Saturday, 20 July, 2024

Tipuri de sisteme de irigații pentru o cultură bogată. Iată cum să le alegi


În cazul în care ești agricultor, cu siguranță știi care este rolul irigării solului și cât de importantă este această tehnică folosită în agricultură pentru a furniza cantitatea de apă necesară plantelor de pe cultura ta.

Există foarte multe zone în care sunt plantate culturi, dar unde cantitatea de apă nu este suficientă, și atunci există necesitatea de a te folosi de o irigare a culturii tale pentru a te bucura de recolte bogate.

În plus, datorită condițiilor meteo te poți confrunta cu perioade de secetă care îți pot afecta cultura dacă nu te folosești de un sistem de irigare care să furnizeze apă în mod constant plantelor de pe cultura ta.

Există mai multe tipuri de sisteme de irigații de care te poți folosi pentru cultura ta. Iată care sunt avantajele fiecăreia și cum le alegi în funcție de necesitățile culturii tale.

 

Sistemele prin aspersie

Sistemele de irigații prin aspersie sunt probabil cele mai comune tipuri de sisteme de irigații datorită avantajelor pe care le aduc culturilor. Acestea utilizează duze care pulverizează apa în aer, asemeni unei ploi,  pentru a o răspândi uniform și eficient asupra culturilor.

Acest tip de sistem complet pe care îl găsești pe fabricadeirigatii.ro este eficient pentru culturi mari și poate fi creat în funcție de nevoile culturii tale.

Mai mult decât atât acesta este simplu de montat, se pot folosi țevi de prelungire în cazul în care sursa de apă este la o distanță mai mare de cultura ta iar țevile au diferite diametre pentru a se potrivi oricărei tip de cultură.

Atunci când achiziționezi un astfel de sistem complet primești inclusiv accesoriile, racordurile, Tee-,urile, crucile și reducțiile de care ai nevoie și ai, inclusiv posibilitatea să înlocuiești în orice moment orice piesă defectă a sistemului tău.

Mai mult decât atât, dacă vrei să îți achiziționezi sistemul de irigații în acest moment, însă nu ai un buget suficient pentru această investiție, pe fabricadeirigatii.ro îți poți achiziționa sistemul chiar acum și îl plătești doar la recoltă datorită parteneriatului cu finanțatorul Tarfin, ce susține agricultorii până obține rezultate cu culturile lor.

 

Sistemele prin picurare

Sistemele de irigații prin picurare sunt o altă opțiune spre care te poți orienta dacă ai o cultura mare. Acestea utilizează tuburi sau țevi care livrează apă direct la rădăcina plantelor prin intermediul unor picurători mici. Acest lucru poate ajuta la reducerea evaporării apei și la evitarea arsurilor prin expunere la soare.

 

Sistemele de udare integrate

Un alt sistem de irigații care există și pe care îl poți utiliza sunt sistemele integrate de udare, care este practic un sistem modular care se îngroapă în sol, și poate fi actualizat cu ușurință.

Avantajul acestui sistem este că este autonom datorită faptului că o astfel de instalație este automată însă poate fi destul de costisitoare.

 

Ce alte criterii să iei în considerare la instalarea unui sistem de irigații pentru o cultură bogată?

Indiferent de tipul de sistem de irigații ales, există câteva lucruri pe care să le iei în considerare atunci când vrei să te folosești de un sistem de irigare pentru cultura ta.

În primul rând, este important să iei în considerare necesitățile specifice ale culturii tale și să alegi un sistem care să se potrivească acesteia.  De asemenea, este important să ții cont de caracteristicile terenului, cum ar fi panta și tipul de sol, pentru a te asigura că sistemul funcționează cât mai eficient posibil.

Un alt factor important de care trebuie să ții cont este costul sistemului de irigații și al întreținerii acestuia.  În timp ce sistemele de irigații pot părea scumpe, cu ajutorul acestora poți face economie  pe termen lung prin reducerea necesității de apă și prin îmbunătățirea producției culturilor.

Întreținerea sistemului de irigații este, de asemenea, importantă pentru a te asigura că acesta funcționează cât mai eficient posibil. Aceasta poate include verificarea regulată a sistemului pentru orice probleme apărute, curățarea duzelor sau a picurătorilor și înlocuirea oricăror piese defecte la un preț accesibil.