Thursday, 28 September, 2023

De ce să-i cumperi copilului tău o bicicletă fără pedale?


Dacă ești părintele (sau bunicul) unui copil în vârstă de preșcolar sau preșcolar mic, fără îndoială că ai devenit conștient de bicicleta de echilibru omniprezentă! Nu este neobișnuit să vezi o bicicletă de echilibru de fiecare dată când mergi la locul de joacă, faci o plimbare prin cartier sau mergi la o întâlnire de joacă.

În acest articol, am încercat să conturăm tot ce trebuie să știi despre o bicicletă de echilibru, indiferent dacă ești complet nou în ale bicicletelor sau un ciclist experimentat. Pentru începători, începem cu o explicație despre bicicletele de echilibru și de ce sunt atât de populare, și apoi intrăm în detalii despre tot ce trebuie să știi pentru a alege cea mai bună bicicletă de echilibru pentru copilul tău.

Dacă deja ai o bicicletă de echilibru și încerci să afli cum să îți motivezi copilul să meargă pe ea sau te întrebi dacă bicicleta lor se potrivește, avem câteva sfaturi și pentru tine.

Ce Este o Bicicletă de Echilibru?

O bicicletă de echilibru este o bicicletă fără pedale. Are un cadru, furcă, ghidon și roți, dar nu are transmisie (pedale, lanț, pinioane). Pentru a se deplasa înainte, copiii împing de pe sol cu picioarele, asemenea lui Fred Flintstone.

Bicicletele de echilibru nu au roți de susținere (numite și roți de antrenament). Copiii își stabilizează ei înșiși echilibrul având picioarele pe sol, astfel își pot dezvolta echilibrul și coordonarea fără a avea nevoie de roți de susținere. Când sunt încrezători și pregătiți, pot trece la pedale.

S-a schimbat direcția cu roțile de susținere, toate mărcile de biciclete de top recunoscând bicicletele de echilibru ca fiind viitorul și le-au adăugat în gamele lor.

De Ce Să Alegi o Bicicletă de Echilibru?

Începerea devreme cu o bicicletă de echilibru poate aduce numeroase beneficii dezvoltării copilului tău. Bicicletele de echilibru sunt un tip de bicicletă concepute pentru a ajuta copiii să învețe să echilibreze și să dirijeze înainte de a trece la o bicicletă tradițională cu pedale. Iată câteva moduri în care începerea devreme cu o bicicletă de echilibru poate aduce beneficii dezvoltării copilului tău:

Sigură și Distractivă: Înălțimea scaunului redusă, picioarele pe sol și designul stabil fac din bicicleta de echilibru o introducere foarte sigură în ciclism. Și când se simte în siguranță, devine distractivă!

Ușor de Folosit: Odată ce un copil merge, să urce pe o bicicletă de echilibru este foarte intuitiv. Încă au picioarele pe sol și se împing simplu pentru a se pune în mișcare!

Dezvoltă Abilități Motorii: Mersul pe o bicicletă de echilibru necesită ca copiii să își folosească abilitățile motorii pentru a-și menține echilibrul și pentru a dirija. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea coordonării și echilibrului lor, ceea ce poate fi benefic pentru alte activități fizice în care se pot implica mai târziu în viață.

Crește Încrederea: Învățarea să meargă pe o bicicletă de echilibru poate da copiilor un sentiment de realizare și le poate crește încrederea. Pe măsură ce stăpânesc abilitățile necesare pentru a merge pe bicicletă, vor deveni mai încrezători în abilitățile lor, ceea ce se poate transmite în alte domenii ale vieții lor.

 

Încurajează Jocul în Aer Liber: Mersul pe o bicicletă de echilibru este o activitate distractivă care poate încuraja copiii să petreacă mai mult timp în aer liber. Acest lucru îi poate ajuta să dezvolte o dragoste pentru natură și o dorință de a fi activi fizic, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea și starea lor generală de bine.

Ciclism Independent Devreme: Dacă te întrebi dacă bicicletele de echilibru sunt cea mai bună modalitate de a învăța să mergi pe bicicletă, studiile au arătat că copiii care învață să meargă pe bicicletele de echilibru dezvoltă un echilibru, o forță și o coordonare mai bune. De asemenea, s-a demonstrat acum că duce la ciclism independent mai devreme.

Care Este Cea Mai Bună Vârstă pentru a Începe cu o Bicicletă de Echilibru?

Cea mai bună vârstă pentru a începe cu o bicicletă de echilibru este de îndată ce pot merge și se pot potrivi cu bicicleta aleasă. În timp ce începerea devreme cu o bicicletă de echilibru poate aduce numeroase beneficii dezvoltării copilului tău, intervalul mediu de vârstă pentru bicicletele de echilibru, când un copil este pregătit din punct de vedere fizic și dezvoltării să înceapă să echilibreze o bicicletă, este între 18 luni și 3 ani. În timp ce există avantaje în a începe cât mai devreme posibil, ei vor bucura în continuare de beneficii chiar dacă încep puțin mai târziu. Indiferent de vârsta copilului tău, o bicicletă de echilibru este un exercițiu excelent. Aceasta îi va îmbunătăți echilibrul, coordonarea și forța, precum și va ajuta în tranziția la pedalat.

Pentru orice vârstă a copilului care dorește să învețe să meargă pe bicicletă independent, o bicicletă de echilibru este cea mai bună modalitate de a începe.