Thursday, 18 July, 2024

Lucruri care nu te vor ajuta atunci cand urmezi o dieta slabit


Atunci cand urmezi o dieta slabit, este important sa nu incepi sa urmezi diferite trenduri online care pretind ca anumite lucruri sau actiuni te pot ajuta sa slabesti mai repede. Aceste lucruri sunt create cu doua scopuri, in mare – sa te atraga sa citesti stirea sau articolul de blog (click bait) si sa te convinga sa achizitionezi anumite produse in plus fata de alimentele aferente dietei pe care deja le cumperi.

Pe scurt, exista incredibil de multe lucruri care te pot face sa-ti pierzi concentrarea si determinarea atunci cand urmezi o dieta. Iata cateva dintre acestea – si de care ar trebui sa stai cat mai departe cu putinta!

Apa cu lamaie, dimineata, pe stomacul gol

Acesta este probabil unul dintre cele mai mari mituri moderne legate de slabit. Aceasta actiune, incorporata intr-o dieta slabit, nu va avea absolut niciun efect. Astfel, nu poti ajunge sa te bazezi doar pe acest lucru – din pacate, multe persoane care doresc sa slabeasca au incredere in acest trend.

Intr-adevar, exista studii care confirma faptul ca acidul si vitaminele dintr-o lamaie pot ajuta cu pierderea in greutate. Totusi, studiile respective iau in calcul cantitati foarte mari de suc de lamaie – pe cand tu, dimineata, poti bea cel mult o jumatate de lamaie amestecata cu apa.

Antrenamente pana la epuizare

Chiar daca poate parea o modalitate eficienta de a slabit, efectuarea de exercitii fizice pana la epuizare va avea cu siguranta rezultate negative pe viitor. Nu uita ca nici persoanele care merg in fiecare zi la sala nu petrec mai mult de 1-2 ore acolo. In unele cazuri, timpul pentru antrenamente este redus la 30 de minute – dar intense, ce-i drept.

Antrenamentele pana la epuizare pot duce la deshidratare, dezechilibru electrolitic, dar si afectiuni la nivel fizic sau psihic. Atunci cand urmezi o dieta slabit, chiar si cele 30 de minute de plimbare recomandate sunt de ajuns – chiar daca nu par! De altfel, alimentatia necesara sustinerii antrenamentelor fizice este una specifica.

Planuri stricte de detoxifiere si curatare completa

Detoxifierea nu este mereu necesara si este, de regula, efectuata doar de persoanele care simt cu adevarat nevoia de o curatare completa. Astfel, nu este obligatoriu sa recurgi la aceasta, chiar si atunci cand vrei sa slabesti.

Apoi, in functie de metoda pe care o alegi, detoxifierea poate avea multe laturi negative la care poti fi expus/a. Exista planuri stricte care pot duce la dehidratare severa. Partea si mai rea este ca multi experti recomanda urmarea unui post in timpul curei de detoxifiere, lucru care nu este ideal.

Corpul uman este conceput pentru a elimina toxinele fara a avea nevoie de metode sau actiuni speciale. Astfel, dupa cum a fost mentionat, aceste planuri de detoxifiere nu sunt necesare atunci cand urmezi o dieta slabit decat daca simti cu adevarat nevoia sa faci acest lucru.

Vrei sa incepi o dieta slabit?

Daca inca nu ti-ai inceput calatoria si inca esti in cautarea unei optiuni sanatoase si eficiente de slabit, atunci poti apela oricand la dieta NUPO. Aceasta vine insotita de un renume la nivel international, fiind urmata chiar si de personalitati si sportivi de performanta.

Mai mult decat atat, dieta NUPO este bazata pe produse proprii, care au gust si care nu iti rapesc sansa de a te bucura de ceea ce mananci in timp ce slabesti!