Saturday, 23 September, 2023

Tun caldura pe gaz sau aeroterma? Cum faci alegerea corecta?


Atunci cand se lasa frigul in atelierul tau, trebuie sa incepi sa apelezi la solutii de incalzire. Totusi, daca dispui de fondurile necesare, ideal ar fi sa renunti la traditionalul calorifer cu elementi de incalzire si sa apelezi la un tun caldura pe gaz sau aeroterma.

O simpla cautare pe Google iti va arata ca aceste doua tipuri de solutii de incalzire sunt foarte diferite – atat in privinta modului de functionare, cat si dimensiunilor. Deci, pe scurt, cum faci alegerea corecta?

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a alege dintre un tun de caldura si o aeroterma!

Cat de mare este atelierul tau?

Suprafata este importanta, evident – tocmai de aceea tunurile de caldura sunt mai mari, iar aerotermele mai mici. Daca atelierul tau este de dimensiuni relativ mici, atunci nu ai de ce sa apelezi la un tun caldura pe gaz. Acesta va produce mult prea multa caldura si, in final, combustibilul consumat nu va fi justificat, dupa cum s-ar spune.

In schimb, o aeroterma este de ajuns pentru a incalzi corespunzator spatii mici, mai ales daca acestea sunt izolate corect si caldura generata nu se pierde.

Cu ce fel de materiale lucrezi?

Unul dintre beneficiile utilizarii unui tun caldura pe gaz consta in faptul ca acesta genereaza destul de multa caldura pentru a incalzi si materiale. De exemplu, atunci cand aplici tapet cu adeziv care reactioneaza la caldura, un astfel de tun este unealta ideala pentru a eficientiza procesul de aplicare.

Astfel, daca lucrezi cu materiale care trebuie sa fie tinute in permanenta la temperaturi ridicate, un tun de caldura (care poate acoperi o suprafata mai mare decat o aeroterma) este alegerea ideala.

Cat de grea este iarna in zona in care locuiesti?

Frigul este de neoprit, dupa cum ar spune unii. Asadar, poate fi destul de greu sa-l tii departe, indiferent de ce tip de solutie de incalzire folosesti. Poti avea un atelier de dimensiuni mici si materiale care nu necesita temperaturi mari, dar frigul de afara poate fi prea exagerat pentru a fi gestionat corespunzator de o aeroterma.

In astfel de cazuri, ai nevoie de un tun caldura pe gaz – unul de dimensiuni mai mici si mai putin puternic in cazul in care atelierul tau are o suprafata redusa. Nu uita totodata nici de riscurile utilizarii unui astfel de echipament in spatii mici si/sau inchise – exista tunuri de 15 kW, dar si de 65 kW; alege modelul cel mai sigur pentru tine!

Daca ai decis ca ai nevoie de un tun caldura pe gaz si acum esti in cautarea unui magazin cu o oferta variata, trebuie sa arunci o privire in magazinul de scule si echipamente TopStrong. Acesta are la dispozitie pentru tine tunuri de caldura de puteri diferite, implicit pentru utilizari diverse – de la incalzirea atelierelor la incalzirea halelor de productie si camerelor de dimensiuni foarte mari.

Fiecare tun de caldura din oferta TopStrong prezinta o constructie solida si este echipat cu protectie impotriva supraincalzirii (caz in care alimentarea cu gaz se opreste instant).