Tuesday, 18 June, 2024

Ești pasionat de benzi desenate? Descoperă cei mai iubiți supereroi la Bookoteca


Benzile desenate se bucură de un interes tot mai mare din partea cititorilor, în special în rândul tinerilor. Pe lângă complexitatea ilustrațiilor care compun benzile desenate, poveștile imaginate au dat naștere unor supereroi faimoși. Totodată, numeroase benzi desenate au reprezentat sursa de inspirație pentru blockbustere de succes.

Cele mai mari vânzări de benzi desenate se înregistrează în Statele Unite ale Americii, țara în care au luat naștere cele mai îndrăgite personaje. Lectura unor benzi desenate îți aduce numeroase beneficii, printre care se numără: dezvoltarea imaginației și a creativității, sporirea capacității de a reține mai ușor informațiile datorită suportului vizual pe care benzile desenate ți-l oferă. De asemenea, când citești benzi desenate, descoperi noi universuri fascinante, ceea ce contribuie la formarea mai multor legături neuronale și, implicit, la dezvoltarea intelectului.

Cu o ofertă actualizată permanent, anticariatul cu cărți în limba engleză, Bookoteca îți pune la dispoziție benzi desenate cu cele mai cunoscute personaje, care s-au bucurat de un succes fulminant în întreaga lume. Fie că vrei să îți completezi colecția de comics-uri, fie că vrei să încerci o nouă formă de lectură, iată ce supereroi așteaptă să fie descoperiți pe rafturile anticariatului Bookoteca. Datorită faptului că benzile desenate sunt în limba engleză și au cuvinte și exprimări ușor de înțeles, mai ales pentru începători, lectura lor este o bună modalitate de a-ți exersa abilitățile și cunoștințele într-o limbă străină.

 

  1. Batman

Un supererou legendar, iubit chiar și de adulți, Batman reprezintă simbolul culturii americane și i-a intrigat chiar și pe psihiatri, care au încercat să înțeleagă atât mentalitatea personajului, cât și impactul social al acestuia.

Batman este justițiarul orașului american Gotham, a cărui identitate a fost revelată încă de la prima apariție a personajului, iar acest lucru a fost păstrat și în celelalte adaptări ale poveștii sale. Batman este Bruce Wayne, un milionar american, filantrop, care a asistat la moartea părinților pe când era doar un copil și, din acest motiv, a jurat să se răzbune pe răufăcători, respectându-și crezul cu solemnitate de-a lungul vieții. Succesul răsunător pe care acest personaj l-a avut a dus la apariția propriilor sale benzi desenate, care s-au vândut într-un număr foarte mare, ca și figurinele care-l portretizează sau diferitele obiecte colecționabile și chiar articole vestimentare.

În anul 2022 a apărut cea mai recentă adaptare cinematografică a poveștii personajului, în interpretarea lui Robert Pattinson. O bună modalitate de a intra în universul lui Batman și de a descoperi tot ceea ce simbolizează personajul este să citești benzile desenate pe care le găsești acum și la Bookoteca, în limba engleză.

 

  1. Thor

Clasat pe locurile fruntașe în numerose topuri ale celor mai îndrăgiți supereroi, personajul Thor poate fi regăsit atât în benzile desenate cu The Avengers, cât și în propriile sale comics-uri și filme. Personajul este inspirat de zeitatea nordică, zeul asgardian al tunetului, ce poartă același nume, al cărui ciocan Mjolnir îi permite să zboare și să controleze vremea, pe lângă multe alte atribute supraomenești pe care le are.

Personajul Thor este și protagonistul unor adaptări cinematografice, în interpretarea actorului Chris Hemsworth. Dacă vrei să faci echipă cu ceilalți eroi din gașca lui Thor, citește benzile desenate de pe Bookoteca, precum The Avengers și Marvel Legends. Alături de acești supereroi vei avea parte de relaxare și aventuri de neuitat.

 

  1. Spiderman

Unul dintre cele mai longevive și apreciate personaje de benzi desenate, Spiderman ilustrează povestea lui Peter Parker, un orfan aflat în grija mătușii și a unchiului său. În timpul unei excursii din studenție petrecută la un centru științific, Peter este mușcat de un păianjen radioactiv, ceea ce îi dă superputeri. Din momentul în care și le descoperă, el luptă neîncetat cu inamicii și iese mereu învingător.

Personajul Spiderman a fost creat de Stan Lee și s-a bucurat de un mare succes în rândul fanilor, fiind subiectul mai multor adaptări cinematografice, desene animate, jocuri video etc. Pe lângă figurinele colecționabile, imaginea lui Spiderman apare și într-o gamă largă de produse: căni, tricouri, postere.

Benzile desenate reprezintă o nouă formă de literatură, din ce în ce mai populară și în România, mai ales că acestea pot fi colecționate, uneori astfel de colecții ajungând la sume mari. Pe lângă aspectul lor plăcut și beneficiile pe care le oferă când le parcurgi, benzile desenate sunt modalitatea ideală de a-ți petrece timpul liber și îți oferă șansa să te simți precum un supererou de fiecare dată când le citești sau vizionezi filmele inspirate după acestea.