Wednesday, 19 June, 2024

Ghidul complet pentru debranșarea de la sistemul centralizat și întreținerea instalației de gaze


Alegeți cu încredere să instalați o instalație proprie de gaze pentru confortul termic și economie, dar nu uitați să vă informați cu privire la responsabilitățile și obligațiile implicate în procesul de debranșare de la RADET și întreținerea instalației proprii. Siguranța este esențială, așadar, învățați și respectați procedurile de siguranță pentru a preveni accidentele sau defecțiunile. Aflați mai multe informații și faceți alegeri în cunoștință de cauză din articolul următor.

Ce reprezinta decuplarea de la sitemul de incalzire centralizat?

Procesul de debransare RADET este reglementat prin Legea nr. 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică. Aceasta stabilește că proprietarii spațiilor locative au dreptul să solicite în orice moment decuplarea de la sistemul centralizat și să treacă la o sursă de încălzire alternativă, cateva exemple fiind centralele termice sau panourile solare. Solutia de debransare Termoenergetica poate fi excelentă pentru reducerea costurilor de încălzire și apă caldă, ajutand proprietarii de apartamente să treacă la surse de încălzire mai eficiente și mai avantajoase.

Obligatia proprietarilor in ceea ce priveste procesul de verificari gaz

Funcționarea în siguranța a instalațiilor de gaze este obligatorie și intra responsabilitatea fiecărui utilizator să se asigure că acestea nu pun în pericol viața locatarilor sau bunurile din jur. Conform legislaţiei în vigoare, serviciul de verificare instalatie gaz sau revizie gaz trebuie facut o dată la doi ani. Fiecare utilizator are obligaţia de a chema o firmă de instalaţii autorizată ANRE care să verifice starea de funcționare a instalaţiei în interior, dar şi în exterior. În afară de această inspecţia obligatorie mai trebuie chemaţi specialiştii în situaţiile când:

  • senzorul detectează gaz şi se oprește frecvent
  • centrala nu porneşte sau nu prepara apă caldă în interior sau în perimetrul exterior
  • se simte miros de gaz
  • instalația este uzată şi are urme de rugină
  • la mutarea într-o locuință cu instalație de gaz preexistentă.

Iata care sunt cateva dintre aspectele monitorizate de firme verificare gaze in cadrul acestui proces: verificarea arzătoarelor.  a stării îmbinărilor şi garniturilor de etanşare aferente, a stabilităţii conductelor montate aparent pe suporturi, a etanşeităţii îmbinării conductelor şi armăturilor, funcţionarea aparatelor de măsurare, control, reglare şi de siguranţă, verificarea documentelor si altele.

Ce se intampla daca nu faci revizia la gaze?

Verificarea sau actiunea de revizie instalatie gaze, precum si intretinerea si repararea instalatiilor de gaze intra in obligativitatea fiecarui consumator si se face contra cost de catre firme autorizate de gaze. Aceasta necesitate vine pentru a preveni accidente nedorite care ar putea afecta grav viata noastra si a vecinilor. In cazul in care nu este respectata aceasta obligatie, pe langa pericolul la care ne expunem, se pot aplica sanctiuni contraventionale, conform legii.

Ai nevoie de firme care se ocupa de debransare RADET si / sau revizie instalatie gaze?

Echipa de profesioniști de la Help Instal ofera atat servicii de verificare si revizie gaze cat si servicii de debransare Termoenergetica. Help Instal oferă garanția lucrării executate, este autorizată ANRE, are certificare ISO și vine cu soluții inteligente pentru a simplifica cât mai mult partea de instalații. În plus, poate ajuta proprietarii de apartamente să completeze toate documentele necesare pentru debransare, simplificand extrem de mult procesul.

Cu Help Instal clientii fac economie la fiecare lucrare, se bucură de calitatea serviciilor până în cele mai mici detalii,  inclusiv de curățenie la locul intervenției și beneficiază de sfaturi personalizate din parte specialiștilor desemnați să execute proiectul.