Saturday, 02 March, 2024

Sfaturi despre cum să te pregăteşti pentru ședința foto de maternitate


Sarcina este un moment special al vieții tale. În timpul sarcinii, părul este bogat și mai gros, sânii sunt mai plini, pielea strălucește și corpul are mai multe curbe.

Pentru multe viitoare mame, nu există o modalitate mai bună de a-și aminti sarcina și de a-și croniciza călătoria către maternitate decât o sedinta foto gravide. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să arăți și să te simți cel mai bine în ședința foto de maternitate.

 

Cel mai important element de a arăta frumos în fotografiile tale este fotograful. Găsiți un fotograf profesionist cu abilități tehnice puternice și experiență în fotografia de sarcină și care deține o specializare în aceasta. Un fotograf profesionist de maternitate va ști să aranjeze luminile, să pozeze și să vă fotografieze în unghiuri care vă flatează fața și corpul.

 

Alege un fotograf al cărui stil rezonează cel mai mult cu tine. Există atât de multe stiluri acolo – îți place stilul de viață de maternitate acasă? Studio maternitate? Fashionista modernă şi culori vibrante? Boho chic? Alegându-ți fotograful după stil, poți fi sigură că vei obține imaginile pe care le dorești.

 

Explorați portofoliul lor, precum și sesiunile lor foto recente. Sunt mamele pozate si fotografiate frumos? Există ipostaze măgulitoare sau unghiuri bune în munca lor? Există o varietate de mămici cu diferite tipuri de corp și arată grozav? Imaginile sunt clare, expuse corespunzător cu o lumină bună și bine încadrate?

 

De asemenea, caută consecvenţa în munca lor. Acesta este cel mai bun mod de a diferenția un amator de un profesionist. Portofoliul unui fotograf amator poate afișa imagini frumoase, dar acele imagini sunt o compilație de una sau două imagini bune accidental din multe sesiuni. Profesionist va afișa imagini de calitate în mod constant atât în ​​portofoliul lor, cât și în munca recentă pe rețelele sociale și/sau pe blog. Dacă angajați un amator pentru a fotografia sedinta dumneavoastră foto, acceptați riscul ca să existe doar una sau două imagini bune din sesiune față de cele 20-30 de imagini grozave pe care un profesionist le va oferi în galeria dvs. Cand angajezi cu gandul la calitate, cumperi asigurarea si linistea sufleteasca ca momentul tau special este surprins perfect inainte de a fi pierdut in timp.

 

Pentru femeile îmsărcinate este un moment bun să-ți faci fotografii de maternitate atunci când ai 28 – 32 de săptămâni în al treilea trimestru de sarcină (în jur de 7 – 8 luni). Burta ta arată frumos, este rotundă, dar încă ești confortabil să pozezi. Pentru mamele care așteaptă gemeni (sau mai mulți), este în regulă să vină la sedinta foto în jur de 26-30 de săptămâni, deoarece sarcina gemelară tinde să fie vizibilă mai devreme.

Aveți încredere în fotograful dvs. care vă va îndruma în poze, astfel încât să puteți arăta cât mai bine. Ceea ce fac fotografiile de maternitate diferită de alte portrete, imaginile se concentrează pe tine, personalitatea ta, sentimentele și legătura pe care o ai cu copilul tău mult așteptat. Multe ipostaze de maternitate, cum ar fi mâinile pe burtă și ochii în jos, exprimă emoții și conexiune cu burtica ta. Alte ipostaze de maternitate evidenţiază curbele frumoase ale corpului tău.

Purtați orice vă simțiți confortabil și frumos. Iată o listă cu sugestii:

  • Sutien neutru fără bretele și lenjerie intimă fără cusături
  • Set sutien și chiloți negru (pentru acele fotografii pe fundal negru)
  • Set sutien și chiloți albi/fildeș (pentru acele fotografii pe fundal alb)
  • Rochie lungă, fluidă sau potrivită (de exemplu, rochie tub sau rochie maxi de vară)
  • Ținute asortate (pentru soţ sau în cazul în care mai aveţi copii. Alegeți o paletă de culori care vă place și coordonați-vă ținutele în consecință.)
  • Orice eșarfe preferate, accesorii, bijuterii etc.
  • Orice obiecte sentimentale (de exemplu, imaginea cu ultrasunete a bebelușului)

Când este potrivit să programezi sedinta foto bebelusi?

De la vârsta de 3 luni, copilul tău a început deja să-ți zâmbească, ceea ce face ca inima oricărui părinte să se topească imediat. El bolborosește scoțând sunete amuzante, imitând expresiile tale faciale, devenind cu adevărat un mic omuleţ.

Ar putea fi capabil să țină în mână o jucărie sau o carte pentru copii; Indiferent de ceea ce face copilul tău la această vârstă, el devine mai alert și mai expresiv decât în ​​primele săptămâni.

Ar fi recomandat ca majoritatea fotografiilor să fie făcute acasă pentru o sesiune mai relaxată, insa şi un studio bine pregătit este o alegere potrivită. Pe măsură ce este mai alert, există mai multe oportunități de joacă și interacțiuni.