Saturday, 13 April, 2024

De ce să creezi o firmă în Bulgaria?


Bulgaria este membră a Uniunii Europene, astfel atunci când alegi înființare firmă Bulgaria, aceasta îți oferă acces la toate directivele de liberă circulație și liber schimb în vigoare în Uniune. Crearea unei firme în Bulgaria oferă și o cotă de impozitare care este cea mai mica din întreaga Uniune, beneficiind în același timp de o imagine mai neutră.

De ce să alegi să înființezi o fimă în Bulgaria?

O companie bulgară are cea mai mică cotă de impozitare din Uniunea Europeană. Este o jurisdicție excelentă pentru a localiza activități de furnizare de servicii sau de subcontractare. Are o imagine non-offshore, prețuri mici și o posibilă alternativă ca reședință.

Sistemul fiscal bulgar este cunoscut ca unul dintre cele mai favorabile din Europa, cu o sănătate fiscală de 98,8/100 în 2019 (vezi indexul 2019 FUNDAȚIA PATRIMONIULUI). Acesta a fost conceput în special pentru a promova dezvoltarea afacerilor, și deci dezvoltarea lor organică și strategică (prin crearea de filiale și/sau sucursale).

Într-adevăr, Bulgaria nu este considerată în mod tradițional ca o destinație offshore, mai degrabă ca o țară low-cost. Întregul regim fiscal este favorabil, inclusiv pentru câștiguri de capital și dividende.

În plus, dreptul societăților comerciale este mult mai puțin birocratic decât în ​​multe țări din Europa de Est. Toate aceste motive fac ca să se considere că înființarea firmă Bulgaria ca fiind foarte interesantă pentru activități din cadrul Uniunii Europene. În plus, este, de asemenea, o jurisdicție de luat în considerare pentru cei care ar dori reședința în Uniune cu taxe reduse.

Sistemul bancar este de o calitate complet satisfăcătoare și oferă un nivel de securitate complet adecvat.

Cum se creează o companie în Bulgaria?

Formă obișnuită de creare a unei companii în Bulgaria este societatea cu răspundere limitată.

 • Acţionarii pot fi de oriunde în lume. Este necesar un director rezident sau european.
 • Sediul central trebuie să fie situat pe teritoriul bulgar.
 • Capitalul social minim este de 2 BGL (aproximativ 1 euro), din care 70% trebuie vărsat la creare.
 • Înregistrare obligatorie la biroul de impozite, asigurări sociale și statistică.
 • Cont bancar în mai multe valute cu Internet banking.
 • Contabilitatea trebuie ținută și conturile anuale trebuie depuse.

Avantajele de a face o firmă în Bulgaria

Avantajele de a începe o firmă Bulgaria sunt atât de numeroase încât nu le-am putea enumera pe toate. Ne vom concentra așadar pe cele mai esențiale care sunt în special: o locație strategică, securitate și siguranță, costul vieții foarte scăzut, crearea foarte rapidă de afaceri, o cotă de impozitare scăzută, absența restricțiilor în ceea ce privește naționalitatea sau rezidența acționarilor/ parteneri.

 • Economia sa în creștere

Susținută de exporturi și de cererile interne puternice, țara înregistrează o creștere economică semnificativă, permițându-i să se claseze printre cele mai dinamice țări din Europa de Est.

 • Poziționarea sa geografică strategică

Amplasarea sa geografică îi permite să fie considerat un centru de afaceri strategic în Europa. Are acces direct și rapid în Europa de Est și Vest și Asia. Dacă o companie dorește să acceseze noi piețe, acesta este locul perfect!

 • Cost scăzut al vieții

Fie că este vorba despre alimente sau alte produse, costurile sunt în general foarte mici în Bulgaria. Prin urmare, prețurile sunt considerate printre cele mai competitive de pe piața europeană, la fel ca și cele de închiriere.

 • Impozitare favorabilă pentru antreprenori

Un regim fiscal foarte avantajos pentru crearea de afaceri, cel mai determinant factor pentru ca un antreprenor să se stabilească sau nu într-o țară. O rată fixă ​​a impozitului pe profit de 10%.

 • Creare simplă și rapidă de afaceri, TVA intracomunitar

În Bulgaria, 3 zile sunt suficiente pentru a crea o afacere. Scopul este de a încuraja investițiile care constituie dezvoltare economică pentru țară.