Thursday, 18 July, 2024

Sunt peletii combustibilul solid al viitorului? Iată tot ce trebuie să știi despre aceștia


La capitolul combustibil pentru sistemele de încălzire, piața din România are multe alternative de oferit. Alegerea e în strânsă legătură cu sistemul de încălzire pe care tu îl folosești. Dacă pentru acesta există mai multe variante de combustibil, cum știi care este cel mai potrivit?

Pentru sobe, centrale termice, dar și șeminee există o alternativă ecologică și accesibile și anume peleții. Dacă nu i-ai încercat până acum, acest articol ar putea avea puterea să te convingă să o faci.

Peleți la preț bun – da, există și îi găsești la Tomibena

Prețul dictează de cele mai multe ori achiziția și e normal să se întâmple acest lucru. Mai ales atunci când vorbim despre un tip de combustibil solid de calitate superioară care poate fi achiziționat la preț mult mai mic, prin comparație.

Dacă vrei să mergi la sigur, respectiv să achiziționezi peleti calitativi, de calitate austriacă tocmai, atunci alege Tomibena. Fie dai comandă pe tomibena.ro, iar aceasta îți este livrată oriunde în țară, fie te prezinți la sediul firmei, în județul Suceava, și beneficiezi de un preț mai mic. Mai multe detalii pe tomibena.ro.

Peleții sunt ecologici, deci prietenoși cu mediul înconjurător

Niciodată nu e prea târziu să facem demersuri spre a proteja planeta. Pe lângă reciclare, o altă metodă ingenioasă de a reduce drastic poluarea este folosirea peleților. Aceștia sunt ecologici, obținuți prin metode nonchimice de prelucrare, mai exact prin uscarea și presarea rumegușului.

Având în vedere acest lucru, dar și faptul că sunt de calitate austriacă, aceștia nu emană o cantitate mare de fum. Asta înseamnă că nu poluează mediul mediul înconjurător și nici aerul pe care tu și familia ta îl inspirați.

Mai mult decât atât, același lucru se poate spune și despre cantitatea de cenușă pe care o produc. Este de asemenea infimă, deci nu va ocupa prea mult spațiu și nici nu va scurta durata de viață a sistemului tău de încălzire. Știi ce poți face cu ea? O poți folosi ca îngrășământ natural pentru flori și plante.

Peleții au o putere calorică mare, cu mult mai mare decât a multor specii de lemn sau cel puțin egală

Unul dintre criteriile de diferențiere a combustibililor este puterea calorică. Cu cât este mai are, cu atât mai eficient îți va încălzi locuința.

Despre peleți trebuie să știi că au o putere calorică mare, egală sau chiar mai mare decât a unor specii de lemn.

Mai exact, peleții din stocul de la Tomibena au o putere calorică de aproximativ 4200 kcal/kg, care e echivalentul a 4.9 kWh/kg.

Vrei să-ți faci o idee despre ce înseamnă exact acest lucru? Ei bine, analizează următoarele valori calorice exprimate în kWh/kg:

  • stejar: 3,7
  • brad: 4,31
  • cireș: 4,14
  • molid: 4,5
  • salcâm: 6,3

Ai nevoie de și mai multe motive pentru a-ți da seama că peleții sunt combustibilul de care ai nevoie? Accesează tomibena.ro și intri în contact cu o listă completă de avantaje!