Trandafirul este o floare veche de când lumea, de aceea este imposibil ca în grădina bunicii să nu vezi câțiva butași de trandafiri, îngrijiți cu mare interes și atenție. Aceștia se înalță ca niște zmei și stau triumfători, de parcă ar fi luat premiul cel mare. Trandafirii ocupă un loc de cinste în fiecare grădină și aduc o mare bogăție sufletească celor care îi îngrijesc.
Iubitorii de flori iubesc să meargă zilnic în grădină și să le supravegheze atent, pentru a vedea cum se dezvoltă și ce noutăți apar de la o zi la alta. Aceștia simt o bucurie enormă, atunci când văd că plantele cresc, se dezvoltă frumos și în final înfloresc.
Este absolut minunat să vezi că o floare îngrijită de tine îți oferă prilejul de a te bucura din plin de frumusețea florii sale. Este nevoie de mult timp și implicare până când din bulb se dezvoltă o floare delicată, cu petale moi și catifelate.
În funcție de ce soiuri de butași trandafiri alegi să plantezi în grădina ta, vei avea flori mai mari sau mai mici, cu tulpini mai înalte sau mai scunde. Unii trandafiri pot să crească chiar și până la doi metri înălţime. Aceste flori delicate, cu spini mulţi au rolul de a înfrumuseța grădina într-un mod cu totul aparte.
Datorită parfumului lor minunat, aceștia conferă o aromă deosebită dulceţii de trandafiri, care îți trezește toate simțurile. Trandafirul de Damasc este cel mai parfumat și cel mai potrivit pentru a face dulceață.
Unii trandafiri sunt păstrați pentru design, alții sunt folosiți pentru a face buchete, în timp ce unele specii sunt folosite special pentru dulceață și sirop. Acestea au o aromă îmbietoare și se folosesc la diferite preparate culinare.
Trandafirii pentru dulceață se rup manual iar când s-au uscat se separă atent petalele. Petalele din mijloc sunt deosebit de parfumate și se potrivesc cel mai bine pentru dulceaţă, pentru a-i conferi un plus de savoare. Pentru a face dulceață de trandafiri ai nevoie de 6 flori mari, 500 g zahăr, 30 ml suc de lămâi și 100 ml apă.
Se desfac petalele delicat, cu grijă să nu se rupă pentru că sunt fragede apoi se spală sub un jet de apă. Pentru început se face un sirop de zahăr cu lămâie. Se pune la fiert apa cu sucul de lămâie și zahărul și se lasă să dea în clocot 2-3 minute.
Petalele atent alese se pun într-o cratiță, se toarnă deasupra siropul fierbinte și se observă deja culoarea superbă a dulceții de trandafiri. Când siropul este bine legat se obține consistența perfectă. O poți folosi pentru diverse deserturi și cu siguranță va ocupă un loc de top în cămara bunicii.
Pentru a te bucura de frumusețea acestor flori dar și de gustul apetisant al dulceții, cumpără butași de trandafiri de calitate accesând site-ul online famousroses.eu. Ce poate fi mai frumos decât aspectul delicat al unor flori, care te fac să te simți bine doar admirându-le ?
Sursă foto: famousroses.eu