Saturday, 02 March, 2024

Top 10 benzi desenate pentru orice pasionat


Benzile desenate sunt o formă de narațiune care îmbină imaginile cu textul. Ele sunt considerate a noua artă, iar despre originea lor există multe discuții – unii spun că benzile desenate s-au născut din romanul-foileton, alții spun că au plecat din caricaturi, alții, din manuscrisele illuminate, iar alții împing originea lor până la primele picturi rupestre. Benzile desenate, în forma în care le cunoaștem astăzi, s-ar datora lui Rodolphe Töpffer, considerat de mulți părintele acestui tip de narațiune. Ele au devenit populare secolul trecut în Statele Unite, în Europa și în Japonia. În prezent, benzile desenate sunt populare în toată lumea, astfel încât branduri ca Marvel sau DC Comics sunt cunoscute chiar și de cei care nu sunt pasionați. Interesul mare pentru benzile desenate este susținut și de numeroasele adaptări cinematografice.

Unde poți găsi o gamă largă de benzi desenate?

Noi am găsit o librărie de carte în limba engleză de unde poți alege dintre câteva sute de volume de benzi desenate – Librăria AnticExLibris, care are două sedii în București (Gabroveni, nr. 61 și Doameni, 23) și un site unde puteți vedea întreaga lor ofertă și unde puteți plasa comenzi.

Din oferta lor de benzile desenate, noi le-am ales pe cele despre care credem că trebuie să fie pe lista oricărui pasionat.

Așadar,

 

  1. The Phantom Stranger: Vol. 1 – Dan Didio, Brent Anderson, Philip Tan

Cine a fost sacrificat? Cine este vinovat? Cine ne poate salva? Și cine … este Phantom Stranger? Blestemat pentru o trădare care a afectat cursul istoriei, Stranger merge pe Pământ încercând să-și ispășească păcatele. Acțiunile sale au consecințe și, pe măsură ce își îndeplinește datoria, oamenii pe care îi întâlnește nu vor fi niciodată aceiași. Această serie reintroduce o serie de personaje DC Comics în New 52, inclusiv Spectre, Raven și Dr. 13.

 

  1. Black Widow Vol. 1 : S.H.I.E.L.D.’s Most Wanted – Mark Waid, Chris Samnee

Natasha are o viață plină de secrete și, când unele dintre cele mai întunecate dintre ele sunt făcute publice, nimeni nu este în siguranță. Când S.H.I.E.L.D. își activează cel mai mare atu de odinioară, ea își caută propriile răspunsuri într-o poveste de acțiune și de spionaj. Dar vânătoarea ei după Weeping Lion o va trimite înapoi în locul în care nu a vrut niciodată să meargă. Cu puțin ajutor de la niște vechi prieteni – și cu vechi dușmani în așteptare – ea va înfrunta întruparea lui Red Room: în camera roșie. Dar, pe măsură ce S.H.I.E.L.D. se restrânge, Natasha se găsește singură într-un conflict cu Iron Man.

  1. Marvel Masterworks: The Amazing Spider-Man 1964: Vol. 2 – Stan Lee

La o demonstrație despre radiație, elevul de liceu Peter Parker este mușcat accidental de un păianjen iradiat, care îi dă abilitățile incredibile ale arahnidei. Când un hoț îl ucide pe iubitul său unchi Ben, îndureratul Peter învață o lecție valoroasă: odată cu puterea vine și o mare responsabilitate. El jură să își folosească puterea nou-descoperită pentru a-l ajuta pe prietenul său și devine Spider-Man. Era 1960 și lumea era în schimbare, în special în universul benzilor desenate deoarece doi creatori ai acestui tip de narațiune au colaborat la ceea ce urmau să devină unii dintre cei mai influenți supereroi din toate timpurile – și au dat naștere epocii Benzilor Desenate Marvel. Marvel Masterworks: Amazing Spider-Man 1964 este al doilea volum din seria care pune la un loc aceste aventuri incredibile, originale într-un format anual pentru ca cititorii de benzi desenate să se bucure și să descopere poveștile care au creat o legendă.

  1. Marvel Masterworks: X-Men 1977-78 – Chris Claremont

Prezintă poveștile clasice, inovatoare care i-au transformat în legende pe cei mai mari și mai neobișnuiți supereroi ai lumii. Acest volum include a doua etapă a primelor întâlniri ale lui X-Men cu extraterestrul Shi-ar și cu cel mai înverșunat dușman al lor, maestrul mutant al magnetismului, Magneto! Marvel Masterworks: X-Men 1977-78 pune la un loc aceste aventuri incredibile, originale într-un format anual de care să se bucure cititorii de pretutindeni și să descopere poveștile care au creat legenda.

