Wednesday, 12 June, 2024

Serviciile de asistență constatare daune auto: cea mai simplă metodă de a-ți repara mașina


Serviciile de asistență constatare daune auto: cea mai simplă metodă de a-ți repara mașina

În cazul în care ești implicat într-un accident rutier, procedura de a-ți repara mașina este una de amploare, care poate dura timp și cu siguranță îți va consuma destulă energie.

Chiar dacă nu ești tu șoferul vinovat care a produs situația din trafic, pentru a o rezolva cât mai eficient și pentru a-ți repara mașina, trebuie să urmezi o serie de pași.

În primul rând, dacă te înțelegi cu celălalt șofer asupra împrejurărilor în care s-a produs accidentul și conveniți cine este vinovat, puteți să completați formularul de constatare amiabilă. Acesta este atașat tuturor polițelor de asigurare RCA și prin completarea lui se explică atât modul în care s-a produs accidentul, cât se înscriu și datele personale ale șoferilor, ale mașinii și ale poliței de asigurare.

Deși nu stabilește vinovăția, acest formular este necesar să fie depus la compania de asigurări unde șoferul vinovat are încheiată polița. Pe baza acestuia și a constatării pe care o fac inspectorii de daună de aici, se stabilește cine este vinovatul, se deschide dosarul de daună și se emite nota de reparație prin intermediul căreia se va putea repara efectiv mașina la un service autorizat RAR.

Pentru că este un proces care necesită mai multe etape și documente, dacă nu ai timpul necesar pentru a face pe cont propriu tot ceea ce este necesar pentru rezolvarea situației, poți apela la o companie specializată în asistență constatare daune auto.

Acestea îți oferă consiliere și suport în deschiderea dosarului de daună la compania de asigurări și se asigură că mașina ta va fi reparată la standarde înalte de calitate, în cel mai scurt timp posibil.

Primul pas pe care trebuie să îl facă șoferul păgubit este acela de a notifica asigurătorul șoferului vinovat despre evenimentul produs.

La rândul său, compania de asigurări va cere anumite documente pentru a putea deschide dosarul de daună.

Iată care sunt documentele minime ce îți vor fi cerute:

  • Constatarea amiabila completată cu atenție
  • Seria și tichetul RCA (sau Cartea Verde, în cazul în care celălalt autoturism este înmatriculat în străinătate)
  • Certificatul de înmatriculare al autovehiculului
  • Cartea de identitate a proprietarului /delegatului
  • Fotocopia permisului de conducere al șoferului implicat

Companiile care oferă servicii de asistență constatare daune auto se pot ocupa pentru tine de toate aceste lucruri. În plus, pentru că lucrează cu toate companiile de asigurări din piață știu ce acte îți trebuie pentru fiecare în parte. Astfel, dosarul tău va fi complet și vei câștiga timp.

După ce depui documentele, asigurătorul va evalua avariile produse și va elibera o notă de constatare. Cu aceasta, compania care oferă acest tip de servicii, poate merge în numele tău la oricare service autorizat RAR (trebuie să știi că asigurătorul nu are dreptul legal de a impune service-ul la care se vor efectua reparațiile) iar mecanii de aici vor elibera un deviz de plată.

Compania de asigurări va elibera accept de plată pentru aceste deviz și va achita cheltuielule cu reparațiile către service în termenul legal. Service-ul, la rândul său va efectua reparațiile la standarde de calitate înalte, compania care te-a ajutat în tot acest proces, asigurându-se și de acest fapt.