Wednesday, 12 June, 2024

Metode de indepartare a parului de pe corp ideale pentru barbati


In ziua de azi, tot mai multi barbati acorda atentie aspectului lor fizic, iar acest lucru este absolut normal. Ca atare, devin disponibile mai multe optiuni pentru indepartarea parului de pe corp pentru barbati.

Parul nedorit sau cresterea excesiva a parului nu mai este ceva ce barbatii trebuie sa ascunda sub haine. In randurile urmatoare ne vom concentra asupra metodelor eficiente de indepartare a parului de pe corp ideale pentru barbati, mai exact asupra epilarii cu ceara, cu IPL si cu laser.

​Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara este o metoda de indepartare a parului usor disponibila si nu foarte costisitoare. Cu toate acestea, este una dintre cele mai dureroase metode, deoarece presupune indepartarea firelor de par, inclusiv a radacinilor, dintr-o data, prin smulgere. Foloseste o substanta lipicioasa facuta din ceara fierbinte sau rece care se intinde pe toata pielea ce necesita epilare. O hartie speciala se plaseaza asupra cerii, urmand ca aceasta sa fie trasa dintr-o miscare, odata cu firele de par.

Parul tinde sa creasca din nou in circa 2-3 saptamani, asadar nu este o metoda de epilare eficienta pe termen lung. Avantajul este insa ca parul care creste din nou in urma epilarii cu ceara este mai subtire si mai fin.

​Epilarea cu IPL

Epilarea cu IPL (Intense Pulsed Light) este o optiune de indepartare a parului de pe corp care utilizeaza impulsuri de lumina cu spectru larg. Aceste impulsuri de lumina sunt emise la lungimi de unda diferite care apoi vor patrunde in piele. Odata ce impulsurile de lumina sunt emise, acestea vor fi absorbite de foliculii de par aflati sub suprafata pielii. Se vor transforma apoi in caldura, urmand sa distruga foliculii pilosi.

IPL este un tratament cosmetic ce se realizeaza in spa-uri si saloane. Insa exista si aparate IPL de uz casnic ce pot fi achizitionate si folosite acasa. Cand este facut corect, tratamentul poate indeparta pana la 70% din parul aflat in zona tratata. In functie de tipul tau de piele si de toleranta la durere, vei simti un oarecare disconfort in timpul unei sedinte cu IPL. Cel mai probabil, vei simti o senzatie usoara, ca de furnicatura.

O sesiune de epilare cu IPL poate dura intre 15 si 45 de minute, in functie de zona tratata. Este nevoie de aproximativ 9-12 sedinte pentru ca tratamentul sa devina eficient, efectuate la distanta de 3-4 saptamani. Odata ce sedintele sunt incheiate, cresterea parului va incetini, insa se va relua la ritm normal dupa circa 6-12 luni.

​Epilarea cu laser

Exista o oarecare confuzie cand vine vorba de IPL si epilarea cu laser, deoarece ambele metode folosesc energie luminoasa pentru a distruge foliculul de par. Una dintre cele mai mari diferente dintre cele doua este ca epilarea cu laser este o procedura cosmetica ce ar trebui efectuata numai de medici sau esteticieni autorizati.

O alta diferenta este ca tratamentul de epilare definitiva cu laser Brasov utilizeaza doar o singura lungime de unda a luminii, spre deosebire de IPL care foloseste un spectru larg. Lumina se concentreaza asupra firelor de par vizate, distrugand foliculul pilos, dar in acelasi timp prevenind orice contact cu pielea din jur. Acest lucru poate ajuta la reducerea oricarei senzatii de arsura pe piele in timpul sedintelor. Ca atare, durerea este minima si usor tolerabila.

O sesiune de epilare cu laser dureaza in jur de 30-60 de minute, in functie de zona tratata. Este nevoie de circa 6-8 sedinte efectuate la o distanta de 4 saptamani pentru ca tratamentul sa devina eficient. Odata ce sesiunile sunt finalizate, este posibil sa indepartezi pana la 95% din parul nedorit din zona vizata. Cel mai adesea, parul va creste din nou dupa 1 an sau chiar mai mult.