Saturday, 13 August, 2022

Trendul ochelarilor de vedere


Ochelarii de vedere au incetat de mult sa fie un produs medical pur si sunt din ce in ce mai integrati in sectoarele stilului de viata si al modei. Exista o gramada de stiluri de trend ale sezonului actual pentru toata lumea.

Ochelarii sunt acum considerati un accesoriu de moda si, cu stilurile lor diverse si optiunile de combinatie, sunt mai mult decat un simplu produs medical. La fel ca in toate lucrurile din viata, cel mai important lucru este gasirea unui model care sa se potriveasca si care sa raspunda in mod optim nevoilor personale individuale, deoarece ochelarii sunt acum un accesoriu, dar functia lor ar trebui sa fie intotdeauna in prim plan.

Se va decide un model in care propria persoana sa se simta confortabil si care indeplineste cerintele comportamentului individual de utilizare. Aceasta inseamna ca, daca o persoana este foarte activa sau are un loc de munca in care este activa fizic , modelul de ochelari ar trebui sa fie suficient de stabil pentru a oferi cel mai bun sprijin posibil. Modelele realizate din materiale stabile precum acetat sau titan pot fi, de asemenea, un avantaj atunci cand o persoana are de-a face cu copiii. Un alt factor care nu trebuie ignorat complet este problema vederii, unde pot aparea diferente specifice marcii cu privire la ce modele sunt potrivite sau nu. In orice caz, se salveaza timp pentru a lua o decizie sau pur si simplu se incearca, deoarece multe modele de ochelari isi dezvolta farmecul si conving doar atunci cand sunt purtati.

Exista cateva reguli generale in alegerea unui model de ochelari de vedere.

  1.  Dacă fata are forma patrata, ochelarii rotunzi se vor potrivi – pentru ca fac trasaturile fetei sa para mai moi.
  2. Daca fata este destul de rotunjita, modelele de rame ochelari Iasi rectangulare sunt ideale sau cele care au un colt mic si astfel confera fetei mai mult contur , intrucat subliniaza zona obrazului.
  3. Daca exista tendinta de a avea puncte de presiune sau dureri de cap, poate fi un avantaj includerea acestui lucru atunci cand se aleg ochelarii si sa se aleaga in mod constient un model mai usor sau unul cu  pernite.

Dar, indiferent de alegerea personala, se va opta pentru modelul cel mai confortabil.

Anul acesta, producatorii de ochelari se concentreaza pe materiale durabile precum bioacetat, lemn, bambus si alte materii prime reciclate. O alta tendinta care a aparut in timp, este utilizarea sporita a asa-numitelor filtre de lumina albastra. Tehnologia aproape invizibila incorporata in sticla asigura faptul ca retina este mai putin expusa la lumina albastra emisa de dispozitive digitale – ca urmare, ochii se simt mai putin obositi la sfarsitul zilei si ritmul somnului se imbunatateste. O caracteristica care este o achizitie sensibila nu numai pentru cei care poarta ochelari, ci si pentru toti utilizatorii dispozitivelor digitale.

Oricine poate purta acum ochelari de diferite feluri si modele, dar sanatatea este cea mai importanta, aceasta fiind pusa pe locul intai, iar mai apoi vine trendul din urma.