Saturday, 13 April, 2024

Fotograf la botezuri multiple


Ce se intampla cand un fotograf botez se confrunta cu mai multe botezuri in acelasi timp la biserica? Fotografii de botez, dar si cameramanii se confrunta frecvent cu aceste tipuri de botez.

In articolul trecut am vorbit despre importanta unui fotograf botez sau mai multor fotografi de botez. Sa presupunem ca ati hotarat sa alegeti un fotograf de botez si un cameraman la un botez in Bucuresti.

Trebuie sa recunoastem ca in multe biserici, din Bucuresti cel putin, se practica botezul mai multor copii in acelasi timp. Din acest punct de vedere filmarea sau fotografierea botezului poate deveni anevoioasa. De ce?

In primul rand fotograful de botez in special va trebui sa deosebeasca invitatii unui botez de celalalt, lucru aproape imposibil avand in vedere ca abia s-au cunoscut. Al doilea dezavantaj este supraaglomerarea bisericii, un fotograf de botez va sti sa isi faca loc pentru a face imagini din cele mai bune unghiuri, dar ce se intampla cu filmarea? Mai ales ca nu dorim “bataieli” ale camerei sau mai rau sa intre in cadru fotograful celuilalt botez exact in timp ce bebelusul fotografiat de noi este botezat in cristelnita.

Alt dezavantaj este ca fiecare cameraman si fotograf de la botez va tinde sa se apropie mai mult de persoanele pe care le pozeaza si din pacate o va face fizic si nu cu teleobiectivul, ingradind astfel cadrul nostru.

Am participat ca fotografi la botezuri de sase, chiar sapte copii, in aceeasi apa, in aceeasi biserica, in acelasi timp, aceeasi slujba pentru toti. Inchipuiti-va ca fiecare bebelus avea cate un cameraman si un fotograf de botez, in total eram doisprezece fotografi si cameramani. Acest articol vrea doar sa traga un semnal de alarma pentru ca multi parinti nu stiu de aceste practici si de multe ori se vad in fata faptului implinit, la biserica, la ora botezului, ca in loc de un copil sunt doi, sau trei, sau chiar sapte.