Saturday, 13 August, 2022

Descopera ce ofera programul electric up Mgmenergo


Sunt multe motive pentru care ar trebui sa ne indreptam atentia catre energia regenerabila, iar mgmenergo.com este unul dintre liderii cei mai importanti din Romania ce ofera solutii precum un program electric up.

Cea mai mare parte a electricitatii noastre provine din carbune, centrale nucleare si alte centrale electrice neregenerabile. Producerea de energie din aceste resurse are un impact grav asupra mediului nostru, poluand aerul, pamantul si apa.

Sursele regenerabile de energie pot fi folosite pentru a produce energie electrica cu un impact mai mic asupra mediului. Este posibil sa se produca electricitate din surse regenerabile de energie fara a produce CO2, principala cauza a schimbarilor climatice globale.

Dar mai intai, ce este energia regenerabila? Energia regenerabila este energia derivata din resurse naturale care se reinnoiesc intr-o perioada de timp fara a epuiza resursele Pamantului. Aceste resurse au, de asemenea, avantajul de a fi abundente, disponibile intr-o anumita capacitate aproape peste tot si provoaca putine, sau deloc, daune mediului. Energia de la soare, vantul si energia termica stocata in scoarta terestra sunt exemple foarte bune. Pentru comparatie, combustibilii fosili precum petrolul, carbunele si gazele naturale nu sunt regenerabili, deoarece cantitatea lor este finita – odata ce le-am extras, acestea vor inceta sa fie disponibile pentru a fi utilizate ca sursa de energie viabila din punct de vedere economic. Desi sunt produse prin procese naturale, aceste procese sunt prea lente pentru a reumple acesti combustibili la fel de repede cum ii folosesc oamenii, astfel incat aceste surse se vor epuiza mai devreme sau mai tarziu. Energia regenerabila ofera multe beneficii oamenilor, afacerilor si planetei.

De asemenea, trebuie sa nu uitam de impactul negativ al energiei nucleare sau al energiei ce foloseste combustibili fosili.

Energia nucleara reprezinta amenintarile unice ale deseurilor radioactive si radiatiilor. Deseurile de la instalatiile de energie nucleara sunt periculoase pentru transport si eliminare. In plus, exista potentialul unui accident nuclear dezastruos, precum Cernobil. Efectele asupra sanatatii ale deseurilor radioactive includ cancerul, sterilitatea si chiar moartea. Radiatiile pot provoca leziuni ale sistemului imunitar, leucemie, avorturi spontane, nasteri de feti morti, deformari si mutatii genetice.

Mercurul este un metal foarte toxic care este eliberat de centralele pe carbune. Mercurul se acumuleaza in celulele adipoase ale pestilor si ale altor animale. Cand oamenii mananca pestele, ei sunt expusi la mercur. Mercurul provoaca leziuni permanente ale ficatului si ale sistemului nervos central, provocand pierderea functiei motorii, tulburari de vorbire, vedere in tunel si pierderea auzului. Mercurul este deosebit de daunator atunci cand este ingerat de femeile insarcinate sau care alapteaza, deoarece poate provoca malformatii congenitale si defecte de dezvoltare. Deoarece mercurul se acumuleaza in organismele biologice, acesta este in mod constant reciclat in mediu pe masura ce se deplaseaza in sus in lantul trofic.

Sursele de energie regenerabila sunt bune pentru afaceri, oferind securitate energetica, dezvoltare economica, stabilitatea pretului energiei si reduc riscurile globale ale schimbarilor climatice.

Energia regenerabila ofera surse de alimentare fiabile si diversificare a combustibilului, ceea ce sporeste securitatea energetica si scade riscul de scurgeri de combustibil, reducand in acelasi timp nevoia de combustibili importati. Energia regenerabila ajuta, de asemenea, la conservarea resurselor naturale ale natiunii.

In calitate de administratori ai industriei solare, este destul de evident pentru noi de ce, in calitate de proprietar, ar trebui sa investiti in propria  centrala limentata solar. Cel putin, atunci cand colaborati cu companii care cerceteaza, dezvolta si instaleaza aceasta tehnologie, nu numai ca blocati decenii de ajutor financiar, ci si investiti in tehnologia de maine si ne asigurati un viitor energetic mai curat pentru noi toti. adaugati baterii de stocare si generatoare la sistemul de energie solara, va puteti reduce sau chiar elimina dependenta de reteaua de utilitati publice! Imaginati-va ca traiti fara dependenta de companiile de utilitati si de metodele lor de generare a energiei invechite si neprielnice mediului. In plus, indiferent daca sunteti conectat la retea sau nu, s-a demonstrat ca panourile solare si energia solara cresc valoarea de revanzare a proprietatii dumneavoastra. Procesele de extractie a combustibililor fosili si extractia prin foraj provoaca daune grave mediului si sanatatii umane. Produsele secundare ale arderii gazelor naturale, petrolului si carbunelui fac la fel. Desi extractia materialelor utilizate in fabricarea tehnologiilor solare si procesul de fabricare a echipamentelor nu este lipsita de probleme, echipamentele cu energie solara nu produc produse secundare daunatoare odata ce sunt instalate si multe dintre materialele utilizate in tehnologiile solare sunt 100% reciclabile.

Energia regenerabila ofera surse de alimentare fiabile si diversificare a combustibilului, ceea ce sporeste securitatea energetica, scade riscul de scurgeri de combustibil si reduc nevoia de combustibili importati. Energia regenerabila ajuta, de asemenea, la conservarea resurselor naturale ale natiunii.

Securitatea Energetica

Energia regenerabila ofera surse de alimentare fiabile si diversificare a combustibilului, ceea ce sporeste securitatea energetica si scade riscul de scurgeri de combustibil, reducand in acelasi timp nevoia de combustibili importati. Energia regenerabila ajuta, de asemenea, la conservarea resurselor naturale ale natiunii.

Dezvoltare economica

Industria energiei regenerabile necesita mai multa munca decat omologul sau din combustibilii fosili, ceea ce inseamna, in medie, crearea de locuri de munca mai mare. Industria creeaza, de asemenea, efecte pozitive asupra lantului de aprovizionare cu energie regenerabila si afacerilor neafiliate, datorita veniturilor crescute ale gospodariilor.

Stabilitatea pretului

Sursele de energie regenerabila, cum ar fi eoliana, solara, hidro si geotermala, nu implica costuri de combustibil si nu necesita transport si, prin urmare, ofera o mai mare stabilitate a preturilor. De fapt, unele utilitati electrice includ acest lucru in preturile cu amanuntul la energie electrica, scutind clientii care cumpara surse regenerabile de anumite taxe legate de combustibil.