Wednesday, 19 June, 2024

Tribunalul a hotarat intrarea in faliment a Euroins


Tribunalul Bucuresti a hotarat pe data de 09.06.2023 intrarea in procedura de faliment a Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA.

Vineri, 09 iunie 2023, Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind inceperea procedurii de faliment a societatii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA.

In hotararea instantei de judecata a fost publicata pe portalul online al instantei se mentioneaza: “Admite cererea formulata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, si în temeiul art. 250 raportat la art.262 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei şi de insolventa, dispune deschiderea procedurii falimentului impotriva debitoarei Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA”.

In aceste conditii, asa cum prevede legea, politele de asigurare emise de Euroins vor fi valabile inca 90 de zile de la data acestei hotarari, adica pana pe data de 08 septembrie 2023, asa cum precizeaza ASF intr-un comunicat de presa.

Este vorba in special de peste 2 milioane de polite RCA emise de Euroins care sunt inca in valabilitate, cei care detin o astfel de polita urmand sa fie nevoiti sa incheie o alta asigurare incepand cu data de 09 septembrie.

Tinand cont ca in prezent preturile la asigurarile RCA sunt plafonate, aceasta situatie nu-i va afecta prea mult financiar pe acestia, pentru ca au ocazia sa incheie o noua asigurare auto ieftina la un alt asigurator.

Mai mult decat atat, cei ale caror asigurari la Euroins mai au valabilitate, pot opta pentru denuntarea acesteia si pot sa solicite restituirea diferentei de prima pentru perioada ramasa.

Trebuie precizat insa ca restituirea diferentei de prima se va face de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) iar plata efectiva poate dura mult timp avand in vedere volumul urias de solicitari pe care-l are FGA.

Indiferent daca posesorii de asigurari Euroins aleg sa denunte sau nu acea asigurare, este limpede ca la data de 08 septembrie 2023 asigurarea la Euroins va inceta de drept si vor avea obligatia sa incheie o noua asigurare.

Pentru a beneficia de toate ofertele disponibile si cele mai mici preturi de pe piata, acestia pot alege sa o incheie pe un site de asigurari online, tot procesul fiind unul mult mai rapid si mai comod.