Thursday, 18 July, 2024

Gel pentru articulatii sau pastile – afla care este tratamentul potrivit pentru a combate durerea!


Te confrunti cu dureri ale articulatiilor? Durerea iti limiteaza miscarile si iti afecteaza viata de zi cu zi? Ei bine, durerea articulara poate avea mai multe cauze. Pentru a combate disconfortul resimtit, folosirea unui gel articulatii poate fi solutia salvatoare!

Ingredientele active pe care le contin tramentele topice pentru ameliorarea durerii, cum sunt gelurile sau cremele, patrund prin piele pentru a ajunge la articulatiile si muschii afectati, interactionand cu terminatiile nervoase. Aceasta interactiune declanseaza un raspuns al creierului care se manifesta printr-o senzatie de racire, fie o senzatie de incalzire.

Senzatia de caldura a gelului de articulatii este data de dilatarea vaselor de sange si cresterea fluxului de sange din zona respectiva. Acest lucru poate ajuta la reducere durerii prin furnizarea de mai mult oxigen in zona afectata. Senzatia de racire poate ajuta la amortirea receptorilor de durere, ameliorand temporar durerea.

Cand trebuie aplicat un gel de articulatii?

Tratamentele topice actioneaza cel mai bine asupra durerii scazute si moderate. Gelurile pentru articulatii actioneaza cel mai bine cand:

Durerea este localizata

Daca durerea se manifesta la una sau doua articulatii, atunci aplicarea unui gel pentru ameliorarea durerii pe punctele respective poate fi suficienta.

Daca duerea este superficiala

Expertii sugereaza ca remediile topice pentru ameliorarea durerii, cum sunt gelurile, pot ajuta foarte mult in cazul durerii usoara a articulatiilor mainilor, picioarelor sau a gatului.

Nu este o durere cronica

Durerea cronica necesita un tratament complex, iar un gel pentru articulatii s-ar putea sa nu ofere rezultatele asteptate.

Care sunt beneficiile?

Actioneaza doar in locul unde este aplicat

Spre deosebire de tratamentul oral, adica de pastile, care trebuie procesate de catre sistemul digestiv si care au efect asupra intregului corp, un gel pentru articulatii pentru ameliorarea durerii vizeaza doar partea corpului in care este aplicat pentru a calma durerea.

Nu afecteaza organele interne

Tratamentul medicamentos afecteaza intregul corp, in special sistemul digestiv. Prin utilizarea unui gel pentru articulatii poti preveni efectele negative cauzate de pastile.

Efect rapid

Gelurile topice sunt absorbite de catre piele imediat ce sunt aplicate, iar efectul lor incepe sa se simpla destul de repede, oferind o ameliorare mai rapida in comparatie cu medicamentele orale pentru durere.

Cum se aplica?           

Gelul pentru articulatii se aplica doar pe zona in care este resimtita durerea, masandu-se usor pana gelul intra in piele.

Dupa aplicare este recomandat ca intotdeauna sa iti speli mainile, deoarece exista riscul de a aplica acest medicament in zonele sensibile ale corpului, precum ochii. De asemenea, nu este recomandata aplicarea in apropierea nasului si a gurii.

Cat de des de se aplica?

In general, gelurile sunt aplicate de 2-4 ori pe zi. Cu toate acestea este de preferat sa citesti instructiunile de utilizare inainte de a folosi produsul.

Gelul pentru articulatii poate fi folosit de oricine se confrunta cu durerea. Cu toate acestea este important sa discuti cu medicul tau inainte de a utiliza orice tratament, deoarece durerea poate fi cauzata si de alte efectiuni medicale.

Daca suferi de dureri articulare si nu poti sau nu vrei sa iei un tratament medicamentos, atunci un gel pentru articulatii este solutia salvatoare.

Evita efectele secundare ale tratamentelor pentru durere folosind un gel pentru articulatii cu extract de arnica de la TIS Farmaceutic. Alege tratamente de calitate bazate pe ingrediente naturale!