Daca anul acesta va petreceti vacanta in Bucuresti, atunci venim cu mai multe sugestii pentru a obtine o imagine a celor mai interesante locuri de vizitat.
Pentru a vizita confortabil toate aceste obiective turistice, recomandam sa intrati pe www.mrg.apartments pentru a vedea optiunile de cazare existente. In momentul in care va cazati in regim hotelier in Romania veti beneficia de cele mai bune conditii de cazare si veti obtine cele mai importante avantaje in ceea ce priveste flexibilitatea programului de calatorie si confortul de acasa. Astfel, puteti sa va distrati fara sa fiti constransi de un anumit program.
Curtea Veche: Vechea Curte Domneasca
Situata in inima Orasului Vechi, Curtea Veche Domneasca a fost resedinta palatiala a domnitorilor valahi. Poate cel mai cunoscut ocupant al sau a fost Vlad Tepes, altfel cunoscut sub numele de Vlad Dracul, care a inspirat povestea lui Bram Stoker despre Dracula. O statuie a infamului domnitor roman se afla printre ceea ce a mai ramas din trecut, inclusiv zidurile curtii, mai multe arcade si coloane.
Un print din secolul al XVI-lea, Mircea Ciobanul, a reparat palatul dupa domnia lui Vlad Tepes si a crescut zona Lipscani din jur ca nucleu comercial al Bucurestiului prin infiintarea unei comunitati de mestesugari priceputi.
In 1559, Ciobanul a construit langa palat Biserica Veche a Curtii Domnesti. In cele doua secole care au urmat, a fost locul incoronarii succesorilor domnitori romani.
De asemenea, merita vizitat si Muzeul Curtii Vechi, care prezinta ceramica si artefacte gasite in timpul unei sapaturi arheologice in jurul ruinelor.
Piata Revolutiei
Piata Revolutiei si-a castigat numele dupa ce a pus scena ultimelor minute de putere ale dictatorului Nicolae Ceausescu in Romania. La 21 decembrie 1989, aici a avut loc o lovitura de stat cu ajutorul unei multimi de peste 100.000 de oameni, fortandu-l pe liderul partidului comunist sa fuga si schimband cursul istoriei tarii.
Pana la acea data, piata centrala era cunoscuta drept Piata Palatului, datorita apropierii sale de Palatul Regal, care este actualul sediu al Muzeului National de Arta. In apropiere se afla si alte cladiri istorice, inclusiv Palatul Senatului, Ateneul Roman si Athenee Palace Hilton Bucharest .
Piata Revolutiei este cunoscuta si pentru dramaticul Monument al Renasterii. Ridicata in 2005, cuprinde numele celor 1.058 de victime ale revolutiei sangeroase si o statuie de bronz a lui Iuliu Maniu, premierul roman intemnitat de partidul comunist.
Arcul de Triumf
Terminat in 1878, primul Arc de Triumf al Bucurestiului a fost realizat din lemn si dedicat soldatilor romani care au luptat in Primul Razboi Mondial. In 1936, a fost reconstruit in granit si proiectat de arhitectul Petre Antonescu la o inaltime de 27 metri. Arcul este impodobit cu sculpturi realizate de cei mai de seama sculptori romani, printre care Ion Jalea si Dimitrie Paciurea.
Pana in prezent, el continua sa-si serveasca scopul de a fi punctul central al paradelor militare. Soldatii romani marsaluiesc pe sub el pentru evenimente mari, inclusiv fiecare 1 decembrie, care este sarbatoarea nationala a tarii.