Sunday, 14 April, 2024

Nu ai un contract de mentenanta HVAC? Iata problemele comune la care iti expui instalatia frigorifica!


Dupa cum probabil bine stii, in Romania, incercarea de a evita un produs sau serviciu este o traditie, chiar daca acesta este esential – in scopul economisirii. Desigur, aceasta nu este o problema a romanilor in sine, dar acest aspect nu are relevanta pentru subiectul abordat in acest articol.

Mai exact, stii ce se poate intampla atunci cand, din pozitia de manager sau administrator de afacere, eviti realizarea unui contract de mentenanta HVAC? Daca nu, citeste in continuare!

Infricosatoarele zgomote neobisnuite

Zgomotele neobisnuite suna a paguba, dupa cum s-ar spune, mai ales cand acestea apar la nivelul instalatiilor frigorifice dintr-o unitate comerciala de dimensiuni medii. Un sunet nou care poate fi auzit de-a lungul intregii sectiuni de lactate te va costa cu siguranta.

Din pacate, nu poti avea grija personal de aceste zgomote neobisnuite, din moment ce nu poti afla care este cauza lor fara sa demontezi instalatia. Evident, cum nu esti un expert in instalatii frigorifice, sansele sa produci daune si mai mari sunt semnificative.

Acumularea de gheata in interiorul sistemului

Mentenanta HVAC are rolul de a analiza sistemul in intregime – prin intermediul mentenantei preventive si regulate. Mai exact, nu poti lasa instalatia frigorifica sa functioneze din inertie pentru cativa ani fara ca o echipa de experti sa o verifice cel putin o data.

In cazul in care eviti contractul de mentenanta, poti avea de-a face cu acumulari de gheata in interiorul instalatiei. Acestea pot fi cauzate de temperaturi necorespunzatoare sau de anumite probleme la nivelul elementelor care controleaza temperatura componentelor instalatiei. Din nou, nu poti face nimic daca nu ai cunostinte in domeniu.

Acumularea de murdarie pe piese si componente

Murdaria este o problema – ceea ce este mai rau este faptul ca aceasta poate fi deseori observata si la exteriorul instalatiilor frigorifice, chiar si in unitatile comerciale cu renume. Daca nu vrei sa ramai fara clienti din cauza acesteia, trebuie sa apelezi la o echipa de experti care se poate ocupa atat de interiorul, cat si exteriorul instalatiei.

Desigur, serviciile unei echipe pot deveni semnificativ mai ieftine atunci cand semnezi un contract de mentenanta HVAC. Mai mult decat atat, expertii iti vor recomanda intervalul ideal la care instalatia trebuie curatata pentru a preveni probleme comune si daune.

Dificultati in mentinerea temperaturii

Nu in ultimul rand, un contract de mentenanta HVAC permite echipei de experti sa instaleze sisteme moderne de detectare a temperaturii la nivelul instalatiilor tale frigorifice. Acestea pot detecta fluctuatiile de temperatura si alerteaza service-ul atunci cand acestea devin ingrijoratoare.

Nu putini sunt administratorii de unitati comerciale care au dat peste alimente stricate efectiv peste noapte din cauza faptului ca instalatia frigorifica a unitatii nu putea mentine o temperatura recomandata constanta.

Pe scurt, ai nevoie de un contract de mentenanta HVAC! Acesta va fi, pe termen lung, mult mai ieftin comparat cu apelarea la o echipa de experti la fiecare urgenta pe care o intampini. Daca vrei sa afli mai multe despre serviciile incluse intr-un astfel de contract, nu ezita sa apelezi la ServiceFrigOnline – service-ul care mentine afacerile din Romania cool!