Wednesday, 12 June, 2024

Limba engleză-un atu pentru elevii de clasa XI


Într-o societatea ca cea de astăzi, să știi cât mai multe limbi străine este un important atu pentru tine ca individ. Bazele acestei limbi încep să se pună încă din primele clase primare, în care elevul ia contact cu primele expresii și termeni din acest areal lingvistic. Unii devin atrași de această limbă și încep să o studieze intensiv, în ciuda abaterii de la continuarea studiilor de liceu la un profil care presupune aprofundarea acestei discipline umaniste, cum sunt Științele sociale sau Filologia. Iar acest lucru, le va aduce o serie de beneficii pe viitor! Probabil că vă întrebați de ce. Tocmai de aceea, în rândurile ce urmează, o să vă aducem la cunoștință cele mai importante motive pentru care ar merita să studiați limba engleză.

Un prim argument este susținut de faptul că această limbă străină este cea mai bine-cunoscută și vorbită în întreaga lume. Studiile arată că cel puțin una din cinci persoane știe vorbi sau cel puțin înțelege această limbă. Acest lucru facilitând comunicare între indivizii a 53 de țări, în varii domenii de activitate (sociale, știință, aviație, calculatoare, diplomație). Cel de-al doilea argument, care, de altfel, derivă din primul, este acela că, știind limba engleză șansele de a-ți găsi un loc de muncă bine-plătit, într-o companie multinațională din țară sau din străinătate, cresc considerabil. Cel de-al treilea argument ar fi faptul că Engleza te va ajută să vizionezi, anumite filme sau emisiuni, să citești anumite cărți sau articole, chiar dacă acestea nu beneficiază de subtitrări sau traduceri. Ea fiind considerată limba industriei mass-media și a internetului. De asemenea, limba engleză se bazează pe un alfabet destul de rapid și simplu de învățat, în comparație cu limba română, ceea ce constituie un alt motiv pentru a o studia. Prin învățarea limbii engleză, cu ajutorul unui manual engleza clasa 11 limba vei afla detalii despre alte culturi și îți vei deschide noi oportunități de studiu, cum ar fi urmarea unei facultăți în afară sau plecarea cu diferite programe care să-ți permită să călătorești și să lucrezi în alte țări, precum este Work and Travel.

Engleza nu este doar utilă, ci, însuși întreg procesul de studiu vă oferă o mare satisfacție. Voi, ca elevi, vă veți simți minunat atunci când veți observa că faceți progrese, iar fiecare oră pe care o veți petrece, studiind engleza, vă va aduce mai aproape de o exprimare corectă și fluentă și o înțelegere întru-totul a acestei limbi.

Dacă vă doriți să învățați din cele mai complexe instrumente didactice Librăria Delfin vine în sprijinul tuturor elevilor, dar și a celor care doresc să-și îmbunătățească nivelul de cunoaștere al acestei limbi, punând la dispoziție o gamă variată de manuale specifice. Elaborate de unul sau mai mulți profesori specializați, acestea oferă elevilor prilejul unei pregătiri temeinice, simple, practice, eficiente și complete. Noi avem grijă să selectăm și să vă punem la dispoziție cele mai bune manuale și auxiliare, bazându-ne atât pe comentariile criticilor, cât și pe părerile dumneavoastră.

De aceea, noi vă garantăm calitatea lucrărilor pe care vi le punem la dispoziție, întotdeauna la un preț foarte accesibil. Manualele regăsite la noi sunt niște lucrări cu un conținut bogat, oferind informații de interes în conformitate cu programa școlară. Acestea conțin texte autentice, subiecte motivante și activități interactive, plus teme care ajută elevii să se familiarizeze cu subiectele de examen din anul următor. Activitățile propuse au trimiteri la viața cotidiană, dinamizând ora. Elevii trebuie să realizeze descrieri de persoane, sau de locuri, sa realizeze traduceri de texte din limba română în limba engleză și invers, să facă schimburi de informații atât orale cât și în scris, să participe la interviuri, dezbateri și discuții, să realizeze proiecte de grup/ în perechi/ individual. Pe parcursul orelor, se urmărește ca aceștia să folosească un limbaj adecvat contextului personal și social, precum și un vocabular specific domeniului de specializare.

Manualele de engleză destinate elevilor de clasa a XI-a, respectiv a XII-a pe care noi ne bazăm și pe care vi le propunem și dumneavoastră sunt următoarele:

 

  • Doina Milos, Roxana Martin, Limba Engleză, L1. Manual pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2014.
  • -, Mission 1 Student Book. Manual de limba engleză pentru clasa a XI-a, United Kingdom, Express Publishing, 2011.
  • -, Mission 2, Manual de limba engleză pentru clasa a XI-a, Limba 1 (Upper Intermediate), United Kingdom, Express Publishing, 2011.
  • -, Manual limba engleză, clasa a XI-a L1, XII-a L2, CAE Gold Plus. Coursebook and CD, USA, Longman Pearson ELT, 2008.

Ecaterina Comisel, Limba engleză, L2 (Front Runner 3). Manual pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2007.