Saturday, 13 April, 2024

Este posibil ca o firma funerara neautorizata DSP, din sectorul 2, sa ascunda persoanele decedate de covid19


Ne miram de ce nu scapam de Covid si virusul ucigas isi ia tributul in vieti omenesti, cand legile sunt incalcate flagrant si mortii nu mai sunt tratati cu demnitate, cum ar trebui!

Caz revoltator in Sectorul 6!

Ieri, 14 septembrie, 2020, la orele 20 s-a petrecut un caz revoltator in Bucuresti. Un decedat de Covid a fost ridicat in prezenta unui echipaj de Politie din sectorul 6, Bucuresti de catre angajatii unei firme funerare neautorizate DSP. Prin urmare nu se stie unde a depozitat cadavrul respectiv si in ce conditii.

Chiar daca a fost trecut pe constatatorul decesului cauza covid 19, firma funerara are obligatia sa detina autorizatie DSP, contract de dezinfectie pentru masini, contract cu o firma de ridicare deseuri periculoase. Toate aceste lucruri sunt obligatorii si trebuie stiute foarte bine de organele de control din cadrul oricarei primarii.

Firmele de servicii funerare care functioneaza clandestin sunt deosebit de periculoase, deoarece:

– isi pun in pericol proprii angajati, multi dintre ei neavand pregatirea profesionala si experienta necesara gestionarii unui caz atat de complicat, cum este decesul din cauza Covidului.

– nu dispun de spatii autorizate si corespunzatoare depozitarii decedatilor, ci merg pe improvizatie, desi orice decedat are dreptul sa fie tratat cu maximum respect.

Este cumplit sa stii ca omul drag este pus undeva intre cruci si sicrie, pe un pavaj plin de praf si uitat acolo!

– certificatul de deces este eliberat de medicul angajat de firma fantoma, care nu stie exact cauzele decesului. Ce se intampla cand in cazul unui decedat din cauza infectarii cu Covid este precizata o cauza eronata a mortii, cum ar fi: stop respirator, insuficienta cardiaca?

Raspunsul este: o nenorocire care ne afecteaza pe noi, pe toti si din cauza careia nu vom putea eradica virusul curand, asa cum isi doreste toata lumea!

Este posibil ca la inmormantarea lui sa vina multa lume si, mai ales, fara elementarul echipament de protectie.

Cu acest virus nu este de glumit din cauza iresponsabilitatii unora.

Se stie ca in cazul unei infectii periculoase si groapa trebuie sa fie mai adanca, iar groparii vor purta obligatoriu echipamentul de protectie, oricat le-ar fi de incomod!

Ce fac aceste firme care aduc medic care poate precizeaza o alta cauza a decesului? Este ca si cum ar ascunde murdaria sub pres, in camera copiilor.

– nu pot elibera factura sau bon fiscal pentru serviciile oferite, prin urmare este posibil ca apartinatorii sa nu beneficieze de ajutor de deces.

E trist ca se comit ilegalitati si cu mortii si autoritatile ar trebui sa intervina de urgenta!

Nu se poate ca un om care a fost probabil intubat si a suferit in demnitate sa fie tratat cu lipsa de respect de catre cei care se ocupa de inmormantarea lui! Memoria sa este intinata prin aceste acte abuzive.

Pe de alta parte, apartinatorii ar trebui sa verifice firmele de servicii funerare si sa renunte din start la colaborarea cu cele care nu sunt autorizate.

Si familia decedatului este pusa in pericol, cand se incearca din nu stiu ce motive musamalizarea cauzei reale a decesului.

Autoritatile trebuie sa verifice firmele de servicii funerare si sa aplice neintarziat si fara partinire sanctiunile care se cuvin, ca fiecare decedat sa fie preluat in liniste, legal si sa i se respecte demnitatea.

Trebuie sa se apeleze obligatoriu la serviciile unor firme funerare autorizate.

Un om are dreptul sa se stinga demn si sa i se organizeze legal ceremonia ce marcheaza sfarsitul calatoriei sale pe pamant intre ceilalti oameni!

Chiar daca au fost trecut pe constatatorul decesul covid 19 firma are obligatia sa detina autorizatie DSP, contract de deratizare pentru masini, contract cu o firma de ridicare deseuri periculoase. Toate aceste lucruri sunt obligatorii si stiute foarte bine de organele de control din cadrul oricarei primarii.

 Firma fantoma din sectorul 2 nu este trecuta pe lista firmelor autorizate din Bucuresti. Rugam autoritatile locale din cadrul Politiei, Primariei sectorului 6 si DSP sa porneasca o anchetă in acest sens.