Wednesday, 12 June, 2024

Despre colectii si ceasuri barbatesti Tissot


Încă de mic copil mi-a plăcut să colecționez tot felul de lucruri care mai de care mai ciudate. De la clasicele timbre pe care probabil mulți dintre voi le-ați colecționat cel puțin o dată, la cartonașe de fotbal, abțibilduri ce reprezentau tot felul de personaje din desene animate, diverse capace și dopuri și până la monede ciudate ce ajungeau să-mi pice în mână ocazional. Mereu am făcut-o cu pasiune pentru că mi-a plăcut să dețin colecții cât mai complete de obiecte pe care ceilalți din jurul meu să le aprecieze. Fiecare întrebare referitoare la ceea ce am colecționat reprezenta o apreciere pentru mine deoarece astfel îmi simțeam apreciate eforturile și dorința de a impresiona pe ceilalți. Valoarea obiectelor a contat mai puțin pentru mine, asta cel puțin în copilărie, perioadă în care valoarea obiectelor reprezenta o variabilă prea puțin luată în calcul. Asta probabil și din cauza faptului că familia nu și-a permis niciodată să colecționeze sau să dețină obiecte de valoare în proprietate personală.

Cu toate acestea, lăsând cumva la o parte trecutul, acum în viața de adult lucrurile s-au mai schimbat puțin. Viața mi-a dat cumva șansa să pot avea veniturile necesare pentru a putea colecționa lucruri ceva mai valoroase, nu doar simple capace, abțibilduri și alte nimicuri. Printre pasiunile mele principale pot spune că se numără zona de criptomonede și cea legată de ceasuri. Despre ambele nu pot spune că știu extrem de multe lucruri însă îmi place să cred că învăț și voi învăța în permanență tot felul de lucruri interesante despre acestea. In cazul criptocoins – sau lumea criptomonedelor așa cum este știută de o parte dintre voi, lucrurile ajung să fie ceva mai simple deoarece norocul tranzacțiilor ține de flerul fiecărei personalități în parte. În schimb în cazul ceasurilor lucrurile sunt ceva mai complicate deoarece realizarea unei colecții presupune eforturi ceva mai mari atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere al cunoștințelor referitoare la fel și fel de particularități.

În cazul meu colecția de ceasuri a început cu câteva modele Tissot și asta nu doar din întâmplare. Designul aparte, felul în care sunt lucrate și mai apoi prezentate, ajung sa transpună o eleganță pe care doar la bijuterii mai ajungi să o remarci. Astfel colecția ceasuri barbatesti Tissot este o colecție de debut pentru mine dar chiar și așa reprezintă una dintre acele colecții în care am investit destul de mult timp dar și un efort financiar considerabil, în cazul a câtorva modele considerate ca fiind de reper pentru întreaga colecție.

În decursul timpului am avut ocazia să mă întâlnesc cu destul de mulți pasionați de ceasuri, cu unii dintre ei, ajungând chiar să fac câteva schimburi importante pentru ambele părți. Am continuat să investesc mereu în această pasiune iar în prezent pot spune că rezultatele sunt unele pe măsură. Colecția de ceasuri este una extrem de complexă iar de curând a fost evaluată la o sumă deloc de neglijat.

Un aspect ușor amuzant dar care s-a întâmplat de curând este acela că am achiziționat un model destul de rar chiar prin folosirea criptomonedelor.

Tehnologia nu ține cont de părerile colecționarilor, este o concluzie pe care am tras-o destul de repede atunci când am început să investesc în ceasuri. Apariția ceasurile cu touchscreen care îți monitorizează în timp real o mulțime de factori și indicatori, fac poate din ceasul obișnuit un obiect de colecție mai puțin atractiv, însă pentru adevărații pasionați nu cred că aceasta va fi o problemă fundamentală.

Ca și planuri de viitor, personal îmi propun să continui mărirea numărului de ceasuri colecționate. Până atunci exista o serie de aspecte pe care intenționez să le pun în aplicare astfel încât să dau o notă aparte colecției întregi.

Când vine vorba să renunț, recunosc că nu m-am gândit niciodată la acest lucru. Și sper eu ca și în viitor perspectiva să fie acceași. Când vine însă vorba de a mă apucă să colecționez altceva, pasiunea m-ar face să spun da însă nu m-aș decide deoarece în prezent nu aș vrea să renunț nici la criptomonede și nici la ceasuri. Tissot și Bitcoin sunt poate un motiv destul de bun astăzi însă cred că vor fi și în viitor aspecte motivante ale acțiunilor mele.

Mulți dintre voi m-au întrebat însă în decursul timpului ce ar trebui să aibă în vedere atunci când vor să se apuce de o colecție însă aici lucrurile sunt extrem de variate și complicitate. Cu toate acestea am reușit să construiesc câteva prezentări destul de interesante despre cum poți avea și cum poți gestiona o colecție care să impresioneze dincolo de prieteni și cunoștințe. Rezultatele cred că s-au văzut repede însă felul în care au decurs lucrurile în ultimul an, m-au făcut să reflecteze mai mult asupra propriilor acțiuni, și asta pentru că mai mult ca niciodată am avut suficient timp pentru reflecție și meditație. Acum pot spune că nu mai sunt atât de sigur de propriile mele acțiuni și decizii pentru că pandemia ne-a schimbat mult felul în care am ajuns să trăim.

Eu unul voi rămâne momentan focusat pe activitățile economice care vizează tranzacțiile de criptomonede iar daca se va ivi vreo ocazie, cu siguranță voi mai investi și în câteva ceasuri care vor fi adăugate fără doar și poate colecției.

Nu ezita să-mi scrii dacă vrei să dezbatem mai multe pe acest subiect. În lumea networkingului fizic de la evenimente nu cred că ne vom vedea încă prea curând, însă alternativele digitale precum Club House pare să funcționeze tot mai mult în aceste zile ușor diferite față de prezentul cu care am fost obișnuiți!