Sunday, 27 November, 2022

De ce truse prim ajutor ai nevoie in jurul tau in caz de urgente?  


O trusa de prim ajutor iti poate salva cu adevarat viata. Desi primul tau instinct – si cel corect – este de a apela 112 si a solitica o ambulanta, actiunile de dupa au un impact la fel de mare asupra sanatatii tale. Mai exact, trebuie sa ai in jurul tau truse prim ajutor si totodata sa stii cum sa le folosesti.

Daca administrezi o echipa de lucratori sau te ocupi de siguranta unei cladiri, trebuie nu numai sa stii de ce truse de prim ajutor ai nevoie. Este necesar, de asemenea, sa te asiguri ca echipa ta este corespunzator instruita in privinta folosirii acestor truse in caz de nevoie.

Noi, cei de la Vesta, iti vom explica astazi in detaliu primul punct. De al doilea, in schimb, trebuie sa te ocupi tu.

Care sunt tipurile de truse prim ajutor de care ai putea avea nevoie?

Trusele de prim ajutor sunt prezente – sau ar trebui sa fie – in mai toate locurile in care te poti afla. Nu conteaza daca esti la volan, intr-o institutie sau pe un santier, sansele sa ai o astfel de trusa in apropiere sunt foarte mari.

Pe scurt, locurile de munca, in general, au nevoie de urmatoarele tipuri de truse prim ajutor, in functie de domeniul de activitate al acestora:

  • Truse sanitare auto de prim ajutor

Conform legii in vigoare, esti nevoit sa ai o astfel de trusa in masina ta, in caz de urgente. Mai mult, legea te obliga si ca, in cazul unui accident, sa opresti masina si sa oferi asistenta, inclusiv primul ajutor.

Deci, ai cu adevarat nevoie de o trusa de prim ajutor auto! Acestea sunt truse relativ simple, dar care contin elemente ce pot salva viata cuiva.

  • Truse sanitare de prim ajutor fixe

Acestea sunt destinate punctelor de lucru fixe precum santiere, sedii ale afacerilor si asa mai departe. De obicei, aceste truse prim ajutor cuprind atat o varietata mai larga de produse medicale, cat si intr-o cantitate mai mare.

Sunt concepute, printre altele, pentru locurile unde activeaza de la 5 pana la 25 persoane/angajati.

  • Truse de protectie ADR

O trusa de protectie ADR este special conceputa pentru a asigura protectia persoanelor care transporta marfuri periculoase, cu un grad ridicat de risc si de accidente.

Aceasta contine toate tipurile de echipamente de care un sofer are nevoie atat pentru a se proteja pe sine, cat si pentru a-i alerta pe cei din jur de prezenta si natura pericolului.

  • Truse sanitare de prim ajutor detasabile

Pe scurt, aceste truse prim ajutor sunt identice cu cele fixe. Singura diferenta este ca pot fi detasate din locul in care au fost fixate. De exemplu, daca un accident are loc pe terenul de fotbal al scolii, o astfel de trusa poate fi dusa la cel ranit, nu invers.

Acelasi principiu se aplica si pe un santier, mai ales in cazul in care cel ranit nu se poate deplasa.

Concluzie – Importanta unei truse prim ajutor

O trusa de ajutor este indispensabila oricarei locatii. De fapt, ar trebui sa ai un astfel de produs chiar si in casa ta – niciodata nu stii cand vei avea nevoie de el.

Lasand la o parte siguranta personala, este de la sine inteles ca ai nevoie de o trusa de prim ajutor completa atunci cand vrei sa iti protejezi echipa de muncitori, angajatii si colegii. Din fericire, magazinul online Vesta dispune de toate tipurile de truse mentionate mai sus!