Wednesday, 12 June, 2024

Iata cateva tipuri de produse pentru care ai nevoie de instalatii frigorifice!


Dupa cum bine stii, anumite alimente si produse necesita prezenta unei instalatii frigorifice in unitatea ta comerciala. Totusi, exista si produse care ar trebuie tinute la rece, dupa cum s-ar spune, dar care nu sunt. Acestea se pot deteriora mai rapid, mai ales daca incinta unitatii nu este controlata din punct de vedere al temperaturii.

Astfel, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt cateva produse pentru care ai avea nevoie fie de o combina frigorifica/frigider, fie de o instalatie de racire la nivelul intregii unitati.

Citricele si alte fructe/legume asemanatoare

La temperatura controlata, citricele pot avea o durata de viata de patru ori mai mare. De altfel, acestea sunt produse fara termen de valabilitate – prin urmare, vrei sa faci tot posibilul pentru a mari durata de viata a acestora.

Temperatura controlata este unul dintre modurile prin care poti garanta prospetimea celor mai multe fructe, legume si inclusiv citrice din unitatea ta comerciala. Pe scurt, chiar daca nu comercializezi produse care trebuie tinute la temperaturi de 0-5 grade (anume intr-un frigider izolat), este posibil sa fii nevoit sa ai instalatii frigorifice de tip HVAC, la nivel de cladire/incinta.

instalatii frigorifice

Medicamente, suplimente alimentare, pastile

Pastilele de orice tip nu ar trebui expuse la umiditate, raze solare si temperaturi extreme. In caz contrar, acestea risca sa-si piarda din beneficii si efecte. Apoi, exista si medicamente/suplimente alimentare care trebuie tinute la temperaturi scazute – anume in instalatii frigorifice (antibiotice, diverse tipuri de vaccin, picaturi si altele).

In alta ordine de idei, daca intri intr-o farmacie si temperatura este la fel ca cea din exterior, ar fi bine sa incerci urmatoarea unitate, dupa cum s-ar spune. Racirea este un element important pentru buna functionare a unei farmacii, chiar daca aceasta nu are instalatii frigorifice la vedere.

Echipamentele electrice si electronicele

Te-ai intrebat de ce este mereu racoare in interiorul magazinelor de echipamente electrice si electronice? Ei bine, in primul rand datorita faptului ca produsele pornite produc foarte multa caldura iar aerul trebuie filtrat constant.

Apoi, exista destul de multe componente si parti care isi pierd din proprietati si eficienta atunci cand sunt expuse la temperaturi inalte. Chiar daca un televizor, de exemplu, este conceput pentru a rezista uzului continuu, mai mult de 12 ore de activitate (lucru 100% posibil intr-un magazin) intr-un mediu cald pot cauza defecte la nivel intern.

Tocmai de aceea, magazinele de electronice sunt mereu foarte bine ventilate. Intr-adevar, acestea nu contin instalatii frigorifice in adevaratul sens al cuvantului, dar sunt echipate cu sisteme HVAC foarte puternice.

Ai si tu nevoie de instalatii frigorifice pentru magazinul tau?

Daca ai nevoie de orice tip de sistem sau instalatie frigorifica, nu ezita sa apelezi la expertii Frigo Tehnics. Cu ajutorul celor peste 17 ani de experienta si celor 50 de specialisti in domeniu, Frigo Tehnics iti poate oferi fix elementele de care unitatea ta comerciala are nevoie – analiza, proiectare, montaj, instalare, monitorizare, interventii, service, mentenanta si nu numai!

Pe scurt, daca ai sau vrei sa ai instalatii frigorifice, atunci ar fi bine sa ai aproape si echipa Frigo Tehnics!