Wednesday, 12 June, 2024

Dotari Asertivo, motive obiective pentru aducerea batranilor la aceasta unitate


Se spune ca batranetea este cea mai urata si mai grea perioada a vietii, cu toate acestea cei care au parte de ea sunt impacati la gandul ca au avut o viata asa de lunga.

Exista batrani imobilizati pentru care viata este un chin, iar apartinatorii cauta solutii sa ii ridice din pat, sa ii schimbe si sa ii spele. Oricat ar fi de slabi ridicatul lor se face cu mari eforturi, trupul acestora fiind ca de plumb.

Nimeni nu se angajeaza sa aiba grija de un astfel de batran, fiindca este greu sa fie curatat si toaletat tot timpul. Un pat medical care s-ar dovedi de folos este foarte scump, dar acesta face parte din dotari Asertivo, de aceea apartinatorii ar trebui sa  nu se mai framante atat de mult pentru gasirea unor solutii, ci sa isi aduca bunicii si parintii la azilul de lux de la Otopeni.

Cu ajutorul unui pat medical special, bolnavul imobilizat poate fi ajutat, fara sa ii raneasca pe cei care se ocupa de el.

De multe ori, apartinatorii tineri au avut nevoie de operatii la coloana sau la genunchi din cauza ridicaturii si o problema a generat la randul ei altele la fel de dificile.

Asertivo inseamna caminul in care bunicii gasesc ingrijire permananta oferita de catre personalul calificat, cu experienta in ingrijirea bolnavilor, dar si dotari care le faciliteaza vietile.

Lifturile de la azilul de batrani prezentat mai sus sunt moderne, noi si funtionale si nu raman niciodata blocate intre etaje.

Ele sunt necesare, fiindca este greu de urcat si de coborat scari de la o anumita varsta si de manipulat scaunul cu rotile pe scari.

Acasa nu se poate amenaja corespunzator o sala de kinetoterapie, plus ca lipsesc specialistii. La azil, bunicii fac gimnastica de recuperare sau de intretinere fiind asistati de specialisti.

Sala de mese premium este curata tot timpul. La casele bunicilor este posibil sa apara daunatorii care profita de vulnerabilitatea lor, la caminul de batrani se fac deratizari, dezinfectii si dezinsectii periodic si eficient. Poate ca bunica nu ar putea sa mai stearga pardosela din bucatarie sau din casa, la azil, aceste suprafete sunt igienizate tot timpul cu substantele potrivite.

Camere single sau duble, mobilate si curate asteapta sa gazduiasca bunicii ca aici, la azil, sa fie monitorizati atent si ingrijiti tot timpul. Medicii sunt la datorie, personalul este pregatit sa intervina, curatenia domneste in toate cladirile si in afara lor.

Bunicii care au locuit la bloc in ultima parte a vietii, ar da orice sa poata sta la curte, iar la azil au la dispozitie o curte cu pomi, flori si vegetatie de 3000 de m.p.

In curte exista si terase unde bunicii pot citi sau sta la aer cu prietenii facuti aici sau cu apartinatorii veniti in vizita.

Vizitatorii au locuri de parcare speciale sa isi lase masinile in siguranta in timpul vizitei facute celor dragi.

Fiecare camera dubla sau single este legata de receptie, iar bunicii pot sun aici, in cazul in care intervine o problema. Se poate si invers. Apartinatorii suna la receptie, iar apelul este redirectionat in camere.

Biblioteca are multe carti scrise de autori clasici, dar si de scriitori contemporani. Bunicii pot citi aici sau pot imprumuta carti pe care sa le citeasca in camere, pe terase sau in parc.

Videoproiectorul poate fi utilizat oricand in scop informativ sau pentru divertisment, cert este ca exista si face parte din dotarile moderne ale luxosului camin de batrani.

In sala de activitati se poate juca sah, se poate croseta, picta si organiza diferite ateliere de creatie. Mainile si mintile bunicilor trebuie sa fie stimulate permanent.

Caminul dispune de ambulante moderne si dotate care pot oricand asigura transportul unui pacient de la camin, la urgente si la spitalul cel mai apropiat.

Bunicii au conexiune la internet, fiind liberi sa navigheze in mediul virtual cat doresc.

Mancarea nu este adusa din afara, ci este preparata la bucataria caminului, prin urmare, echipamentele de gatit si de pastrare a ingredientelor completeaza dotarile.

Masinile de spalat sunt performante, aspiratoarele lucreaza neintrerupt, nu lipsesc masinile de calcat si statiile de dezinfectat.

Lenjeria este alba si din cele mai bune materiale ca sa fie suportata si de persoanele cu pielea sensibila, noii veniti primesc saltele noi, galeria de fotografii este un martor fidel.

Urmarind cu atentie pozele, se poate vedea ca pacientul cel mai in varsta are 102 ani, arata perfect si a primit un tort de ziua lui.

Vietile bunicilor se prelungesc la azil, fiindca:

-supravegherea atenta si permanenta impiedica producerea accidentelor care este iminenta, cand bunicul este singur acasa si nimeni nu vine sa il vada.

-sanatatea este atent monitorizata si se intervine, cand se impune acest lucru.

-bunicii sunt stimulati sa duca o viata activa: sa faca miscare, sa citeasca, sa isi faca prieteni, sa picteze, sa croseteze si sa socializeze. Teama de singuratate dispare, fiindca bunicul este inconjurat de multe persoane care au aceeasi varsta si o experienta similara de viata.

-mesele se iau la ore fixe si hrana este echilibrata si suficienta.

-bunicii se pot bucura de toate dotarile din jurul lor, iar personalul este atent si respectuos.

Bunicul chinuit acasa de mainile nepricepute ale celor care nu au experienta, de reprosuri si de lipsa dotarilor poate avea un loc in acest camin de lux, iar aici isi poate gasi linistea de care are nevoie.

Adsertivo dispune de aceleasi dotari ca azilurile de batrani din cele mai dezvoltate state ale lumii si romanii ar trebui sa profite de acest lucru.