Wednesday, 19 June, 2024

Nu este vorba despre alfabetizarea oamenilor, deoarece alfabetizarea este complet diferită de educație


Parintii investesc in educatia copiilor lor, stiind cat de dulci sunt roadele acesteia. Educatia aleasa face omul placut si ii face viata mult mai usoara.

Copiii  au nevoie de educatie de la cea mai frageda varsta, iar parintii sunt ocupati cu serviciile lor, sa obtina venituri pentru intretinerea familiei.

Educatia inceputa in familie se continua la gradinita si apoi la scoala, acolo unde copiii interactioneaza cu alti copii de varsta lor, unde li se raspunde cu rabdare la toate intrebarile si unde le este starnita curiozitatea.

De multe ori, obositi dupa o zi de munca, parintii nu au timp si chef sa raspunda la intrebarile copiilor si nici sa ii invete tot ce le este util in viata. Multi nu stapanesc foarte bine o limba straina, iar viitorul va fi al poliglotilor si al celor care vor sti sa opereze pe calculator, sa isi caute informatiile, sa le valorifice util, sa faca totul perfect.

Nu este vorba despre alfabetizarea oamenilor, deoarece alfabetizarea este complet diferita de educatie, ci de pregatirea lor pentru viata si pentru studiile academice.

La Teddybar cei mici sunt formati in spiritul generozitatii si altruismului, cooperarea este principiul de baza in relatiile cu cei din jur. Taxele sunt nesemnificative din moment ce in acest loc, copiilor li se asigura:

-cei mai buni si rabdatori profesori din lume;

-mese sanatoase, cu preparate gustoase care ii fac pe cei mici dependenti de acest loc;

-un meniu variat, generos si interesant de optionale care valorifica toate talentele si abilitatile copiilor;

-ore de limba engleza si limba germana;

-jocuri atractive prin care copiii invata lucruri utile;

-o atmosfera prietenoasa in care copilul este pe deplin fericit;

-o supraveghere atenta a copilului, chiar daca este inscris la gradinita cu program normal sau la scoala cu program normal sau la scoala cu program prelungit.

La unitatea de invatamant prezentata mai sus, copilul este pregatit atent pentru viata. Aici i se formeaza un caracter frumos, fiindca micutii sunt stimulati sa vorbeasca politicos si expresiv, sa fie atenti cu tot ce ii inconjoara, sa  se comporte adecvat la muzeu sau la spectacolele de teatru.

Exista ore speciale de iesit in oras, insotiti de cadre didactice si intotdeauna elevii de la Teddybar au un vocabular mult mai bogat decat elevii sau prescolarii de la alte scoli, pentru ca se insista asupra acestui aspect.

Orele intensive de engleza si de germana vor face din copiii care merg la aceasta gradinita excelenti vorbitori de limbi straine, capabili sa lucreze atat in tara, dar si in afara ei.

Omul viitorului va sti doua-trei limbi straine, va avea excelente deprinderi de comunicare si abilitati de operare pe computer.

Prescolarii sunt monitorizati atent, iar parintii vor putea observa progresul  de la o luna la alta. Pentru serbarile scolare, prescolarii invata cantece, colinde si poezii in limba romana si in limba engleza, mici scenete, dansuri moderne.

Este bine ca micutii sa se invete cu scena, fiindca in momentul in care vor fi maturi le va fi la indemana sa vorbeasca in public, sa fie in centrul atentiei.

Optionalele vin sa slefuiasca talentele copiilor si sa le formeze diferite abilitati. Fiecare parinte are de ales ceea ce considera mai bun pentru copilul sau din urmatoarea lista de oferte: pian, balet, desen, origami, logopedie, sah, tenis de camp, inot, robotica si teatru.

Salile de clasa sunt amenajate adecvat varstei, iar numarul de prescolari/elevi din clasa permite cadrului didactic sa se ocupe de fiecare elev in parte. Toti beneficiaza de atentia profesorilor, sunt supravegheati atent si parintii vor fi multumiti pe deplin.

Conteaza mai putin banii dati de parinti pentru educatia copiilor, cat progresul acestora, atat raportat la cunostintele stiintifice, cat si la stima de sine, capacitatea de relationare cu oamenii din jur si adaptabilitatea la nou.

Clasele de la ciclul primar au 15 elevi, fapt care permite evaluarea atenta a fiecaruia. De asemenea, o oportunitate de neglijat consta in numarul mare de ore de limbi straine pe saptamana. Elevii din clasele I-IV fac 10 ore de limbi straine pe saptamana, dar nu se plictisesc datorita activitatilor interesante.

Grija pentru sanatatea si viata micutilor primeaza, de aceea la sosire se face un triaj epidemiologic.

Programul scurt este de la ora 8,15 pana la 13,30 si costa 1100 de lei.

Parintii isi stiu copiii in siguranta in acest loc pentru ca personalul este foarte atent si exista si sisteme performante de monitorizare video.

Programul lung inseamna asigurarea tuturor meselor, hrana fiind sanatoasa si gustoasa, pregatirea temelor pentru a doua zi si securitatea copiilor, pana la intorcerea parintilor de la serviciu.

Pentru program prelungit se achita 1380 de lei, plus 20 de lei mesele pe zi.

La al doilea copil inscris la Teddybar parintii beneficiaza de o reducere de 10 %, plus de educatie aleasa pentru fiecare copil in parte.

Vestea buna consta in faptul ca parintii isi pot aduce aici copiii si vara. Exista o scoala de vara lejera, placuta, care ajuta micutii sa nu intrerupa legatura cu scoala.

Se  organizeaza de asemenea si tabere de vara.

La Teddybar copiii care sunt inscrisi de parinti la cursurile optionale invata sa inoate sau sa joace tenis de camp pentru o dezvoltare armonioasa. Se organizeaza si cursuri optionale pentru iubitorii de arta.

Este bine ca in copilarie, cand timpul pana la maturitate pare sa se dilate, din perspectiva celui mic, parintii sa il incurajeze sa invete cat mai multe lucruri: sa cante la pian, sa picteze, sa inoate, sa invete sa fie fericit!