Thursday, 18 July, 2024

Între dorinţa de a avea succes pe plan profesional şi teama de necunoscut


Câți dintre noi nu ne-am gândit măcar o dată la ideea de a încerca experiența unei noi vieți departe de tot ce înseamnă ”acasă”? Cred că aceasta este o curiozitate care ne-a măcinat pe fiecare în parte, doar că a fost bine ascunsă în interiorul nostru din cauza posibilităţii unui eșec eminent.

În realitate, viața este despre alegeri, ocazii care apar parcă de nicăieri, uneori doar o dată, iar dacă ai norocul de a fi ”omul potrivit la momentul potrivit” cu atât mai bine, profită de şansă, nu o lăsa să treacă pe lângă tine!

Dacă te numeri printre curajoșii care au luat decizia de a-și schimba locul de muncă care le oferea stabilitate financiară de câțiva ani, dar în care nu se mai regăseau, în favoarea ” job-ului ideal” pe care şi l-au proiectat în imaginaţie întreaga viaţă, dar acesta te trimite către alte hotare, felicitări!

Ai făcut ceea ce foarte mulți își doresc, dar nu au curajul și tăria de caracter de a se adapta schimbărilor ce vin la pachet cu această ocazie și preferă să rămână prinși în acest cerc vicios al frustrării profesionale. Curajul de a-ți depăși limitele este în secret admirat de fiecare dintre noi, însă doar puțini pot recunoaşte.

Deși fiecare început este extraordinar dacă îl privești cu optimism, organizarea unei mutări într-un alt capăt al lumii poate fi cât se poate de stresantă și demoralizatoare, dacă nu ai niciun ajutor, mai ales dacă lucrurile se întâmplă ” pe repede înainte”,  motiv pentru care sfatul nostru este să apelați la o firmă care se oferă servicii de mutări internaționale, care să vă ajute să începeți cu dreptul o viață nouă în străinătate.

Mutarea într-o altă țară nu este ceva ce faceți în fiecare zi, în schimb pentru cei ce se ocupă cu astfel de servicii, este. Probabil ai auzit de numeroase situații extrem de neplăcute în care s-a refuzat vehement ajutorul profesioniștilor, iar mobilierul sau restul bunurilor au fost distruse în timpul transportului.

Deși mutarea în străinătate este cât se poate de entuziasmantă, nu înseamnă că poate fi făcută pe repede înainte fără o pregătire în prealabil pentru ca lucrurile să meargă șnur. Înainte de a face acest pas trebuie să ținem cont de câteva aspecte esențiale, cum ar fi:

  • Economiile – trebuie să avem mare grijă la economiile noastre, să punem deoparte o sumă considerabilă de bani, deoarece mutarea într-o altă țară implică o serie de costuri care nu trebuie să ne ia prin surprindere și să ne inducă o stare de panică. Trebuie să avem în calcul costul chiriei, în primul rând, implicit cel al avansului pentru o nouă locuință, costurile adiacente traiului de zi cu zi până la încasarea salariului, biletele de avion, mobilier și tot felul de obiecte pentru noua locuință, în cazul în care doriți să o luați de la 0 din toate punctele de vedere şi să renunţaţi la toate bunurile achiziţionate în ţară.
  • Majoritatea persoanelor preferă să apeleze la o firmă de transport mutări care să se ocupe de transportul bunurilor lor, din motive economice, dar şi sentimentale. Prin urmare, baftă la economisit!
  • Asigură-te că sănătatea ta este verificată de cei mai buni specialiști înainte de a pleca! Este cât se poate de important să vă începeți cariera într-o altă țară în cea mai bună formă, prin urmare toate investigațiile trebuie făcute înainte.
  • Rezolvă-ți orice problemă de natură fiscală, trebuie să lași toate lucrurile în ordine fără a avea parte de o surpriza total neplăcută. Dacă ești proprietarul unui apartament poți opta pentru închirierea lui, idee care este de un real folos pe plan financiar până te stabilizezi.
  • Ai grijă de starea ta psihica! Petrece cât mai mult timp cu familia și prietenii! Vizitează toate locurile care te fac fericit înainte de a pleca şi nu uita să uiţi acasă ceva: teama de eşec!

Pentru a avea succes în urma unei relocări la nivel internaţional ai nevoie de puţin timp pentru a pune toate detaliile organizatorice la punct, de puţin timp pentru a te acomoda, dar mai ales de puţin noroc şi voinţa de a realiza ceva memorabil.