  1. Marvel Masterworks: Fantastic Four 1961-62 – Stan Lee, Jack Kirby

Când geniul științei Reed Richards și-a dus viitoarea soție, pe fratele ei și pe cel mai bun prieten al său Ben Grimm într-o misiune către stele, întâlnirea lor cu destinul a fost stabilită. În timpul zborului, dezastrul a lovit sub forma unei furtuni cosmice care le-a bombardat nava și, în același timp, le-a dat puteri incredibile, creând prima Familie de Supereroi din lume! Acest volum pune la un loc aceste incredibile aventuri într-un format anual pentru ca faniilor să se bucure și să descopere poveștile care au schimbat imaginea benzilor desenate pentru totdeauna.

  1. Batgirl: A Celebration Of 50 Years – Kelley Puckett, Chuck Dixon, Gardner Fox, etc.

Pe parcursul a cinci decenii, Batgirl a fost una dintre cele mai loiale ale versiunii lui Batman. Momentele iconice ale Barbarei Gordon în rolul Batgirl sunt surprinse în această antologie care evidențiază cele mai bune și mai luminoase momente ale renumitei eroine. Folosindu-și inteligența pentru a-și înfrânge adversarii, Batgirl stă puternică împotriva dușmanilor ei. Fie că lucrează într-o echipă sau se aventurează singură, adaptabilitatea ei la situații extreme o face una dintre cele mai versatile și remarcabile personaje din Universul DC.

  1. The Flash: A celebration of 75 yearsGardner Fox, Geoff Johns, Mark Waid, etc.

Adus la viață în 1940, Flash a avut pe scena cărților de benzi desenate un debut exploziv asemănător puterilor sale de super-viteză. A avut un succes instantaneu, întrucât însemnele fulgerului de pe pieptul său au devenit sinonime cu termenul de „supererou”. Chiar dacă au trecut șapte decenii, Flash este încă o parte vibrantă a tradiției DC Comics și o parte integrantă a genului.

The Flash: A celebration of 75 years colectează o gamă largă de povești cu Scarlet Speedster, cuprinzând cele șapte decenii ale sale ca pilon în universul DC Comics. De la Flash-ul original, Jay Garrick, la succesorii săi Barry Allen și Wally West, mantia acestui iubit erou l-a făcut să treacă dincolo de pagina tipărită și să devină un simbol al culturii pop.

  1. Batman: A Celebration of 75 YearsFrank Miller, Chuck Dixon, Gardner Fox, etc.

El este cel mai mare detectiv din lume și un fiu orfan care caută dreptate. El este răzbunătorul înaripat din Gotham și jumătate dintr-un duo dinamic. De-a lungul vieții sale de 75 de ani, el a fost considerat și erou, și anti-erou, un campion dar și un strălucit strateg. Cunoscut sub numele de „Omul Liliac”, și-a făcut prima dată apariția pe acoperișurile orașului Gotham în primăvara anului 1939. Trei sferturi de secol mai târziu, acest erou iconic este cu ușurință una dintre cele mai recunoscute figuri în toată cultura populară. De la prima sa apariție făcută posibilă de Bob Kane și de Bill Finger, până la recenta sa reinventare realizată de Scott Snyder și de Greg Capullo, „Batman: A Cellebration of 75 Years” alege cele mai memorabile momente ale eroului.

  1. Assassins Creed Templars: Vol. 1 – Fred Van Lente, Dennis Calero

În 1927, lui Darius Gift, tânăr, chipeș, și foarte calificat, i se dă prima misiune pentru anticul Ordin Templier și șansa de a-și curăța numele de familie pătat. Nu totul merge conform planului când ajunge în Shanghai și lipsa sa de experiență îi pune în pericol întreaga operațiune. Din fericire, el nu este singurul templier nou în oraș, deoarece enigmaticul Black Cross îi ia urma … și îl salvează pe Darius de la eșec! În primul număr din noua serie explozivă a Templierilor din universul Assassin’s Creed, Fred Van Lente și Dennis Calero prezintă o nouă perspectivă a conflictului dintre Frăția Asasinilor și Ordinul Templierilor ce se întinde pe un secol!

  1. Doctor Who: The Tenth Doctor: Vol.1 – Nick Abadzis, Elena Casagrande, Arianna Florean

Doi străini: Doctorul, fermecătorul, excentricul Lord al Timpului, cu un trecut întunecat ca o gaură neagră; Gabriella Gonzalez, chelneriță și aspirantă la a fi artistă, cu un trecut care o trage în jos ca un lanț de plumb. Aruncați împreună de un val de groază psihică ce bântuie New York-ul, ei se îmbarcă într-o nouă aventură prin timp și prin spațiu, aventură adusă la viață de scriitorul premiat Nick Abadzis (Laika) și de artistul preferat al fanilor Elena Casagrande (Suicide Risk)!

Sperăm că v-a plăcut topul nostru!