Thursday, 18 July, 2024

Tipuri de aparate dentare – Ce optiuni ai daca vrei sa iti indrepti dintii?


Alinierea corecta a dintilor este esentiala pentru un zambet frumos si sanatos. Aparatele dentare au evoluat semnificativ in ultimele decenii, oferind o varietate de optiuni pentru indreptarea dintilor.Exista diverse tipuri de aparate dentare disponibile astazi, unele dintre ele extrei de eficiente si de interesante.

Care sunt cele mai populare tipuri de aparate dentare?

Aparate dentare metalice traditionale

Aparatele dentare metalice traditionale reprezinta optiunea clasica in tratamentul ortodontic. Acestea constau din brate metalice si sarme, care exercita presiune asupra dintilor pentru a-i deplasa in pozitia dorita. Aparatele metalice sunt durabile si eficiente in alinierea dintilor, dar sunt vizibile si pot fi mai putin confortabile in comparatie cu alte optiuni.

Aparate dentare ceramice

Aparatele dentare ceramice sunt similare aparatelor metalice traditionale, cu exceptia faptului ca bratele si sarmele sunt confectionate dintr-un material ceramic de culoare apropiata de cea a dintilor. Aceasta face ca aparatele dentare ceramice sa fie mult mai putin vizibile decat cele metalice, facandu-le o optiune populara pentru persoanele care doresc sa evite aspectul metalic al aparatelor.

Aparate dentare linguale

Aparatele dentare linguale sunt o optiune inovatoare, in care bratele si sarmele sunt montate pe partea din spate a dintilor, astfel incat sa fie complet invizibile in timpul zambetului. Aparatele dentare linguale ofera o solutie estetica excelenta, deoarece nu se vad in mod obisnuit. Cu toate acestea, acestea pot fi mai greu de curatat si pot necesita o perioada de ajustare pentru vorbire si confort.

Aparate dentare transparente

Aparatele dentare transparente reprezinta o optiune tot mai populara in tratamentul ortodontic. Acestea includ alignere transparente, precum cele oferite de Spark Aligner. Alignerele sunt confectionate dintr-un material plastic transparent si sunt practic invizibile in timpul purtarii. Pacientii primesc un set personalizat de alignere, pe care le schimba treptat pentru a indrepta dintii. Aparatele dentare transparente ofera invizibilitate, confort si rezultate eficiente.

Aparate dentare mobile

Aparatele dentare mobile, cunoscute si sub numele de aparate dentare de tip “placi” sau “truse”, sunt optiuni removabile pentru alinierea dintilor. Acestea constau intr-o placa de plastic care acopera dintii si exercita o presiune usoara pentru a-i deplasa. Aparatele dentare mobile pot fi scoase in timpul mesei si a igienei orale, oferind o anumita flexibilitate in rutina zilnica. Acestea sunt adesea utilizate pentru corectarea problemelor minore de aliniere sau ca o optiune temporara inainte sau dupa alte tratamente ortodontice.

Aparate dentare Invisalign

Invisalign este un sistem de aliniere a dintilor care utilizeaza alignere transparente, fabricate dintr-un material plastic rezistent. Alignerele Invisalign sunt personalizate si se schimba in mod treptat pentru a deplasa dintii in pozitia dorita. Aparatele dentare Invisalign sunt invizibile, confortabile si ofera rezultate eficiente intr-un timp relativ scurt. Acestea sunt adesea preferate de persoanele care doresc o optiune discreta si convenabila pentru alinierea dintilor.

Daca vrei un aparat dentar de cea mai buna calitate, poti sa mergi la Cris-Smile, un cabinet stomatologic sector 5 in care vei gasi medici foarte bine pregatiti.