Pentru ca pe masa clientilor sa ajunga doar preparate de cea mai buna calitate, este esential ca pastrarea alimentelor si a ingredientelor diferitelor retete sa fie realizata in cele mai bune conditii. Prin urmare, antreprenorii de succes din domeniul HoReCa inteleg, fara exceptie, cat de importanta este investitia intr-o camera frigorifica de inalta performanta.
Echipamentele de acest tip, disponibile si in oferta Fresco Expert, au meritul de a asigura pastrarea proaspata, intr-o atmosfera controlata si pentru perioade indelungate de timp, a mai multor tipuri de alimente. Datorita acestui fapt, dispare riscul ca ele sa se altereze si sa fie aruncate, ceea ce evita risipa, avand efecte pozitive asupra bugetului.
Pe langa acest rol foarte important, noile modele de camera frigorifica ofera si alte beneficii. Au fost create de producatori internationali de top, folosind o tehnologie avansata care implica reducerea consumului de energie. Efectul este, o data in plus, unul pozitiv asupra bugetului si, in plus, impactul negativ asupra mediului inconjurator este diminuat.
Atunci cand decideti sa achizitionati astfel de echipamente, este esential sa stiti cum anume functioneaza si sa intelegeti diferenta dintre cele doua functii pe care le indeplinesc, in functie de temperatura generata: de refrigerare, respectiv de congelare.
Cum functioneaza o camera frigorifica cu functia de refrigerare?
Un astfel de echipament genereaza temperaturi cuprinse de regula intre 0 si 4 grade Celsius. Functionarea sa este bazata pe procesul cunoscut sub numele de refrigerare, al carui efect consta in incetinirea semnificativa a dezvoltarii microorgansimelor care ar putea sa altereze alimentele, precum si a unor procese precum cele enzimatice, la randul lor cu un potential daunator.
Lactatele, spre exemplu, fac parte dintre produsele care pot fi pastrate prin aceasta metoda. Lor li se adauga diferite produse de patiserie, sandvisuri, paste proaspete, salate preparate sau conserve de carne.
Magazinul online Fresco.ro pune la dispozitia celor interesati 35 de modele de camera frigorifica de refrigerare de diferite dimensiuni. Volumul acestora porneste de la 2 metri cubi si ajunge la 12 metri cubi, astfel incat modelele pot indeplini necesitatile unor afaceri de dimensiuni diferite.
Cum functioneaza o camera frigorifica cu functia de congelare?
Congelarea se produce la temperaturi mai joase decat refrigerarea, cuprinse de regula intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius. Procesul desemnat cu acest nume consta in crearea unui mediu in care apa din alimente se cristalizeaza si devine solida. In acest fel, nu sunt numai incetinite, ci stopate in totalitate procesele chimice provocate de enzime si de microbi.
Procedeul de congelare este potrivit pentru pastrarea in cele mai bune conditii a mai multor tipuri de carne, incepand cu cea de porc sau de vita si continuand cu pasarea sau pestele. De asemenea, in acest mod pot fi pastrate cu succes pachete cu legume, precum broccoli, mazare sau fasole verde, dar si semipreparate care vor fi reincalzite imediat ce sunt scoase din congelator.
Fresco Expert va ofera nu mai putin de 17 modele de camere frigorifice de congelare, cu o capacitate care porneste de la 4,8 metri cubi si ajunge la 14,9 metri cubi, suficient inclusiv pentru o afacere cu flux mare de clienti.
Alegeti cele mai performante modele de camera frigorifica de refrigerare sau congelare si afacerea pe care o detineti sau o conduceti va beneficia de toate avantajele oferite de aceste echipamente de inalta performanta!