Wednesday, 12 June, 2024

Despre igiena si dezinfectanti!


Igiena personala si curatarea frecventa a casei sunt importante pentru mentinerea sanatatii. Spalarea regulata si corecta a mainilor este esentiala pentru prevenirea raspandirii microorganismelor care produc mai multe boli, in special la infectia cu COVID-19. Curatarea frecventa a suprafetelor din casa elimina murdaria si petele pe care germenii se pot inmulti.

Pentru o buna igiena nu este suficienta doar curatarea murdariei si ordonarea obiectelor dintr-o locuinta. Pentru a va asigura ca sustineti sanatatea intregii familii este important ca locuinta dumneavoastra sa fie protejata de microorganismele care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Nu exista nicio modalitate prin care puteti elimina absolut toti microbii. Cu toate acestea puteti sa reduceti considerabil numarul de germeni prezenti in mediu. Procedand astfel toti membrii familiei se pot bucura de un mediu curat si igienizat, unde riscul de a dezvolta diverse probleme de sanatate din cauza bacteriilor, virusilor si ciupercilor scade simtitor.

Cele mai bune produse de utilizat pentru curatare si dezinfectare sunt cele care contin un ingredient activ antibacterian sau antimicrobian care ofera protectie suplimentara impotriva germenilor, bacteriilor si virusilor care cauzeaza boli. Ingredientul activ ajuta ca efectul lor sa depaseasca curatarea de rutina pentru a elimina sau neutraliza microorganismele. Cuvintele antibacterian si antimicrobian sunt de obicei folosite alternativ. Antimicrobian se refera activitate impotriva unei mari varietati de microorganisme, in timp ce antibacterian se refera strict la activitate impotriva bacteriilor.

In acest articol vom examina diferentele dintre curatare si dezinfectare si, de asemenea, explica principalele lor beneficii in lupta impotriva coronavirusului.

Ce este curatarea? 

Curatarea se refera la indepartarea resturilor, murdariei, prafului si a altor substante organice de pe suprafete si obiecte (podele, oglinzi, blaturi). Curatarea are ca scop si eliminarea petele uleioase si grase care pot reduce eficienta dezinfectantului.

Curatarea se realizeaza cu ajutorul apei si a substantelor chimice de curatare precum sapunurile sau agentii tensioactivi.

Ce este dezinfectia? 

Dezinfectia este procesul de eliminare a germenilor care pot fi prezenti pe orice suprafata. Pentru ca dezinfectia sa fie eficienta o suprafata trebuie sa fie curatata in prealabil si lipsita de orice resturi.

Ce dezinfectanti de suprafate sunt eficienti impotriva COVID-19 in medii non-sanitare?

In unitatile non-sanitare, hipocloritul de sodiu (clor) poate fi utilizat la o concentratie sugerata de 0,1% sau 1.000 ppm . Dezinfectantul pe baza de alcool este eficient daca are o concentratie de 70-90% alcool etilic. Dezinfectantul pe baza de alcool poate fi utilizat pentru decontaminarea suprafetelor, dupa ce au fost curatate initial cu apa si sapun sau cu un detergent, pentru a indeparta orice murdarie.. Procesul de curatenie incepe intotdeauna cu zona cel mai putin murdara, mergand gradual spre zona cea mai murdara. Curatarea graduala permite reducerea gradului de contaminare si raspandirea microorganismelor in spatiile mai putin murdare. Toate solutiile dezinfectante trebuie depozitate in recipiente opace si pastrate intr-o zona bine ventilata, acoperita, care nu este expusa la lumina directa a soarelui si nu intra in contact cu suprafete fierbinti. De asemenea, amestecul ar trebui sa fie pregatit doar inainte de utilizare. Pentru spatiile interioare, aplicarea regulata a dezinfectantilor pe suprafete prin pulverizare nu este recomandata in eliminarea COVID-19. Daca utilizati dezinfectanti cu aviz, acestia trebuie sa fie aplicati pe o carpa sau un servetel.

Curatarea si dezinfectarea suprafetelor sunt actiuni necesare in prevenirea raspandirii coronavirusului deoarece:

  • Sunt utilizate produse de curatare eficiente in indepartarea murdariei. De asemenea,dezinfectanti profesionali sau agentii de curatare antibacterieni reduc, elimina sau inactiveaza virusul responsabil de COVID-19.
  • Igienizeaza suprafetele obiectelor comune precum manere, telecomenzile, clantele, blaturile de bucatarie, scaunele de toaleta si jucariile copiilor, care pot fi contaminate cu diferite microorganisme chiar si atunci cand nu sunt vizibil murdare
  • Sunt realizate cu produse care au indeplinit cerintele si liniile directoare de eficacitate stabilite de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) si au fost avizate si autorizate de organele competente (Ministerul Sanatatii si Comisia nationala pentru biocide)
  • Functioneaza eficient atunci cand instructiunile de pe etichetele produselor sunt respectate cu strictete
  • Securizeaza spatiul profesional si personal, facandu-ne sa ne simtim protejati in fata agentilor patogeni
  • Reduc expunerea la COVID-19 si la alte boli. Eliminarea agentilor patogeni din locurile des frecventate ajuta la mentinerea sanatatii, reducand riscul de imbolnavire.

Trebuie sa va curatati in mod regulat biroul si locuinta, nu numai pentru a preveni raspandirea COVID-19, ci si pentru a sustine buna dezvoltare a intregii familii. Oamenii tind sa stea in birouri pentru o perioada lunga de timp, unde adesea intra in contact si cu persoane din exterior. Prin urmare, spatiul profesional trebuie sa fie in permanenta igienizat.

Respectarea normelor de igiena va va mentine sanatatea intacta si va va feri de imbolnaviri, facand vizitele la medic tot mai rare.

Gama variata de dezinfectanti medicali Klintensiv este conceputa pentru a preveni raspandirea bacteriilor si virusurilor in comunitati, actionand asemenea unui scut impotriva imbolnavirilor. Dezinfectantii Klintensiv.ro mentin un nivel ridicat de igiena si curatenie, ajutand la protejarea tuturor sectoarelor de activitate!