Wednesday, 19 June, 2024

Investeste intr-un cos de fum din inox pentru siguranta casei tale!


Pentru cei care aleg sa implementeze centrale termice pe lemn, carbune sau peleti, cosul de fum este o achizitie necesara si obligatorie, deoarece face parte din ansamblul de componente care asigura bunastarea locuintei si previne pericolul de incendiu sau asfixiere. Alegerea multora este de multe ori un cos de fum din inox, deoarece ofera garantia ca nu se va deteriora in timp, iar inoxul este un bun conductor.

Functia principala a cosului de fum este de a indrepta fumul departe de soba si din casa. Cu toate acestea, aceasta nu este singura functie a cosului de fum, deoarece trebuie sa:

-Asigure ca aerul este suficient aspirat in soba pentru ca focul sa arda curat.

-Indeparteaza fumul pentru a evita fumul si mirosul  din proximitatea locuintei.

Pentru ca o soba sa functioneze perfect, trebuie sa existe un tiraj suficient in cos. Cosul de fum este motorul sobei care controleaza arderea si, fara un cos de fum functional, cu tiraj suficient, soba sau semineul nu va produce o ardere corecta. Acest lucru poate duce la probleme cu aprinderea, dar poate emana si fum in interiorul locuintei care poate duce la o serie de probleme de sanatate foarte grave.

Caldura din fum creeaza tirajul cosului de fum. Tirajul apare datorita diferentei de temperatura dintre aerul si fumul din interiorul cosului si temperatura de la exterior. Acest lucru creeaza un flux de aer ascendent care este intensificat, cu cat cosul de fum este mai inalt si cu atat cosul de fum este mai bine izolat. Prin urmare, cosurile de inox sunt adesea mai bune decat cosurile de caramida, deoarece sunt mai rapide si mai usor de incalzit.

Cooperarea dintre soba si cos depinde astfel de un tiraj suficient de fum. Acesta este un factor important, atunci cand se evalueaza amplasarea si inaltimea cosului de fum. Copacii din jur, cladirile si locatia casei sunt aspecte care vor influenta inaltimea cosului de fum. Mai mult, vantul din exterior joaca un rol pentru inaltimea cosului de fum, deoarece poate spori sau reduce pescajul in functie de conditiile locale.

De ce este bine totusi sa optam pentru cosuri de fum din inox?

Captuselile din otel inoxidabil ajuta la prevenirea mortarului lipsa sau a placilor crapate care se gasesc adesea in hornurile care nu au o captuseala sau au o captuseala din tigla de lut. Lipsa mortarului sau a placilor sparte poate permite fumului si gazelor nocive sa patrunda in pod si in spatiul de locuit. Puteti monta izolatie in jurul captuselii pentru a impiedica formarea creozotului (substanta nociva asemanatoare cu gudronul din smoala), ceea ce poate duce la incendierea cosului. Izolatia scade fluxurile descendente din interiorul cosului de fum, atunci cand nu va folosim semineul. In acest fel, putem avea caldura chiar si atunci cand semineul nu este utilizat.

De asemenea, otelul inoxidabil va impiedica cosul de fum sa fie deteriorat de produsele de ardere corozive. Cu captuseli din otel inoxidabil, dioxid de carbon, apa, creozot si fum parasesc cosul de fum fara a atinge zidaria cosului.

De asemenea, ceea ce este atat de grozav la o captuseala a cosului de fum din otel inoxidabil este ca este rezistenta la coroziune, deci va rezista mult timp fara a avea probleme de scurgere.

Captuselile rotunde din otel inoxidabil sunt usor de instalat in comparatie cu alte tipuri de captuseli si, de asemenea, sunt mult mai simplu de curatat, deoarece nu trebuie sa ne facem griji cu privire la colturile patrate care pot prinde depozite de creozot. Ca urmare, captuselile din otel sunt relativ mai ieftine si durabile, ceea ce, din nou, inseamna mai multi bani in portofel.

Sobele si semineele moderne si mai eficiente necesita in general captuseala de otel. La urma urmei, acest tip de captuseala evacueaza gaze mai reci care produc condens. Condensarea produsa de gaze poate coroda un material de captuseala care nu este din otel inoxidabil.

Pe site-ul maxstil-cosuridefum.ro, clientii pot sa gaseasca o gama vasta de cosuri de fum din otel de calitate foarte buna la preturi avantajoase. De asemenea, gama de produse extinsa ofera posibilitatea de alege produsul ideal pentru fiecare cumparator.

Gama de cosuri de fum din inox se imparte in urmatoarele:

Cos de fum din inox si tabla zincata izolat;

-Cos de fum din inox dublu izolat;

-Cos de fum din inox simplu neizolat.

Nu putem spune ca un produs este mai bun decat celalalt, deoarece acest aspect tine de locuinta fiecarui cumparator si de preferintele sale in materie de produs. Toate produsele de la maxstil-cosuridefum.ro sunt consistente in calitate, iar informatiile online mai mult decat suficiente asigura cumparatorilor o intelegere cat se poate de clara asupra unui produs.

Daca vorbim de locuinte de peste 110 metri patrati sau poate chiar mai mari atunci, este indicat sa folosim un cos de fum din inox dublu izolat, deoarece asigura evacuarea gazelor in mod corect in special pentru o suprafata atat de mare. Totodata, acest tip de cos de fum din inox dublu izolat asigura un consum redus de energie, ceea ce inseamana ca locuinta va fi incalzita corespunzator in ciuda dimensiuni sale mari, insa arderea din soba sau semineu va fi constanta si nu va necesita o ardere foarte sporita datortia cosului dublu din inox. Multumita tehnologie sale si statului dublu, evacuarea de gaze produsa de ardere este eliminata uniform, constant si in siguranta!

Magazinul maxstil-cosuridefum.ro este o alegere foarte buna pentru cei care necesita cosuri de inox de calitate pentru casa lor!