Saturday, 02 March, 2024

Scaune cu rotile pentru invalizi eficiente si ieftine, pe mlm-medical.ro


Scaunul cu rotile, numit si carut cu rotile, permite persoanelor care nu pot sa se deplaseze singure sa se miste cu ajutorul mecanismului de functionare al acestuia. Asa cum bine stim, aceste scaune cu rotile pentru invalizi vin sub forma unui fotoliu echipat cu patru roti motrice. In unele cazuri, un scaun invalizi poate fi echipat chiar cu un motor. Scaunul cu rotile poate fi folosit temporar, in timp ce pacientul isi recupereaza capacitatile motrice, pierdute in urma vreunui accident, precum picioare rupte sau operatii grele etc.

De asemenea, poate fi utilizat in mod regulat in cazul unui handicap fizic, cum ar fi paralizia picioarelor. Totodata, planificarea la nivel urban este absolut necesara pentru a facilita circulatia persoanelor in scaune cu rotile prin oras. Retineti ca exista si scaune speciale, dedicate practicarii unui sport, precum tenis sau baschet, dar sporturile manuale, care sunt numeroase si variate. Misiunea scaunului cu rotile este de a inlocui picioarele persoanelor invalide sau in cel mai bun mod posibil, oferind in acelasi timp o pozitie de sedere confortabila si corecta pentru spate. Prin urmare, un scaun mecanic trebuie sa indeplineasc doua functii extrem de importante, functia de scaun pentru miscare in activitatile de zi cu zi si o functie de scaun care sa ofere confort pentru momente de odihna.

Din pacate, nu este intotdeauna usor sa satisfacem ambele nevoi. De asemenea, ne putem concentra si pe facilitatile nenumarate ale unui scaun rotile pliabil, care este utilizat pe scara larga mai mult decat scaunul cu rotile cu cadru nepliabil. Este evident mai usor de strans si de manipulat, ceea ce il face sa fie folosit de majoritatea persoanelor care se confrunta cu astfel de probleme de deplasare. Anumite principii mentionate aici se vor putea adapta fara probleme la scaunele cu un cadru nepliabil. Scaunul va trebui sa combine confortul si mobilitatea cat mai bine posibil, indiferent daca este se poate plia sau nu. In ceea ce priveste inaltimea unui astfel de scaun cu rotile, toate scaunele au acum o optiunea pentru a regla inaltimea dintre podea si scaun. De obicei, acesta are intre 47 si 52 cm. Inaltimea nu trebuie sa fie prea mare pentru a trece fara probleme genunchii sub mese sau birouri, ci suficienta pentru a nu fi prea mica si pentru a avea prea multe dificultati in apucarea obiectelor din mediul nostru. Ar trebui sa incercati sa aveti aproximativ aceeasi inaltime cu oamenii care stau pe scaune.

Unul dintre principalele avantaje ale unui scaun cu rotile manual este ca nu necesita conditii necesare de intretinere. Prin urmare, va fi, totusi, necesar sa aveti grija de el in mod corespunzator pentru a-l mentine cat mai mult timp in stare buna si pentru ca eficienta acestuia sa ramana aceeasi.