unui echipament sau utilaj.

Automatizarile electrice nu iti vor aduce forta de munca la zero, dupa cum s-ar spune.

Posibilitatea de a efectua operatiuni care nu pot fi realizate in mod manual

De exemplu, la nivelul unui lant de productie, poate fi destul de dificil sa muti componentele realizate de echipamentul A catre echipamentul B, cel care are rolul de a continua procesul de productie. De regula, acest proces necesita foarte multa forta de munca. Totusi, exista si situatii atunci cand operatiunile manuale nu pot completa acest proces – componente prea grele sau periculoase, printre altele.

Intr-o asemenea situatie, o serie de automatizari electrice pot conecta operatiunile celor doua utilaje/echipamente si sa unifici (aproape) intreg procesul de productie – un lant fara intreruperi, dupa cum s-ar spune.

Acesta este unul dintre beneficiile principale ale acestor automatizari electrice – anume ofera fabricilor posibilitatea atat de a mari viteza de productie, cat si de a unifica toate procedurile si operatiunile necesare realizarii produsului finit.

Daca ai nevoie de mai multe informatii privind acest tip de automatizari, nu ezita sa contactezi expertii ElectroTehnics – acestea dispun de echipamentele, dar mai ales de specialistii care pot aduce imbunatatiri cu adevarat eficiente la nivelul afacerii tale.

ElectroTehnics este o firma cu peste 10 ani de experienta in domeniul automatizarilor si iti poate oferi toate cele necesare unei colaborari de succes – sfaturi utile, consultanta, seriozitate si profesionalism!