Thursday, 18 July, 2024

Tot ce trebuie sa stii despre bicicletele de sosea


Bicicletele de sosea sunt la mare cautare deoarece sunt foarte utile, atat pentru uzul zilnic spre/dinspre munca, cat si pentru deplasarile pe distante mari. Ideea de utilitate a unei biciclete de sosea a ramas neschimbata de-a lungul timpului, fapt pentru care aspectul nu a suferit modificari majore. Acest tip de biciclete se remarca prin doua aspecte importante: sunt manevrabile si au o viteza de rulare incredibila.

Specialistii dintr-un magazin de biciclete spun ca aspectul unei biciclete de sosea este diferit fata de alte tipuri din mai multe puncte de vedere si se remarca mult mai usor:

  • Cadrul – care este mai subtire si mult mai usor, mai ales la bicicletele de calitate.
  • Rotile – sunt, de asemenea, mai inguste si mai usoare. Profilul anvelopelor este minim sau chiar inexistent, ceea ce ofera biciclistilor o aderenta mai buna pe asfalt si eficienta la pedalare. Spre deosebire de alte tipuri de biciclete, cele de sosea au jantele cu mai putine spite. Unele modele pot avea spite din fibra de carbon.
  • Ghidonul – este foarte usor, subtire, cu doua manere curbate in jos, concepute astfel pentru a oferi cursantilor pozitia ideala pentru viteze mai mari.
  • Saua – este la fel de subtire si ingusta, dar ofera biciclistilor confortul de care au nevoie pentru deplasarile scurte ori lungi

Pentru a-ti usura procesul de achizitionare a unei biciclete de sosea, specialistii au cateva recomandari pentru tine:

  1. Alege o bicicleta cat mai usoara

Greutatea bicicletei influenteaza eficienta pedalarii, manevrabilitatea si mobilitatea, Cu cat bicicleta este mai usoara, cu atat ai mai mare eficienta la curse. Ideala ar fi o bicicleta cu greutatea sub 8 kg.

  1. Pune accentul pe calitate

Bicicletele de calitate au componente realiazate din materiale cat mai bune si sunt produse astfel incat sa-ti ofere confortul necesar. Spre exemplu, pentru cadru exista mai multe materiale de fabricatie (aluminiu, titan, otel), insa cel mai bun este fibra de carbon.

  1. Stabileste-ti din timp bugetul

Daca iti doresti o bicicleta de sosea de calitate, atunci ar trebui sa scoti din buzunar o suma ceva mai mare. Bicicletele de sosea de cea mai buna calitate pot depasi chiar si bugetul de 10000$, acestea fiind modele concepute special pentru ciclistii profesionisti.

Cu toate acestea, producatorii ofera solutii pentru fiecare buget. Daca este prima bicicleta de sosea pe care doresti sa o achizitionezi, poti aloca un buget mai mic, iar mai apoi, in functie de performantele tale, poti face tranzitia catre o bicicleta mai buna.

Unde poti gasi biciclete de calitate in Bucuresti?

Ideal ar fi sa optezi pentru o bicicleta de calitate, care sa iti satisfaca necesitatile si care sa reziste mult timp. O bicleta de calitate este produsa din materiale bune, care nu se strica atat de usor si rezista utilizarilor frecvente.

Intreaga gama de biciclete de sosea moderne de la BikeXCS exceleaza la capitolul calitate. Modelele sunt extrem de variate si se adapteaza usor cerintelor tuturor. Preturile sunt diferentiate, in functie de componente, calitate si brand. Modelele disponibile le gasesti in cele doua magazine fizice din Bucuresti sau in magazinul online.