Saturday, 20 July, 2024

O investiție inspirată – generatoare pe gaz


Dacă alegi sursa de combustibil potrivită nevoilor tale poți reduce treptat cheltuielile. Generatoarele diesel au avut o perioada extrem de bună. În ultimii ani a apărut din ce în ce mai pregnant opțiunea de generatoare pe gaz. Probabil că vă doriți să treceți la nivelul următor și să colaborați cu un producător serios cum este Endress, pentru a vă evalua opțiunile pentru gaz natural și pentru a începe să vă diminuați cheltuielile. Cele mai noi generatoare gaz sunt acum în topul preferințelor publicului larg.

Generatoare pe motorină

Generatoarele diesel și-au câștigat în timp și și-au menținut o reputație bună ca sursă de producție a energiei electrice. Un astfel de generator cu motorină are o structura voluminoasă, zgomotoasă, mirositoare, dar în general destul de fiabilă.

Progresele recente ale tehnologiei gazelor naturale încep totuși să răstoarne dominația acestui tip de combustibil. Aceste generatoare de curent gaz sunt  mai silențioase, mai curate și mai eficiente, prezintă o alternativă elegantă și tot mai populară față de motorină.

Beneficiile ecologice ale gazelor naturale față de motorină sunt evidente. Gazul natural arde în mod semnificativ mai curat, produce emisii scăzute de sulf, azot și dioxid de carbon în atmosfera; în plus  nu are mirosul puternic, distinctiv, de motorină. Dar aceste beneficii doar ele singure nu sunt suficiente pentru a justifica un sistem cu gaz natural ale cărui costuri sunt prohibitive, așa cum se întâmpla în trecut.

Cu tehnologia de azi, sistemele cu gaz natural, cum ar fi linia de generatoare cu gaz natural de la Endress. unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de generare a energiei din lume, pot reduce cheltuielile pe durata de viață a sistemului, comparativ cu generatoarele diesel tradiționale.

Generatoarele cu gaz natural au o putere relativ limitată. Această înseamnă că un generator individual cu gaz natural nu poate, în general, să se compare cu puterea combustibilului diesel. Cu toate acestea, atunci când instalați mai multe generatoare cu gaz natural împreună, în configurație paralelă, acestea nu numai că pot produce o putere comparabilă sau chiar mai mare, ci aveți anumite avantaje: flexibilitate și alte numeroase beneficii suplimentare detaliate mai jos.

Avantajele generatoarelor pe gaz

Sunt mai ușor de certificat

Gazul natural este un combustibil curat care nu necesită testare sau certificări deosebite. Nivelul ridicat de emisii produse de generatoarele diesel crește adesea dificultatea obținerii unui aviz de calitate a aerului.

Timpul lung de funcționare în timpul întreruperilor

Întrucât gazul natural este alimentat de o instalație utilă cu conducte subterane, este rar afectată de vreme și fluxul de combustibil este în mare măsură securizat – adesea poate dura săptămâni și luni. Pentru generatoarele diesel, alimentarea cu combustibil se termină de obicei după trei zile. În timpul unei crize, livrările de combustibil sunt adesea întârziate sau inexistente.

Întreținere redusă

La generatoarele diesel, combustibilul diesel cu conținut scăzut de sulf necesar trebuie verificat la 12-16 luni pentru a se asigura că impuritățile nu influențează fluxul de combustibil. Această întreținere nu este o problema la gazele naturale.

Motoare eficiente din punct de vedere al costurilor

Motoarele cu aprindere prin scânteie sunt disponibile ieftin, făcându-le mai economice decât motoarele diesel de dimensiuni similare.

Alimentarea fiabilă cu combustibil

În cazul unui combustibil diesel, furtunile de iarnă sau dezastrele naturale pot provoca întârzieri asupra operațiunilor din întreagă țară. În cazul în care camioanele de aprovizionare sunt întârziate, acestea pot afecta în mod semnificativ orice producție

Energie mai curată

Multe companii pun din ce în ce mai mult preț pe componentă ecologică a afacerii, având în vedere acest aspect în fiecare moment. Gazul natural este astăzi cel mai curat combustibil de ardere, producând cele mai puține emisii de carbon.