Thursday, 18 July, 2024

Tipuri de aparate de aer conditionat


aer conditionat

Aer conditionat – Cu totii stim ca tehnologia avanseaza foarte repede si ca pentru multe produse electrocasnice apar constant noi versiuni si noi categorii.

Daca sunteti la prima achizitie de aere conditionate sau la prima achizitie dupa cativa ani in care ati folosit un AC de generatie mai veche, iata cateva sugestii de categorii de sisteme de climatizare:

Aparate de aer conditionat fara inverter

Acest tip de aparate sunt unele de generatie mai veche si neavand un sistem de tip inverter insemna ca un termostat va controla pornirea si oprirea compresorului pe baza temperaturii care este setata din telecomanda.

Astfel, temperatura nu variaza nici peste, nici sub temperatura setata. Dezavantajul acestui mecanism este ca temperatura din camera nu se poate adapta automat la temparatura din afara ca sa mentina un nivel optim de temperatura.

Aparate de aer conditionat cu inverter

Inverterul este un dispozitiv electronic care permite vitezei compresorului sa varieze si drept urmare eficientizeaza puterea de climatizare de tip incalzire si racire, in functie de temperatura setata. Este un mecanism mai modern si odata pornite aparatele de aer conditionat ele racesc rapid incaperea iar pe masura ce temperatura se apropie de cea setata de utilizator, va diminua puterea de racire. Aceste tipuri de aparate de aer conditionat se disting prin consumul mai redus de energie si sunt silentioase. Avantajul aceste categorii il reprezinta si dubla functionalitate de racire si de incalzire, astfel ca pot fi folosite si iarna.

Aparate de aer conditionat split, cu doua subcategorii: monosplit  respectiv dualsplit/multisplit

Categoria split are legatura cu numarul de componente ale aparatului de aer conditionat.

Subcategoria monosplit se refera la componentele aparatului care sunt impartite in unitatea interna si unitatea externa. Subcategoria dualsplit/multsplit presupune conectarea unitatii externe la mai mult de o unitate interna, deci doua sau trei unitati interne.

De regula montarea acestui tip de aparate de aer conditionat este una mai usoara, intrucat o conducta leaga unitatea externa de cea/cele interna/e.

Aparate de aer conditionat duct

Acest tip de aparate de aer conditionat presupune montarea unei conducte in interiorul peretilor. Este o precedura mai complexa si presupune ca montarea sa fie facuta o data cu constructia cladirii, cu un plan de climatizare bine stablit, de aceea nu este foarte cunoscuta la scara larga, este specifica mai ales spatiilor de tip comercial.

Aparate de aer conditionat caseta/cu montare in tava

Din nou aceasta categorie de aparate de aer conditionat ieftine nu este foarte folosita de utilizatorii individuali ci este folosita in spatii comerciale, in cladiri de birouri.

Aparate de aer conditionat portabile (mobile)

Aceasta categorie de produse de climatizare sunt compuse dintr-o unitate interna si un furtun pentru eliberarea aerului. Este apropiat ca tip de aparatele de aer conditionat split doar ca nu au si o unitate externa, ci un furtun prin care este evacuat aerul. Aceasta componenta permite mutarea apartului dintr-o camera in alta.

Acceseaza site-ul Vollmax.ro pentru a vedea oferta completa disponibila pentru fiecare tip de aparat de aer conditionat. Aici ai la dispozitie o gama larga de produse de cea mai buna calitate si montaj aer conditionat Bucuresti la cele mai bune preturi.