Saturday, 18 September, 2021

Tot ce trebuie sa stim despre Palo Santo ulei esential puritate 100% – 10ml


Palo Santo are origini foarte vechi, a fost folosit de samanii incasi in ritualurile lor religioase ca un mijloc destinat sa indeparteze energiile negative printr-un fum dens cu o mare putere spirituala. Palo Santo sau Bursera graveolens este un copac tropical apartinand familiei Burseraceae, originara din America Centrala si de Sud, o zona in care creste spontan, in special in Peru si Ecuador.

In functie de zona precisa in care acest arbust se regaseste, acesta dobandeste substante si proprietati specifice din sol. Palo Santo, a carui semnificatie corespunde „lemnului sacru”, poate atinge inaltimi de aproximativ 18 metri, are frunze mici si produce fructe de culoare verde inchis.

Bursera graveolens are origini foarte vechi. A fost folosit de samanii incasi si de nativii din Anzi in ritualurile lor religioase, ca un mijloc capabil sa indeparteze energiile negative, dar si ca un instrument mistic de comunicare cu zeii. Cand este arsa, aceasta planta produce un fum dens cu o mare putere spirituala, atat de mult incat a fost folosita in ceremoniile si ritualurile indigene pentru a aprinde focuri sacre.

Inca din cele mai vechi timpuri, acest copac a fost folosit nu numai in ritualuri, ci si in scopuri terapeutice, in virtutea proprietatilor sale medicinale. Datorita puterilor sale de vindecare, esenta sa a fost folosita pentru a vindeca problemele pielii si ale muschilor. Apa ce contine ulei de Palo Santo se spune ca poate fi folosita pentru a trata afectiunile stomacului. De asemenea, samanii foloseau cenusa din lemnul sau pentru a vindeca ranile.

De fapt, in Peru si Ecuador fumul Palo Santo este folosit si astazi pentru a alunga tantarii si insectele zburatoare de diferite feluri, intr-un mod complet natural.

Lemnul din Palo Santo

Beneficiile care decurg din lemnul de Bursera graveolens apar ca atare numai atunci cand arborele a murit din cauze naturale sau de batranete sau dupa 90 de ani de la nastere (durata medie de viata a acestui arbust). Pentru a profita de acest produs este necesar sa lase sa treaca aproximativ 3-4 ani dupa uscarea lui, astfel incat planta sa-si continue procesul de descompunere. In aceasta perioada, planta absoarbe toata energia si virtutile sacre, incarcandu-se cu proprietati supranaturale si pozitive. In aceeasi perioada produce un ulei care, odata ars, genereaza un fum dens si albicios cu puteri spirituale ridicate.

La nivel stiintific, in realitate, parfumul special pe care il ia lemnul in aceasta perioada se datoreaza faptului ca, din momentul in care arborele se intinde pe pamant si intra in contact cu el, diferite ciuperci si microorganisme sunt create in interiorul acestuia.

Aroma sa aminteste oarecum de un amestec de parfumuri deja cunoscute, cu un ton foarte puternic de menta si citrice.

Din lemnul acestei plante se obtine, asadar, un ulei esential foarte pretios, precum Palo Santo ulei esential puritate 100% – 10ml, pe care il gasesti la e-palosanto.com si, de asemenea, obiecte de artizanat.

Cu cat trec mai multi ani inainte ca arbustul sa fie folosit in aceste scopuri, cu atat acesta devine mai incarcat de sacralitate. Cei care intra in contact cu acesta in aceasta perioada de imobilitate respecta pe deplin arbustul si locul unde este situat, fara a incalca legile naturii. Palo Santo ne ofera numai energii pozitive, aceleasi pe care le primeste planta in sine.

Proprietati magice si utilizari ale Palo Santo

Utilizarea Palo Santo este in mod traditional foarte variata, este utilizata in special impotriva energiei negative sau a „energiei proaste” sau „planga blanca”, care este, de asemenea, considerata strans legata de aparitia anumitor boli.

Palo Santo este, de asemenea, utilizat la crearea produselor destinate industriei cosmetice precum gelul de dus, samponul, sapunul pentru igiena intima etc.

In ceea ce priveste meditatia insa, utilizarea fumului creat prin arderea derivatilor acestui arbust faciliteaza conexiunea cu natura, cu sursa vietii si cu tot ceea ce ne inconjoara.

Alte virtuti ale uleiului si, in general, ale esentelor Palo Santo

Hraneste si hidrateaza pielea, facand-o neteda si tonifiata. Contracareaza iritatiile pielii precum descuamarea, dermatita, eczemele si psoriazisul, matreata, pielea uscata. Din acest motiv Palo Santo este utilizat in creme, sapunuri si sampoane, asa cum am amintit mai sus.

Palo Santo are proprietati analgezice, antiseptice si antiinflamatoare. Din acest motiv, poate fi utilizat in produsele de dupa barbierit si de indepartare a parului, precum si in cele pentru igiena intima.

Are proprietati de rubefacient (atrage sangele in straturile cele mai superficiale ale pielii). Din acest motiv, Palo Santo este utilizat in cremele pentru picioare, ca racoritor, emolient si anti-oboseala.

Se crede ca Palo Santo actioneaza la nivelul Chakrei 5 sau Chakrei gatului: de fapt este utilizat pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii, cum ar fi tuse si raceli, alergii, dar si atacuri de astm.

Este folosit pentru a tine la distanta insectele enervante: aroma Palo Santo nu le place tantarilor, mustelor si altor insecte. Nu numai atat, proprietatile sale linistitoare sunt excelente dupa o intepatura, pentru a elimina mancarimea enervanta.

Este utilizat in masaje pentru ameliorarea durerilor musculare, articulare si reumatice.

Este ideal pentru a ne oferi o relaxare psiho-fizica, deoarece aroma uleiului si a fumului da un sentiment de liniste si seninatate. De asemenea, ne ajuta pentru a avea un somn de buna calitate.

Este un anxiolitic si antidepresiv: este ideal pentru armonia corpului, mintii si spiritului, restabilind echilibrul interior. Din acest motiv a fost numit „parfumul sufletului”.

Purifica mediile de negativitate, efectuand un fel de curatare energetica si vibrationala. Din acest motiv, este ars in cursul ceremoniilor sau meditatiilor sub forma de betisoare, conuri, bucati uscate.

Esenta Palo Santo este autoconservanta: prin urmare, produsele pe baza de Palo Santo nu necesita conservanti si alti aditivi chimici, si de aceea uleiul are o puritate de 100%.