Sunday, 14 April, 2024

De ce le plac copiilor jucariile?


Jucariile atrag atentia copiilor asa cum albinele sunt atrase de polenul florilor. Chiar daca nu exista jucarii, copiii isi vor crea propriile lor jocuri si jucarii din orice pot atinge. Ce inseamna acest lucru pentru dezvoltarea copiilor si ce rol joaca jucariile in aceasta dezvoltare? Copiii par sa inteleaga ceea ce isi doresc in mod intuitiv si sunt atrasi de articole care indeplinesc acele nevoi.

Ce inseamna o jucarie potrivita?

Este posibil ca in cele mai vechi timpuri, copiilor sa li se fi oferit varfuri de sageti tocite sau bucati de lut ca jucarii. Cercetatorii cred ca acest lucru a permis copiilor sa devina mai pregatiti pentru sarcinile adultilor, cum ar fi vanatoarea sau producerea de ceramica utila. Educatia in secolul nostru prioritizeaza progresiv exercitiile practice, cum ar fi construirea folosind truse de constructie pentru copii sau jocul imaginativ cu jucariile de plus sau papusile. Aici apare intrebarea: ar trebui o jucarie sa invete copiii o abilitate sau sa-i pregateasca pentru ca maturitatea pentru a fi considerata de calitate?

Deloc. Capacitatea de a implica copiii intr-o astfel de maniera incat sa poata folosi jucaria in orice fel si-si imagineaza defineste o jucarie minunata. De exemplu, cercetatorii pot analiza capacitatea unei jucarii de a sprijini copiii in dezvoltarea diferitelor abilitati de viata, cum ar fi gandirea critica, interactiunile sociale sanatoase si creativitatea. De asemenea, parintii trebuie sa garanteze siguranta unei jucarii odata cu varsta si cresterea copilului lor. Alege jucarii de la https://www.piciolino.ro/ daca doresti siguranta celor mici, alaturi de o bucurie nemarginita.

Cum poate ajuta jocul cu jucariile in dezvoltarea copilului?

Viata unui copil este mai frumoasa in prezenta jucariilor. Cu toate acestea, aceste obiecte sunt capabile de mult mai mult. Stimuleaza mintea copiilor si ii incurajeaza sa invete lucruri noi. De asemenea, pot ajuta la imbunatatirea perceptiei si a abilitatilor motorii ale copilului. Acestea si multe altele sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le poate indeplini o jucarie.

Jucariile promoveaza creativitatea si hranesc imaginatia

Ai observat vreodata ca copiii inventeaza o poveste si inventeaza scenarii cand se joaca cu cuburile, cu papusi, mingi, camioane de jucarie,  animale, dinozauri de plus si alte obiecte similare? Folosesc papusi pentru a spune o poveste in care papusile vorbeau intre ele. Cand copiii se joaca, invata.

Un copil ar putea vedea si obiectele care nu sunt jucarii drept jucarii, deoarece sunt copii. De exemplu, ei pot purta recipiente de plastic pe post de casti pentru a se proteja de inamici imaginari. Sau, in mintea unui micut, chiar si o crenguta obisnuita ar putea deveni o sabie puternica. Dupa cum poti vedea, dorinta lor de a se juca le conduce gandirea creativa si imaginativa la noi culmi.

Imbunatateste abilitatile motorii ale copilului

Abilitatile motorii sunt descrise ca fiind capacitatea corpului de a manevra un obiect pentru a indeplini o sarcina. De la inceput, copiii mici se lupta adesea cu coordonarea si autocontrolul in dezvoltarea fizica. Cu toate acestea, abilitatile motorii ale unui copil pot fi intarite prin jucarii.

Stapanirea functiei motorii si coordonarea mana-ochi sunt doua dintre cele mai importante aspecte ale dezvoltarii timpurii a copilului. Acest lucru ajuta copilul sa progreseze prin fazele de  dezvoltare fizica.

Jucariile care ii incurajeaza pe copii sa impinga, sa traga, sa prinda, sa stranga, sa rasuceasca sau sa-si foloseasca mainile si corpul pentru a face orice sunt benefice pentru dezvoltarea lor.

Printre cele mai populare jucarii pentru copii sunt cele care pot fi tinute si purtate, cum ar fi plusurile, masinile și cuburile. Folosirea mainilor pentru a plasa jucariile sau pentru a le baga in buzunarele lor ofera copiilor control deplin.

Incurajeaza timpul de joaca

Capacitatea unui copil de a scrie corect cuvintele, de a numara cat mai mult posibil si de a termina cu promptitudine temele este adesea supraevaluata de majoritatea parintilor. Acesti factori sunt esentiali pentru un copil. Cu toate acestea, jocul este la fel de important pentru un copil mic. Daca acorzi mai multa valoare abilitatilor de ortografie ale unui copil, vei interfera cu timpul de joaca.

Copiii intre 3 si 5 ani trebuie sa se joace pentru a invata. Jucariile ajuta la dezvoltarea abilitatilor cognitive, emotionale si verbale ale copilului. Jucariile ofera copiilor o platforma pentru a explora lumea din jurul lor si a dezvolta in mod activ o noua intelegere.

Este in regula ca copilul sa devina dezordonat cand se joaca cu jucariile. Desigur, ar trebui sa faci niste reguli pentru a insufla copiilor importanta de a-si pune deoparte jucariile in mod corespunzator cand au terminat joaca.

Jucariile pot inspira copiii sa invete despre STEAM

Creierul unui copil absoarbe tot ce intalneste. Copiii dobandesc in mod constant informatii din mediul lor. Pentru copii, jucariile ofera o noua modalitate de a invata despre stiinta si tehnologie, inginerie, arte si matematica. Indiferent daca o jucarie este de baza sau complicata, ea invata copilul tau un concept. Subliniaza valoarea jucariilor in dezvoltarea copilului.

Jucariile pot fi un instrument educational puternic daca sunt folosite corect. Este mai usor pentru copii sa invete prin joc creativ, deoarece este distractiv pentru ei. Acest lucru le ofera un avantaj cognitiv si ii inspira sa continue sa invete despre lucrurile care ii inconjoara.

Jucariile pot ajuta un copil in calatoria spre maturitatea emotionala

Capacitatea unui copil de a-si exprima emotiile este imbunatatita atunci cand are jucarii cu care sa se joace.  Jucariile unui copil sunt asociate cu afectiunea, ingrijirea si fericirea datorita acestei asocieri. Drept urmare, atunci cand copiii iubesc si ingrijesc animalele de plus, ei construiesc si hranesc amintiri frumoase din copilaria lor.

S-a demonstrat ca copiii care se joaca cu jucariile pentru perioade lungi de timp au o copilarie mai bogata si fericita. Acest lucru poate face mult mai usoara trecerea de la a fi copii la a deveni adulti independenti, deoarece vor fi avut o copilarie plina.